user preferences

Recent articles by Eagainst.com & EATPS
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Καταστολή / Φυλακές

Καμία δίωξη σ&#... May 16 16 by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Σχετικά με το &... Apr 18 16 by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Το εφετείο πο&#... Apr 16 16 by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Ενάντια στη στέρηση της ελευθερίας του λόγου

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Γνώμη / Ανάλυση author Monday April 15, 2013 18:14author by Eagainst.com & EATPS Report this post to the editors

Κείμενο υποστήριξης και αλληλεγγύης στα κατεσταλμένα μέσα Athens Indymedia και 98 FM - Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης.

893256_570602049627983_2022609859_o.jpg

Στην Ελλάδα της φτώχειας, της μαζικής ανεργίας και της εξαθλίωσης, στην χώρα που πολλοί συμπολίτες μας έχουν φτάσει μέχρι και στο σημείο να ψάχνουν για τροφή μέσα από τους κάδους απορριμάτων ενώ άλλοι οδηγούνται στην αυτοκτονία όταν αδυνατούν να εξασφαλίσουν στέγη και περίθαλψη, τα αντικαθεστωτικά μέσα ενοχλούν και πρέπει να κλείσουν. Στην Ελλάδα της ακραίας βίαιης καταστολής όπου τα σώματα ασφαλείας, πλέον, ανοιχτά και ξεδιάντροπα συνεργάζoνται με τους νεοναζί εναντίον κάθε πραγματικού κινήματος (ποινικοποιώντας στην ουσία την αντίδραση), στην χώρα του κατάφωρου ρατσισμού και της παραπληροφόρησης μέσω των ΜΜΕ που έχουν καταντήσει στην κυριολεξία φορείς διάδοσης της κυβερνητικής προπαγάνδας, όλα τα άλλα μέσα που δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις που παίρνονται ερήμην της πλειοψηφίας πρέπει να κλείσουν.

Την ώρα που η δημόσια παιδεία είναι πια ανάμνηση και το εργατικό δίκαιο που προστάτευε βασικά εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις καταργείται μέσα σε μια νύχτα ενώ οι φοροληστρικοί νόμοι ξεφυτρώνουν σε καθημερινή βάση σαν εξανθήματα σε βαρύ λοιμώδες νόσημα καταδεικνύοντας μια μορφή ανοιχτού σαδισμού της κυβερνώσας ελίτ και του θλιβερού – και ταυτόχρονα φαιδρού – πολιτικού προσωπικού της, εδώ, στην Ελλάδα που το λαϊκό εισόδημα εκμηδενίστηκε στην κυριολεξία προς όφελος του εγχώριου και διεθνούς καπιταλισμού, των αγορών, και των ευρωκρατών, κάποιοι έλεγαν ότι «τουλάχιστον έχετε ελευθερία του λόγου, τα κινήματα εκφράζονται δυναμικά, οι αντίθετες φωνές ακούγονται».

Ο αναρχικός/αντιεξουσιαστικός χώρος, ο οποίος από τον Δεκέμβριο του 2008 και μετά δυναμώνει καθημερινά, έχοντας αποκτήσει κατά κάποιο τρόπο «ηγεμονικό» λόγο μέσα στα αντιστεκόμενα κινήματα, εκτός από την καταστολή που δέχεται στην καθημερινότητα με χίλιους τρόπους, άμεσους και έμμεσους, τελευταία, και ακριβώς επειδή είναι ολοφάνερο ότι είναι πια υπολογίσιμος, βάλλεται σε κάθε δημιουργική του έκφανση: στην αρχή μπήκαν στο στόχαστρο οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, (δηλαδή οι δομές που αποτελούσαν την γέφυρα του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου με την υπόλοιπη κοινωνία της οποίας ένα τμήμα έχει αρχίσει να ριζοσπαστικοποιείται). Σήμερα η κυβέρνηση, οι αρμόδιοι καταστολείς και οι διάφοροι πολιτικάντιδες, κάνουν ό,τι περνά απ’ το χέρι τους προκειμένου να εμποδίσουν αυτή την ριζοσπαστικοποίηση, πολεμώντας με λύσσα τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο, προμοτάροντας (με την βοήθεια και των απόλυτα χειραγωγούμενων ΜΜΕ) ακόμα και τη νεοναζιστική οργάνωση που πια εκπροσωπείται κοινοβουλευτικά.

Τελευταίο χτύπημα ήταν το κλείσιμο του Αθηναϊκού Ιndymedia, των ραδιοφωνικών σταθμών αντιπληροφόρησης 98fm Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης και Ράδιο Ένταση που από το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Απρίλη δέχτηκαν την κρατική καταστολή βάσει παρασκηνιακών πιέσεων και χωρίς να έχει ανακύψει εν προκειμένω κάποιο ζήτημα νομικό αξιολογήσιμο. Οι διάφοροι σαλτιμπάγκοι ευρωπαϊστές εξτρεμιστές, υπερασπιστές του ακραίου κέντρου, της «νομιμότητας» και της «ομαλής λειτουργίας των θεσμών» εδώ θα έλεγαν το εξής: «σε ποιά σοβαρή χώρα θα επέτρεπαν μια ιστοσελίδα να διαδίδει προκηρύξεις τρομοκρατών και να προτρέπει σε μαζικές καταστροφές ξένης περιουσίας;» Εμείς απαντάμε ότι έχουν δίκιο. Σε καμία «σοβαρή» χώρα που, υποθετικά, η ελευθερία του τύπου είναι σεβαστή, (για παράδειγμα την Βρετανία), μια ιστοσελίδα σαν το Αθηναϊκό Ιndymedia δεν θα κατάφερνε να λειτουργήσει για πάνω από 5 μέρες. Ξεχνούν, όμως, ότι οι συγκεκριμένες χώρες δεν οφείλουν την ευημερία τους στην τυφλή υπακοή στους νόμους, στην καταστολή και την κοινωνική πειθαρχία.

Απεναντίας, κομμάτι των ελευθεριών που οι πολίτες των χωρών αυτών απολαμβάνουν, οφείλεται σε κοινωνικούς αγώνες που έδρασαν κατά τον προηγούμενο αιώνα, αγώνες οι οποίοι κατάφεραν να διαλύσουν την παλαιά τάξη πραγμάτων (είτε πρόκειται για τους πρώτους αστούς, τους φυγάδες δουλοπάροικους όπως αποκαλούσε ο Μαρξ, είτε για τους αγώνες των εργατών, των μειονοτήτων και των γυναικών), με αποτέλεσμα διάφορες ομάδες να αποκτήσουν μια αυτονομία εντός του κοινωνικού πράττειν (και ας μην ξεχνάμε πως οι αγώνες αυτοί αρχικά στιγματίζονταν ως «εστίες ανομίας», «προτροπή σε βία», ή και «τρομοκρατία», όπως για παράδειγμα η πρωτομαγιά του Σικάγο, όπου και χάρη των γεγονότων αυτών σήμερα οι διάφοροι υποστηρικτές της «νομιμότητας» έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται 8 ώρες αντί για 15 κάθε ημέρα, να έχουν οικονομικές αποδοχές εν στιγμή αδείας και ασθένειας, αντί να πεθαίνουν στα πεζοδρόμια). Από την άλλη, το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομικής τους ευημερίας οφείλεται στην κυριαρχία και όχι στην υπακοή, στις αποικίες, και την κτηνωδία που άφησαν πίσω τους. Ας μην ξεχνάνε, επίσης, οι συγκεκριμένοι παραπληροφορητές (για τους οποίους ο,τιδήποτε φέρει τη σφραγίδα του εξωτερικού είναι πάντα προτιμότερο), ότι νέες νομοθεσίες έχουν πια εισαχθεί σε «σοβαρές» χώρες, όπως η Βρετανία, η Ολλανδία και η Ουγγαρία, που προβλέπουν ότι οι άνεργοι θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να εργάζονται δωρεάν 30 ώρες την εβδομάδα. Αυτά συμβαίνουν όταν μια κοινωνία σταματά να διεκδικεί και καταντά υποχείριο του κάθε «ειδήμονα», βουτηγμένη στον αχαλίνωτο κομφορμισμό της και τη μαζική κουλτούρα, όταν έχει παραλύσει, και ακολουθεί πιστά και τυφλά τους νόμους κάτω από το φόβο της καταστολής, κάτω από τον επικείμενο στιγματισμό ως «τρομοκρατών» και «άνομων εκφυλιστών» όσων διαφωνούν με τις ρυθμίσεις αυτές. Μήπως τέτοιες ρυθμίσεις αργά ή γρήγορα θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Ελλάδα; Ποιός θα μπορούσε να τους σταματήσει όταν πλέον δεν θα υπάρχει καμία αντι-καθεστωτική φωνή;

Επιστρέφοντας στην Ελληνική επικαιρότητα, η φίμωση των συγκεκριμένων 3 μέσων αντιπληροφόρησης επισκιάζει, επίσης, και μια άλλη πραγματικότητα: τα μέσα αυτά έχουν τεράστια κοινωνική απήχηση (το Ιndymedia συμπεριλαμβάνεται στους ιστότοπους με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα καθημερινά) και συνεπώς η παρεμπόδιση λειτουργίας τους αποτελεί ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της αυταρχικής ελληνικής κυβέρνησης που προσπαθεί απεγνωσμένα να εκμηδενίσει κάθε δίκτυο κινηματικής αντιπληροφόρησης ακριβώς επειδή μ’ αυτό τον τρόπο ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ενημερώνεται για όσα πραγματικά συμβαίνουν σε όλη τη χώρα από πάνω ως κάτω, και κατ’ ακολουθία, συνειδητοποιούμενο ριζοσπαστικοποιείται.
Το γεγονός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση περιφρονεί ανενδοίαστα το αστικοδημοκρατικό Σύνταγμα της Ελλάδας, δεν μας εκπλήσσει. Στην μεταμνημονιακή Ελλάδα ίσως να μην έχει υπάρξει συνταγματική διάταξη που να μην έχει καταστρατηγηθεί ή παραβιαστεί ευθέως. Όμως η απροκάλυπτη παραβίαση των συνταγματικών διατάξεων σύμφωνα με τις οποίες «Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Κράτους» και «Ο Τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται.» (αρθρ.14 παρ.1 και 2 Σ.), αν και αναμενόμενη από εμάς, ωστόσο αποτελεί ένα καινούριο ποιοτικό στοιχείο, αφού κάνει φανερή την ολοκληρωτική φυσιογνωμία της Ελληνικής Κυβέρνησης στους πάντες, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με τα δεδομένα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αρχίσει και πάλι η λειτουργία των 3 μέσων αντιπληροφόρησης με το καθεστώς που υπήρχε μέχρι σήμερα. Δεν ενδιαφέρει αν από τεχνική άποψη είναι δυνατή η επαναλειτουργία τους εκτός Πολυτεχνείου.

Σημαντικό είναι ότι η λειτουργία τους στηρίζεται από τους φοιτητικούς συλλόγους με ψηφίσματά τους, αλλά κυρίως, ότι κάθε τακτική υποχώρηση ανοίγει στην Κυβέρνηση το δρόμο για την πλήρη, οριστική και αμετάκλητη καταστολή κάθε αντίθετης φωνής. Μια Κυβέρνηση ανενδοίαστη είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν σκοπεύει να σταματήσει μπροστά σε τίποτα. Το Αθηναϊκό Ιndymedia, ο 98fm Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης και το Ράδιο Ένταση είναι απόλυτα απαραίτητο να συνεχίσουν να εκπέμπουν ελεύθερα, όπως και απ’ όπου εξέπεμπαν μέχρι την 11η Απριλίου (θυμίζουμε ότι πολλές αναρτήσεις ομάδων μηδενιστών τυγχάνουν αυστηρής κριτικής από τους αναγνώστες), ενώ την ίδια στιγμή, ιστοσελίδες με άρθρα που αποκαλούν τους Αλβανούς «άτιμη ράτσα», τους Εβραίους «πηγή κάθε κακού» που σύντομα θα «γίνει ο τάφος τους η Νεκρά Θάλασσα» και τους Τούρκους ως «γέννημα του διαβόλου», παραμένουν ανοιχτές, στιγματίζοντας ανθρώπους διαφορετικού προσανατολισμού, επιτρέποντας το ρατσιστικό δηλητήριο να διαχέεται στην κοινωνία.

Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα. Η επίθεση που δέχεται το Athens Indymedia και ο ρ/σ 98fm Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ και μόνο. Ναι, θα μπορούσε το site να «σηκωθεί» άλλου, αλλά αυτό ακριβώς είναι το θέμα! Το να σηκωθεί το site αλλού είναι μια ήττα για ολόκληρο το Αναρχικό Κίνημα. Όποιοι συμμερίζονται την άποψη «θα ανέβει από αλλού» και απλά εφησυχάζονταi σε αυτό, αυτόματα δέχονται μιά πολιτική ήττα άνευ προηγουμένου. Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως δεν είναι απλά ένα τεχνικό θέμα το οποίο μπορεί να επιλυθεί εύκολα και τέλος. Πρέπει όλοι να δουν την χωρίς προηγούμενο στέρηση της ελευθερίας έκφρασης που αφορά (έμμεσα ή άμεσα) ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! Διότι είναι αυτό και μόνο, ΣΤΕΡΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ.

Κι ενώ κάποιοι θα μπορούσαν να μας πουν εδώ ότι κάποιοι δημοσιογράφοι επίσης στερούνται το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης λόγω της λαϊκής οργής και του φόβου στοχοποίησης από ένοπλες ομάδες, εμείς απαντάμε ότι οι συγκεκριμένοι πληρωμένοι κονδυλοφόροι που πάντοτε μιλάνε αφ’ υψηλού και εκ του ασφαλούς, καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι όταν υπερασπίζονται τις πολιτικές που έχουν οδηγήσει έναν ολόκληρο λαό στη φτώχεια, τότε οι ίδιοι χειροκροτούν τη βία. Όταν κλείνουν το μάτι στη βία των δυνάμεων καταστολής και την Χρυσή Αυγή, τότε είναι οι ίδιοι οι τρομοκράτες. Αναμφισβήτητα κι έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται όπως θέλουν. Αν είναι ελιτιστές είναι και αυτό αναντίρρητο δικαίωμά τους. Αν θέλουν ας συνεχίσουν με τον δικό τους κρετίνικο τρόπο να δαιμονοποιούν τη φτώχεια, προξενώντας έτσι όλο και περισσότερο μαζικές αντιδράσεις εναντίον τους, σκάβοντας οι ίδιοι το δικό τους λάκκο. Οι συγκεκριμένοι που υποτίθεται μιλούν εξ ονόματος της πλειοψηφίας και βαφτίζουν «λαϊκιστή», «άνομο», «τρομοκράτη» οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί τους (δηλαδή σχεδόν το μεγαλύτερο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας) θα πρέπει ΝΑΙ είτε να φοβούνται είτε να δείχνουν έναν στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους για τους οποίους μιλάνε. Αν καί τα δύο δεν είναι εφικτά, τότε καλύτερα να τους φοβούνται.
Σε μια περίοδο που το σημείο αναφοράς των κινημάτων είναι οι εστίες αντιπληροφόρησης και οι κοινωνικές δομές αντίστασης, δεν υπάρχει πολυτέλεια για περαιτέρω ήττες ή/και υπαναχωρήσεις. Κι αυτό καλό θα είναι να το συνειδητοποιήσουν και όσοι θεωρούν ότι δεν θίχτηκαν άμεσα από την συγκεκριμένη πρακτική προληπτικής (και εκδικητικής) λογοκρισίας. Οι δε πολίτες των υπόλοιπων χωρών πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όχι μόνο στην Ελλάδα η άλλοτε φαινομενικά αντιλαϊκή Κυβέρνηση αποκαλύπτει μέρα με τη μέρα το χουντικό της πρόσωπο, αλλά και πως σε ολόκληρη την υφήλιο, η πολιτική αδράνεια, ο εθισμός στο political correct και την «νομιμότητα» έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση απόλυτης υποταγής, όπου κάθε φωνή που δεν συμβαδίζει με το κυρίαρχο δόγμα θεωρείται παράνομη και άρα θα πρέπει να φιμωθεί για το «καλό όλων». Η προστασία από τον κίνδυνο της «ανομίας» (που κάποτε εκφράζονταν ως κομμουνιστικός κίνδυνος), η επίκληση στην ηθική της εργασίας και της εργαλειακότητας της καπιταλιστικής τάξης πραγμάτων, είναι αυτά που, ουσιαστικά, κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου στην Ευρώπη οδήγησαν στην άνοδο του φασισμού.

Πλέον θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι στον φόβο και μόνο του στιγματισμού μας ως «τρομοκρατών» καταστρατηγείται κάθε ελευθερία σε όλα τα επίπεδα κοινωνικής ζωής. Ότι η κάθε κυβέρνηση πρέπει να απομονωθεί πολιτικά και ηθικά απ’ όσους σέβονται τον εαυτό τους και προτάσσουν την ελευθερία, την ισότητα και την αλληλεγγύη ως αξίες τους. Τέλος, το ίδιο το κίνημα οφείλει και πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη του όπως στην υπόθεση της επίθεσης της Κυβέρνησης στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Αν κάθε χτύπημα σε έναν είναι ταυτόχρονα χτύπημα σε όλους, τότε το χτύπημα στην καρδιά του κινήματος είναι πόλεμος εναντίον όλων μας.

Σε καιρούς σκληρούς και άσχημους, σαν αυτούς που ζούμε εδώ και χρόνια, το εργαλείο της αντιπληροφόρησης είναι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα στην φαρέτρα μας. Είναι αυτό που μας κρατάει σε επαφή με την πραγματικότητα, είναι αυτό που ΕΜΕΙΣ διαχειριζόμαστε χωρίς κομματικά ή χρηματικά «σπρωξίματα», χωρίς παρεμβάσεις από τρίτους, χωρίς φίλτρα καθωσπρεπισμού, ίσων αποστάσεων για το καλό της ισορροπίας ή φόβου από τραμπουκισμούς μαχαιροβγαλτών και ηθικολόγων εισαγγελέων. Είναι ΑΠΟ εμάς ΓΙΑ εμάς! Και όταν λέμε «εμάς» εννοούμε όλο τον κόσμο που δεν βρίσκεται στην πλευρά των καταπιεστών, των δυναστών, των εκμεταλλευτών και των πάσης φύσεως σκυλιών τους. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως αυτή τη στιγμή πρέπει να δείξουμε την ΕΜΠΡΑΚΤΗ αλληλεγγύη στους ίδιους τους εαυτούς μας. Το Αθηναϊκό Indymedia και ο ρ/σ 98fm Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης είναι ένα ζωντανό μέρος του επαναστατικού κινήματος και το επαναστατικό κίνημα είμαστε όλοι εμείς. Εμείς που δεν πιστεύουμε τις κατευθυνόμενες και προκατασκευασμένες ανοησίες των καναλιών που υποστηρίζουν το καθεστώς στο οποίο ζούμε. Εμείς που παίρνουμε την πληροφόρηση στα χέρια μας. Εμείς που επιλέγουμε να ζούμε τα γεγονότα και να έχουμε προσωπική άποψη για αυτά και όχι να τα ακούμε σαν μια άλλη «καλημέρα ζωή».

Γνωρίζουμε ότι η ελεύθερη έκφραση, σκέψη και πράξη είναι για κάθε εξουσία βραχνάς και εμπόδιο, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο έλεγχος της ροής της πληροφορίας αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα όπλα στα χέρια των καταπιεστών. Γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι η δική μας απάντηση θα πρέπει να είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη. Το Αthens Ιndymedia και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί 98fm και Ράδιο Ένταση είναι αναπόσπαστο μέρος της δράσης μας, γέφυρα ανάμεσα σε όλες τις ομάδες που αγωνίζονται ενάντια στην καταπίεση.

Της Διαχειριστικής Ομαδας Eagainst.com και Europeans Against the Political System

Related Link: http://eagainst.com/articles/sterisi/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Front page

Con Lucha Y Organización Fortalecemos La Resistencia

Algunas reflexiones en torno al poder y la institucionalidad a 80 años de la Revolución Española

80 aniversari de la insurrecció obrera i popular i de la revolució social

80 anni fa la rivoluzione comunista libertaria in Spagna

De los comités de defensa al análisis de los órganos de poder

The Coup in Turkey: Tyranny against tyranny does not make freedom

Greve, Piquete, Marcha e Ocupação! Educadores e Estudantes unidos pela Educação!

Making sense of the Brexit tide of reaction and the reality of the racist vote

[Colombia] Ante el acuerdo de cese al fuego bilateral y definitivo entre el gobierno colombiano y las FARC-EP

Coyuntura Política en Venezuela: Crisis, Tendencias y el Desafío de la Independencia de Clase

Orlando means fightback

Palestinian workers in Israel: between scylla and charybdis

A Socialist On City Council: A Look At The Career Of Kshama Sawant

Élargir la lutte et généraliser la grève pour gagner

Carta de Fundação OAZ

[Colombia] Documento de Formación: Análisis de Coyuntura 2015-2016

La NATO contro i Curdi: la Battaglia per A'zaz

Feminists in Ireland Say No To Pegida

Posició de Embat sobre el nou govern de la Generalitat i el procés constituent

A 120 años de su natalicio: la pluma rebelde de Manuel Rojas

Anarkismo.net wishes you all a 2016 of solidarity and resistance

Migranti e profughi

Luta e Organização na Ocupação das Escolas em São Paulo

FAG, 20 anos a enraizar anarquismo

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | gr

Wed 27 Jul, 17:38

browse text browse image

images.jpg imageΚαμία δίωξη στους σ&... 20:05 Mon 16 May by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Σε όσους μάχονται υπέρ των ίσων δικαιωμάτων σε όλους κι όλες τους εργάτες κι εργάτριες, υπέρ της νομιμοποίησης όλων των μεταναστών και μεταναστριών και ενάντια στην ανισότητα στους χώρους εργασίας με βάση το φύλο ή την ηλικία, οι διαχειριστές των καπιταλιστικών συμφερόντων, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απαντούν με καταστολή και διώξεις.

ceb1cf83cf86ceb1cebbceb9cf83cf84ceb9cebacebf1_1.jpg imageΣχετικά με το εφετε&... 15:00 Mon 18 Apr by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Η αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές, εντός και εκτός φυλακής, είναι αυτονόητη, ακόμα και αν δεν υπάρχει μεταξύ μας απαραίτητα ιδεολογικής ταύτιση. Ο αγώνας ενάντια σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις είναι βαθύτατα κοινωνικός και ταξικός και τον εντάσσουμε στα πλαίσια του αιώνιου πολέμου ανάμεσα σε καταπιεστές και καταπιεζόμενους.

bird_escaping_from_cage.jpg imageΤο εφετείο που αρχί&... 20:22 Sat 16 Apr by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Η αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές, εντός και εκτός φυλακής, είναι αυτονόητη, ακόμα και αν δεν υπάρχει μεταξύ μας απαραίτητα ιδεολογική ταύτιση. Ο αγώνας ενάντια σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις είναι βαθύτατα κοινωνικός και ταξικός και τον εντάσσουμε στα πλαίσια του αιώνιου πολέμου ανάμεσα σε καταπιεστές και καταπιεζόμενους.

_.jpg imageΣυγκέντρωση αλληλ ... 16:22 Mon 21 Dec by «Μαύρο & Κόκκινο»
 0 comments

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα υπέρ των μεταναστών, μέλη φοιτητικών συλλόγων, σωματείων και φορέων της πόλης διοργάνωσαν διαδήλωση αλληλεγγύης στους μετανάστες. Οι μπάτσοι επιτέθηκαν σε 4 συναγωνιστές μας φοιτητές, οι οποίοι κατευθύνονταν στο χώρο της συγκέντρωσης, χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό και έστειλαν δυο κοπέλες στο νοσοκομείο και ένα αγόρι με σοβαρά χτυπήματα, ενώ για το τέταρτο άτομο έστησαν μερικές πρόχειρες κατηγορίες, (εξύβριση, απείθεια, αντίσταση κ.λπ.) για να δικαιολογήσουν την σύλληψή του και τον ξυλοδαρμό. Την επόμενη μέρα τον πέρασαν από εισαγγελέα χωρίς δικηγόρο και με απόφαση του τον πέταξαν 3 μέρες στα μπουντρούμια της ΓΑΔΘ.

17manifestazioni_no_expo_studenti_milano_fotogramma_1.jpg imageΚαμιά έκδοση στους 5... 16:38 Sat 28 Nov by Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρ 0 comments


Ο αγώνας απέναντι στην συνθήκη αυτή του ολοένα βαναυσότερου εγκλεισμού της κοινωνίας στα καλούπια των αφεντικών, δεν μπορεί παρά να κοιτά κατάματα τον δεσμοφύλακα. Τα δεσμά της ανθρωπότητας τα έχουν γερά κρατημένα τα κράτη και το κεφάλαιο. Η ζωή των κινημάτων των «από τα κάτω» δείχνει τον δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση. Και αυτός ο δρόμος δεν γίνεται να αφήνει πίσω του αμαχητί τα θύματα της καταστολής. Η κοινωνική χειραφέτηση περνάει μέσα από κάθε αγώνα ενάντια στις επιβολές του κράτους.

1.jpg imageΥπόθεση όλων μας 12:17 Sat 06 Dec by Κατειλημμένη ΓΣΕΕ 0 comments

Στις 4 Δεκεμβρίου αναρχικοί και κομμουνιστές καταλάβαμε το κτίριο της ΓΣΕΕ, δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στον αναρχικό Ν.Ρωμανό, απεργό πείνας από 10/11. Εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού και της νέας επέκτασης του μνημονίου, επιχειρούμε να αναδείξουμε τη σύνδεση του αγώνα του συντρόφου μας με τους ευρύτερους κοινωνικοταξικούς αγώνες, διαρρηγνύοντας το συμβιβαστικό ρόλο της ΓΣΕΕ και προωθώντας την ενότητα και τη μαχητικότητα μεταξύ των καταπιεσμένων.

romanosnikosgreek1.jpg imageΑλληλεγγύη στον Νί&#... 10:26 Mon 01 Dec by Α.Π. ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ 0 comments

Για αυτούς που εξεγείρονται, στην κατάσταση αιχμαλωσίας τους, με ασπίδα το σώμα τους «για μια ανάσα ελευθερίας», πολλές ανάσες να φωνάξουν «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»!

logoroci.jpg imageΤο κράτος μας έδειξ&... 17:41 Thu 20 Nov by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε 0 comments

Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ για τα γεγονότα στην πορεία της 17 Νοέμβρη και κάλεσμα σε ανοικτή Συνέντευξη Τύπου στο Κοινωνικό Κέντρο της Τσαμαδού (Τσαμαδού 15, Εξάρχεια), σήμερα Τρίτη 18/11 στις 13:00, με αφορμή το κατασταλτικό όργιο της αστυνομίας στην πορεία της 17 Νοέμβρη.

croppedlogo_blogcopy_1.jpg imageΑνακοίνωση για φυλ&#... 10:46 Mon 07 Apr by ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 0 comments

«Αυτή η νύχτα στο θάλαμο βασανιστηρίων του Munster ήταν η χειρότερη της ζωής μου. Αν είχα την ελάχιστη αμφιβολία για την αναγκαιότητα συντριβής της παρούσας κοινωνικής τάξης, αυτή εξαφανίστηκε εκείνη τη φριχτή νύχτα. Η κακομεταχείριση που υπέστην από τους δεσμοφύλακες δεν ήταν ότι χειρότερο σε σχέση με την αίσθηση αδυναμίας του να βρίσκεσαι σε εκείνο το κελί…».
Max Hoelz

ese.jpg imageΌχι παιχνίδια με το&... 15:45 Thu 06 Mar by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ενωση Θεσσαλονίκης 0 comments

Την Πέμπτη 13/2 η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τον πολιτικό πρόσφυγα από την Τουρκία Hassan Kosar (Τσετίν). Αιτία, όπως ανακοινώθηκε, ήταν η ύπαρξη εντάλματος εναντίον του από τις 12/12 του 2013. Το ένταλμα αναφέρεται στην υπόθεση της έκρηξης στην Τριανδρία το 2011 για την οποία όλοι οι γνωστοί στην αστυνομία πρόσφυγες από την Τουρκία (ανάμεσά τους και ο Τσετίν) προσήχθησαν και ανακρίθηκαν, ενώ η έρευνα ολοκληρώθηκε και με εισβολή στα σπίτια τους όπου έγινε έλεγχος για όπλα, αλλά δε βρέθηκε τίποτα.

more >>

imageΤα χίλια πρόσωπα το&... Apr 16 by Άνθος του Κακού 0 comments

Ο "μέσος πολίτης" λέει για τον Καρέλι: "καλά του κάνανε" και τον σκότωσαν γιατί δολοφόνησε έναν άνθρωπο στα "καλά καθούμενα". Μάλιστα, αντιλαμβανόμαστε αυτή την πρόταση πάνω σε δυο άξονες, το φόβο και την εκδίκηση. Ο "μέσος πολίτης" φοβάται τον όποιο Καρέλι γιατί είναι "κακούργος", "ληστής", "φονιάς" κλπ.

imageΕπιτήρηση και Φυλά&#... Mar 29 by Dmitri (republishing) 0 comments

Επιτήρηση και Φυλάκιση. Η σύντομη ιστορία της πειθαρχίας
Εισήγηση για τον κύκλο προβολών στο κοινωνικό κέντρο Πάτρας

imageΕνάντια στην Ψυχολ&#... Feb 11 by Αργύρης Αργυριάδης* 0 comments

Ο Νίκος Ρωμανός δεν είναι ούτε αποκλίνων, ούτε οργισμένος, ούτε μπορεί να προσδιοριθεί με όρους ψυχοπαθολογικής διαταραχής. Όπως επίσης δεν είναι ένας απλός παραβατικός ληστής τραπέζης. Ο Νίκος είναι κάτι πολύ παραπάνω: Ένας ενήλικας 20 ετών που επέλεξε να αγωνιστεί ενάντια στο σύστημα εξουσίας και στο σημερινό καθεστώς. Είναι πολιτικός κρατούμενος και αιχμάλωτος πολέμου διότι κατά δήλωση του οι πράξεις του έχουν πολιτικά κίνητρα και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθούν. Τα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τις ιδέες ή την μέθοδο του αγώνα αυτό αποτελεί άλλη συζήτηση.

imageΟι Ανώνυμοι δολοφο&#... May 14 by Ευάγριος Αληθινός 0 comments

Μας φοβούνται και μας σκοτώνουν.
Φοβούνται τον ουρανό που κοιτάζουμε.
Φοβούνται το πεζούλι που ακουμπάμε.
Φοβούνται το αδράχτι της μητέρας μας και το αλφαβητάρι του παιδιού μας.
Φοβούνται τα χέρια σου που ξέρουν ν αγκαλιάζουν τόσο τρυφερά
και να μοχτούνε τόσο αντρίκια.
Φοβούνται τα λόγια που λέμε οι δυο μας με φωνή χαμηλωμένη.
Φοβούνται τα λόγια που θα λέμε αύριο όλοι μαζί.
Μας φοβούνται αγάπη μου κι όταν μας σκοτώνουν…
Νεκρούς μας φοβούνται πιο πολύ.

(Τάσος Λειβαδίτης -Αυτό το αστέρι είναι για όλους,)

textΗ χαμένη τιμή της Φα... Jan 17 by Κώστας Δεσποινιάδης 0 comments

Στο μυθιστορηματικό σύμπαν του Μπελ, η κάθαρση επέρχεται έστω και δια του στρεβλού τρόπου της αυτοδικίας. Στην πραγματική ζωή, παρακολουθούμε καθημερινά τον ταχύ εκφασισμό της κοινωνίας, την εφιαλτική αστυνομο-δικαϊκή οχύρωση και αυθαιρεσία των κρατών (που μπορούν άνετα να ομολογούν ότι προσήγαγαν και ξυλοκόπησαν κάποιον επειδή έμοιαζε με κάποιον άλλον, όπως συνέβη αυτές τις μέρες με το μέλος του Σύριζα Δημοσθένη Παπαδάτο-Αναγνωστόπουλο) και την, σε ρόλο μαέστρου, εξαλλοσύνη των ΜΜΕ που ποδοπατούν ατιμώρητα οποιονδήποτε.

more >>

imageΚαμία δίωξη στους σ&... May 16 0 comments

Σε όσους μάχονται υπέρ των ίσων δικαιωμάτων σε όλους κι όλες τους εργάτες κι εργάτριες, υπέρ της νομιμοποίησης όλων των μεταναστών και μεταναστριών και ενάντια στην ανισότητα στους χώρους εργασίας με βάση το φύλο ή την ηλικία, οι διαχειριστές των καπιταλιστικών συμφερόντων, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απαντούν με καταστολή και διώξεις.

imageΣχετικά με το εφετε&... Apr 18 0 comments

Η αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές, εντός και εκτός φυλακής, είναι αυτονόητη, ακόμα και αν δεν υπάρχει μεταξύ μας απαραίτητα ιδεολογικής ταύτιση. Ο αγώνας ενάντια σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις είναι βαθύτατα κοινωνικός και ταξικός και τον εντάσσουμε στα πλαίσια του αιώνιου πολέμου ανάμεσα σε καταπιεστές και καταπιεζόμενους.

imageΤο εφετείο που αρχί&... Apr 16 0 comments

Η αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές, εντός και εκτός φυλακής, είναι αυτονόητη, ακόμα και αν δεν υπάρχει μεταξύ μας απαραίτητα ιδεολογική ταύτιση. Ο αγώνας ενάντια σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις είναι βαθύτατα κοινωνικός και ταξικός και τον εντάσσουμε στα πλαίσια του αιώνιου πολέμου ανάμεσα σε καταπιεστές και καταπιεζόμενους.

imageΣυγκέντρωση αλληλ ... Dec 21 0 comments

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα υπέρ των μεταναστών, μέλη φοιτητικών συλλόγων, σωματείων και φορέων της πόλης διοργάνωσαν διαδήλωση αλληλεγγύης στους μετανάστες. Οι μπάτσοι επιτέθηκαν σε 4 συναγωνιστές μας φοιτητές, οι οποίοι κατευθύνονταν στο χώρο της συγκέντρωσης, χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό και έστειλαν δυο κοπέλες στο νοσοκομείο και ένα αγόρι με σοβαρά χτυπήματα, ενώ για το τέταρτο άτομο έστησαν μερικές πρόχειρες κατηγορίες, (εξύβριση, απείθεια, αντίσταση κ.λπ.) για να δικαιολογήσουν την σύλληψή του και τον ξυλοδαρμό. Την επόμενη μέρα τον πέρασαν από εισαγγελέα χωρίς δικηγόρο και με απόφαση του τον πέταξαν 3 μέρες στα μπουντρούμια της ΓΑΔΘ.

imageΚαμιά έκδοση στους 5... Nov 28 0 comments


Ο αγώνας απέναντι στην συνθήκη αυτή του ολοένα βαναυσότερου εγκλεισμού της κοινωνίας στα καλούπια των αφεντικών, δεν μπορεί παρά να κοιτά κατάματα τον δεσμοφύλακα. Τα δεσμά της ανθρωπότητας τα έχουν γερά κρατημένα τα κράτη και το κεφάλαιο. Η ζωή των κινημάτων των «από τα κάτω» δείχνει τον δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση. Και αυτός ο δρόμος δεν γίνεται να αφήνει πίσω του αμαχητί τα θύματα της καταστολής. Η κοινωνική χειραφέτηση περνάει μέσα από κάθε αγώνα ενάντια στις επιβολές του κράτους.

more >>
© 2005-2016 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]