user preferences

Ούτε ΕΕ ούτε ΔΝΤ

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | oικονομία | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday March 31, 2013 13:44author by Πρωτοβουλία Μαθητών Λεμεσούauthor email protovouliamathitonlemesou at gmail dot com Report this post to the editors

Να σπείρουμε τον σπόρο της εξέγερσης παντού

Ούτε ΕΕ ούτε ΔΝΤ - Να σπείρουμε τον σπόρο της εξέγερσης παντού
553007_435546109863946_1370245397_n.jpg

Η κρίση αυξάνεται μέρα με την μέρα και αυτό είναι κάτι που όλοι μας βιώνουμε στο πετσί μας. Ο κίνδυνος για εμάς τους μαθητές ένεκα του ότι το μέλλον μας είναι αβέβαιο έρχεται αργά και μεθοδικά. Η κρίση δεν διατάζει απλά να γίνουμε φτωχοί αλλά να γίνουμε και αναλώσιμοι.

Πλέον ο άνθρωπος θα αναλώνεται μέσα σε μια φθίνουσα κοινωνία με ανθρώπους κούφιους από άξιες και σχέσεις. Στόχος των κεφαλαιοκρατών είναι η πτώχευση , εκτός από τα πορτοφολιών μας, του μυαλού μας και των ιδεών μας, ούτως ώστε να μπορούμε με άνεση να γίνουμε τα φερέφωνα τους. Κάνεις από εμάς δεν ευθύνεται ουσιαστικά για όλη αυτή την κρίση συνεπώς κάνεις από εμάς δεν διατίθεται να την πληρώσει. Η καπιταλιστική κοινωνία που ζούμε οδήγησε σε αυτή την κρίση που μας χτυπούσε την πόρτα εμμονικά εδώ και πολλά χρόνια. Στη λογική αυτού παράλογου συστήματος είναι η ασταμάτητη δανειοδότηση, κάτι που απλώς οδηγεί σε φαύλο κύκλο τα κράτη, και δεσμεύει τους λαούς για ολόκληρες γενιές. Η οικονομία της Κύπρου λόγω της ένταξης μας στην Ευρωπαϊκή ένωση , ακολούθησε τη μοίρα άλλων μικρών Ευρωπαϊκών κρατών που οδηγήθηκαν όπως και εμείς στην αποβιομηχάνιση τους.

Ο μισός σχεδόν πληθυσμός παράτησε την πραγματική βιομηχανία και την πραγματική παραγωγή και βρήκε εργασία σαν τραπεζικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, σε ένα γιγαντωμένο Τραπεζικό σύστημα το οποίο ήταν θέμα χρόνου να καταρρεύσει και να μας πάρει όλους μαζί του. Οι τράπεζες της Κύπρου βρίσκονται σε πλήρη αποπροσανατολισμό και κατάρρευση βλέποντας τις επενδύσεις τους να φθίνουν συνεχώς και την Ευρωπαϊκή Ένωση να βάζει κατευθείαν χέρι στα κεφάλαιά τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ρολό «παντογνώστη καθηγητή» υποχρεώνει το λαό της Κύπρου , τους γονείς μας αι κατ’ επέκταση εμάς, να πληρώσουμε για λάθη που ευθύνονται οι μεγάλοι καπιταλιστές. Τα εγχώρια μνημονιακά κόμματα σε συνεργασία με τα ΜΜΕ παρακινούν τον λαό να συγκαταθέσουν και να δεχτούν χωρίς διαμαρτυρία τις όποιες «λύσεις» αποφασίσουν.

Να συγκαταθέσουν σε τι; Να γίνουν θεατές της καταστροφής των εργαζομένων και της χώρας τους ενώ οι μεγαλοεπενδυτές να μένουν ανέγγιχτοι; Να γίνουν θεατές της ατιμωρησίας των υπευθύνων, ενώ οι ίδιοι και τα παιδιά τους δεν θα έχουν μέλλον; Εννοείται ότι τίποτα δεν αρχίζει και δεν τελειώνει τώρα. Τα 10 δις δεν θα μας τα χαρίσει κάποιος αλλά ο Κυπριακός λαός θα τα πληρώσει με κόπο και μόχθο.

Μια σειρά από περικοπές μισθών, συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις κρατικών φορέων και αλλά πολλά όπου ο κάθε ένας μας θα υποστεί. Η μοναδική σιγουριά όπου προσφέρει το πρώτο μνημόνιο είναι τα επακόλουθα του!

Η εκμετάλλευση και η υποβάθμιση των ζωών μας έρχεται από τους ανθρώπους όπου εμείς αφήνουμε ανενόχλητους να δρουν. Όλοι όσοι προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη εκεί όπου μπορούσαν δημιουργώντας ένα κλίμα διαίρει και βασίλευε, απέτυχαν πλήρως. Άστοχα προσπαθούν να διασπάσουν τους ανθρώπους που θα βγουν στον δρόμο και θα διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Ας βρούμε λοιπόν ποιος πραγματικά μας πίνει το αίμα;

Εμείς ως Μαθητική Πρωτοβουλία Λεμεσού καλούμε όλους εσάς να γίνεται ένα μαζί μας. Να αγωνιστούμε και να δράσουμε ομαδικά. Κάθε μέρα, με κάθε τρόπο να διαδηλώνουμε κατά της ανεργίας και την φτώχειας όπου μας καταδικάζουν να ζούμε. Αυτοί που εγκαλούν τον πατριωτισμό μας, το κάνουν μόνο για να αποποιηθούν των ευθυνών τους και να φορτώσουν σε μας τα βάρη της κρίσης και την ευθύνη στους κακούς ξένους.

Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, εγχώριοι και ξένοι καπιταλιστές! Ας ενωθούμε με κοινό παρονομαστή την ανατροπή του συστήματος. Ενός συστήματος όπου καταπατά κάθε ανθρώπινο δικαίωμα και πλουτίζει τα αφεντικά.

Το δίκαιο πνιγεί όλους, ας ενώσουμε τις φωνές μας για ένα κοινό αγώνα. Εμείς τασσόμαστε διπλά από κάθε Ευρωπαίο όπου βιώνει αυτόν τον εξευτελισμό χωρίς κανένα διαχωρισμό.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ- ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Πρωτοβουλία Μαθητών Λεμεσού

This page has not been translated into Esperanto yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]