user preferences

Χρονικό του εγχώριου φασισμού

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αντιφασισμός | Γνώμη / Ανάλυση author Wednesday March 27, 2013 17:00author by Θανάσης Γ. Κάπποςauthor email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Ο φασισμός ποτέ δε νύσταξε!... Το αυγό δεν έσκασε άξα&#

Από το Μεσοπόλεμο και το Δοσιλογισμό, ώς τον τωρινό Ρατσισμό - Ένα ταξικό Συνεχές - «Αίμα…τιμή» - Η προγονική βιολογία στις φλέβες των «χρυσαυγιτών» - Ο φασισμός ποτέ δε νύσταξε!... Το αυγό δεν έσκασε άξαφνα!..

assets_42005.jpg

Το Κράτος, πέρα από το «μονοπώλιο της νόμιμης βίας» και των «βαθέων» του μηχανισμών, φουσκώνει σε οριακές περιόδους τη φασιστική σαμπρέλα σε πρόσθετο τροχό. Όταν το τρέχον δίκυκλο δεξιά- «σοσιαλδημοκρατία» γλιστράει, το τρίκυκλο αποτελεί δοκιμασμένη «λύση». Με την επανέλευση της «ομαλότητας» η σαμπρέλα της Χ.Α. θα σκάσει,ως άχρηστη, αποκαλύπτοντας απίστευτα (;)σκατά … να το επόμενο στάδιο ετούτου του καθεστωτικού «προτσές». Εάν ωστόσο θεωρήσουμε ότι ο «αέρας» της σαμπρέλας είναι μεν σαπισμένα επικίνδυνος… πλην κοπανιστός, στραβά θ’ αρμενίσουμε!..

Πόσο «τρελά» το 0,29% των 19.624 ψήφων του Οχτώβρη 2009 σε τρία χρόνια έγινε 441.018, παρά δεκαδικά 7%;.. Πώς οι παιδοβούβαλοι, που ξέδιναν στα συνήθη θύματα του ΣΕΚ καθιέρωσαν «αυτονόητη μαγκιά» στους «πιτσιρικάδες» κάθε Λάρισσας τα ντου σε μαγαζιά «Πάκηδων» (sic), την άνεση της δολοφονίας από «λαϊκούς» ανθρώπους στα Πετράλωνα!.. Τόσο «ακατάληπτα», όσο μετά τη στιβαρή άμυνα στους φασίστες και ναζί εισβολείς, «μόλις» το ’43 «Τσολιάδες» και «Πρότυπα Τάγματα Χωροφυλακής» κονόμησαν χιλιάδες «πληβείους», μα πάντως εθελοντές!

Το πασπαρτού «παρθενογενέσεις δεν υπάρχουν» επιβάλλει έρευνα των «γενετικών υλικών». Σε πιο «δυνατές δημοκρατικές» περιόδους το φασισταριό, στις εκλογικές «φωτογραφίες της στιγμής» εμφάνιζε «μικρά» σταθερά ποσοστά, εκτός αν ανακάλυπτε ζωτικό χώρο σε «τυπικότερες» Ακροδεξιές συγκροτήσεις (Αβερωφική ΟΝΝΕΔ, ΛΑΟΣ…). Η ανάλυση, υπαρκτών, διαφορών «παραδοσιακής ακροδεξιάς», Φασιστών, Ναζί, δεν αποκαλύπτει «Vs» μεταξύ τους, μα συγκοινωνούντα δοχεία.

Διασωληνωμένα μάζευαν πραγματικούς πληθυσμούς, με όση ελαστικότητα κάποιος προπολεμικός Βενιζελικός περνούσε στη «Χ» του Γρίβα, πυροβολούνταν από την αστυνομία στα «Κυπριακά» των ‘56, ψήφιζε Κέντρο το ‘63, γίνονταν Χουντικός το ‘67, άραζε «Αυριανιστής» στο ΠΑΣΟΚ το ‘81, ενώ το εγγόνι του με πέρασμα ενδεχομένως από καταλήψεις του ’91, δηλώνει «δεν είμαι ρατσιστής- φασίστας, στηρίζω Χ.Α. να ξεβρομίσει ο τόπος ΚΑΙ από τους …φασιστοΑναρχοΣΥΡΙΖΑίους» (γκλουπς!...) απολαμβάνοντας το «Πρώτο Θέμα».

Από το Μεσοπόλεμο, οι «εθνικοσοσιαλιστές», με μαζικότερα οργανωτικά, ένοπλα ή κομματικά σχήματα Δεν έπαψαν να υφίστανται στη χώρα. Υπέστειλαν τις σημαίες μόνο όταν: Ι. Το καθεστώς τους απορροφούσε σαν οργανικό «εθνικόφρων» σκέλος (’44-’50 απαλλάσσοντάς τους από το δοσιλογισμό) ή τους έστυβε, στη δική του «δημοκρατική αναβάπτιση» (Μεταπολίτευση). ΙΙ. Τους τσακίζονταν τα μούτρα σε περιόδους συγκρότησης ή ανασύστασης. Πάνοπλα τα «Τάγματα» τρομοκρατούσαν στις πόλεις και τα εγγύς χωριά… Οσάκις βγήκαν κατά τα βουνά επέστρεψαν ηττημένα. Από τη δε αναβίωση των ‘80ς ο «επίσημος» Βορίδης ομολογεί, εσχάτως, «ήμαρτον τα τσεκούρια», απωθώντας και τα σπασμένα του χέρια. Αντίστοιχα, σήμερα η Χ.Α. αφηνιάζει με ορισμένα «τοπωνύμια»… Εξάρχεια, Χανιά, Αγρίνιο… Μια και ο λόγος για χωροταξίες , δεν υπάρχει φασίστας να μη φαντασιώνεται «Χωροφυλακή Μακρυγιάννη» και «Γράμμους», αλλά πάντα εφιάλτης του είναι ο Μελιγαλάς…

Μεταπολίτευση, δημοκρατία και …λαϊκά «σταγονίδια»

Εκάστοτε «πολιτικά προσωπικά» θαύμασαν Χίτλερ- Μουσολίνι, επάνδρωσαν τον «Ιδιώνυμο» Μεσοπόλεμο, τη φασιστική Μεταξική δικτατορία, την Κατοχική ισχύ, το Εμφυλιο-μετεμφυλιακό «Έξω οι Σλάβοι», ως το τρέχον ακροδεξιό Σαμαριστάν. «Οι ‘Μάζες’» , όμως; «Σχεδόν ολόκληρη χώρα μας έκατσε κότα από τις 21.04.67 …και στις 24 Ιουλίου ’74 αποκτήσαμε 10 εκατομμύρια αντιστασιακούς» σαρκάζει ο απελεύθερος καλοπερασάκιας Παττακός.

«Λαϊκά ερείσματα» η φασιστική δεξιά διέθετε πριν το 1984 οπότε ο Παπαδόπουλος, με ηχογραφημένο «διάγγελμα» που οπαδοί του έβαλαν ανενόχλητα στα μεγάφωνα στις …μισές πλατείες της Χώρας (..επί Α.Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ!) ίδρυε την ΕΠΕΝ, με 2,29% στις ευρωεκλογές, διορίζοντας διαδοχικούς «ηγήτορες» Μιχαλολιάκο – Βορίδη. Στις κάλπες ανήμερα 17 Νοέμβρη’74, η «Εθνική Δημοκρατική(!) Ένωσις» μάζεψε μικρό 1,08%, πλην μεγαλύτερο των αιώνιων 0,… % της εξωκ. Αριστεράς) και η «Εθνική Παράταξις» το 1977 χτύπησε … χρυσαυγίτικο 6,8%!

Από τις «γραφικές» χουντοβασιλικές οργανώσεις μέχρι τα «καθαρά χέρια, που χαιρετάνε ..έτσι» του Μιχαλολιάκου, δεξιές χείρες υψώνονταν σε «γραφεία» και δρόμους, ξετύλιγαν αγκυλωτούς και «κέλτικους» κι ο Βορίδης εξυπνάκιζε «έχουμε σημαία σβάστικα… οι Χρυσαυγίτες την κρύβουν στο μπαούλο- δεν τολμάνε να τη βγάλουν στο μπαλκόνι να πάρει αέρα…». ΕΠΕΝ– Λεπέν, ΜΑΤ, μάζεψαν στο Κάραβελ το ’85 το συνάφι τους, ενώ διαχρονικά ανενόχλητα φασιστομαζέματα φιλοξενεί, στους Αμπελόκηπους το «President». Η «κρίσιμη μάζα» μαζεύονταν κάθε χρονιά σε Βίτσι, Μακρυγιάννη, Μελιγαλά, «νεολαίες» ΕΝΕΠ, ΕΝΕΚ, ΦΕΠ, κλπ. και άντρα περιοδικών ή βιβλιοπωλείων όπως «Κίνημα», «Νέα Θέσι», «Ελεύθερη (!....) Σκέψι» πραγματοποιούσαν διαδηλώσεις ή επελάσεις* στο Αθηναϊκό κέντρο. Οχτώβρη «Αλλαγής» ’81, εντυπωσιακή συγκέντρωση του Χουντο- Μαρκεζίνη στο …Σύνταγμα, ακολούθησε βίαιη φασιστοπορεία στην Πανεπιστημίου για «λευτεριά στο Ρούντολφ Ες» .

«Φρέσκος» Ιταλικός νεοφασισμός και ντόπα «4ης Αυγούστου»

Ο σκέτος ναζισμός «αποσυρθείς» μεταπολεμικά, βόλεψε αργότερα πολλούς κανακάρηδές του σε Πανεπιστήμια της Ιταλίας ως χαφιέδες Προξενείων της Αθηναϊκής Χούντας. «Εκείνα τα παιδιά» εντάχθηκαν στο νεοφασιστικό MSI της Ιταλίας – αγκαλιά μαύρη νεολαία FUAN και «ελληνική Lega ΕΣΕΣΙ». Ο κρίκος θηλύκωσε, με «Μεταξικής» θεωρίας, καλοστεκούμενους οικονομικά ή και άεργους μεγαλο«εισοδηματίες» («προπάτορα» Πλεύρη, Δενδρινό, Δάκογλου, Σχοινά, Περρωτή…) το εγχώριο «Sieg heil». Από τους «παλαιούς» πλέον, ένα κομμάτι, παρότι περιφρονούσε τη Χρυσή Αυγή, προτιμώντας μέχρι το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, εντάχθηκε όψιμα σε αυτήν, ενώ άλλοι δουλεύουν για «πιο Άριο ‘κίνημα’»…Σε πόλεις και γειτονιές που ο κόσμος συνεχίζει να γνωρίζεται μεταξύ του, αντικρίζει τοπικούς φυρερίσκους με «όνομα» - όχι «πετυχημένους» στη ρημαδοζωή τους, αλλά από το σκοτεινό επώνυμο πατεράδων και παππούδων σε «άλλες» εποχές. * Η φαιά τρομοκρατία, βόμβες , στρατιωτικό υλικό, εμπρησμοί, επιθέσεις , μαχαιρώματα… θεωρείται μέσες-άκρες γνωστή. Θα απαιτούσε επιπλέον σελίδες της ΔΡΑΣΗΣ, μόνο για στοιχειώδη καταγραφή.

Η «ομαλότητα» του ΕΣΑτζή…

Κατά τις δίκες (ελάχιστων) Αρχιχουνταίων-Αρχιβασανιστών, έπεσε προβληματισμός μέγας, «ΠΩΣ» Εκατοντάδες «αγνά ελληνόπουλα», που υπηρετούσαν τη θητεία τους «εξετράπησαν» σε σαδιστές εθνοεξεταστές στα κολαστήρια της ΕΣΑ. Γυρίστηκαν ντοκιμαντέρ, ενώ «εξηγήσεις» ίσως δίνουν πολυσυζητημένα πειράματα υπακοής και κυριαρχίας διάφορων Σχολών Ψυχολογίας. Πλην, οι «αγνοί» ΕΣΑτζήδες, συνέχισαν να υπάρχουν σε «κανονικές» ζωές «Πολίτη», όπως άλλοι «απλοί στρατιώτες» που εκτελούσαν «ομοεθνείς» στο Κυπριακό πραξικόπημα του ’74. Ομοίως «ομαλά» επανακοινωνικοποιήθηκαν νεότερα φαντάρια -όχι «επαγγελματίες» μπάτσοι, συνοριοφύλακες κλπ- που σε Ήπειρο ή Θράκη δολοφόνησαν, βασάνισαν, βίασαν Μετανάστες -ριες… Θαμμένες ατομικές μνήμες «μαγκιάς», ελάχιστα ομολογημένες, αντίθετα από τις «περηφάνιες» «φρουρών» Ξερονησιών, «παρακρατικών» του ’50-60, «Μπουραντάδων», ΧΙτών κλπ, με «Αντιστασιακές» Συντάξεις, περίπτερα και λοιπά μικροαστικά ευεργετήματα… Παλαιότερα η εθνοτσογλανιά αμοίβονταν!..

Υπάρχει συνέχεια στους «ελληναράδες», που …ζούσαν ανάμεσά μας πριν εκραγούν από τους αη Παντελεήμονες ως τις κάλπες. Όντως ψήφιζαν ή και γράφονταν μέλη σε ΠΑΣΟΚ, ακόμα και στην Αριστερά, όπως και στη ΝΔ, βεβαίως … Στην πάντα καραδεξιά ΝΔ, οι γκάγκαροι εθνικιστές έτρεφαν μίσος, διότι ο «προδότης» Καραμανλής (θείος…) έχωσε Κορυδαλλό τους «Αξιωματικούς», «έδιωξε το βασιλιά», «νομιμοποίησε τους κομμουνιστάς» ενώ φυλάγοντας τα ρούχα του έκανε ΚΥΠατζήδικα παραμάγαζα τις «εθνικές οργανώσεις». Πλην οι «αντισυστημικοί» βουλευτές της χουντικής «Εθνικής Παράταξης» ψήφισαν πρόεδρο δημοκρατίας το «μισητό». Τώρα με Σαμαρά, Δένδια, «Ξένιους Δίες», κρατικό reclaim σε δρόμους, καταλήψεις κλπ., μάλλον επέρχεται βέρτικο. Στα ναζί σάιτ ο Δένδιας τρώει γαμώ τις αντιπολιτεύσεις!.. Ο Αστός αρχίμπατσος, βλέπετε, βολεύεται με τη βρώμικη δουλειά των «ταγμάτων», χαπακώνει τη «θεωρία των άκρων», κρατάει τις «ευγενείς» ψήφους στη ΝΔ, αφήνοντας μόνο τις «λαϊκές»- Μπιθουλαίικες στη Χ.Α., η οποία κερδίζει και πασάροντας ως κρατικό main stream την έως πρότινος «καταδικασμένη» ατζέντα της.

Από το Μεσοπόλεμο και το Δοσιλογισμό, ώς τον τωρινό Ρατσισμό- Ένα ταξικό Συνεχές

Είναι κατανοητό το συνεχές του Ν. Μιχαλολιάκου-υιού Εμφυλιοπολεμικού Χωροφύλακα, όπως και η πορεία του American College θρεμμένου, Αστικού τζακιού Βορίδη, που από τη ν. ΕΠΕΝ, τη Ν.Ο.Π.Ο., τους μαχαιροβγάλτες «σκινς», το «βραστούς θα φάμε τους αστούς», ευδοκιμεί ως υψηλόβαθμη μεταγραφή στη ΝΔ. Ο Δένδιας διαψεύδει πως θήτευσε στο ΕΝΕΚ - «σχολειό» πολλών της «μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης». Οι αστοί με τους αστούς, οι αριβίστες με τους «πρώην» νεοφασίστες Κιλτίδηδες και ο …Χωροφυλακόπαις με τους μικροαστούς, λούμπεν, ροζ ξενοδοχεία, υποκλίσεις στη Ντ. Μπακογιάννη… Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, με θέσεις στα «εθνικά ιδεώδη» ταξικά κατανεμημένες.

Στην Κατοχή ποιος μεγαλοαστός θα ντύνονταν κουκούλα-δώστης, ή θα ’παιζε την ακριβή ζωούλα του ως «τσολιάς» στους «Ράλληδες»; Έκανε δουλειές Χριστοφοράκου εποχής, σχεδίαζε «τάγματα» και μέτρα κατά των …τρομοκρατών Αντιστασιακών, πιο κυριλέ απ' όσο οι βαμμένοι της έτοιμης από καιρό ΕΣΠΟ (…αυτή ανατινάχτηκε νωρίς!). Σήμερα, που σκληροπυρηνικότατος ναζί πυρήνας περιπολεί στη Νίκαια των μπλόκων της Κοκκινιάς μα και του Χρυσαυγίτικου 9,2% , ξέρουμε ότι οι φανεροί αρχιταγματασφαλίτες Πλυτζανοπουλαίοι και οι μασκοφόροι χαφιέδες Μπαντράνηδες ήταν «παιδιά του λαού», της γειτονιάς τέλος πάντων... «Παιδιά της γειτονιάς» αλώνιζαν ως «Νέοι Εθνικοσοσιαλιστές» στα ίδια μέρη της Νίκαιας μέχρι τα Πειραϊκά «Μανιάτικα», στα ‘80ς, όταν οι σημερινοί «πιτσιρικάδες» που βγαίνουν μαύρη παγανιά ήταν αγέννητοι...

«Ξαφνιαστήκαμε» διότι στη «μάχη των σημαιοφόρων», στα παιδιά μεταναστών επιτέθηκαν, κυρίως Νοματαίοι γόνοι προσφύγων! Θεωρούσαμε ότι στη «συντηρητική Θεσσαλονίκη» οι Προσφυγομάνες γειτονιές ΘΑ συμπεριφέρονταν αλλιώς!.. Στο πλείστο της χώρας, η εθνικοφροσύνη αντιμετώπισε την Προσφυγιά ως φτηνό προλεταριάτο - «εσωτερικό εχθρό» σε συνοικισμούς απόκεντρα των Πόλεων (Καισαριανή, Ν.Φιλαδέλφεια κλπ - Αθήνα, Άγ. Κωνσταντίνος - Αγρίνιο, Ν. Ιωνία - Βόλος…), διήγηρε τον κοινωνικό αυτοματισμό των «ντόπιων», ενώ όπου «γηγενής» και «ξένος» Εργατόκοσμος δε μάσησε, μίλησαν τα όπλα μπάτσων, στρατού και λεχρίτικων τοπικών συμμοριών. Σε Σαλόνικα και τριγύρω, με όμοια ταξική αντιμετώπιση η Προσφυγιά, ωστόσο, «έλυνε το πρόβλημα» της πολυεθνικής Μακεδονίας. Εθνικοσοσιαλιστικά μορφώματα σαν τα διαβόητα «Χαλυβδόκρανα ‘Τρία Έψιλον’», με επιρροή στην Προσφυγιά συν …Εργατικά και Φοιτητικά τάγματα εφόδου στηρίχτηκαν κρατικά. Η ναζιστική κατοχή και ντόπιοι «καθάρισαν» απαξάπαντος, με το πογκρόμ των Εβραίων, το πασάρισμα σπιτιών και μικρομάγαζιών τους στους «αδελφούς εκ Μ.Ασίας», τη μερίδα του λέοντος στους αστούς και την Πανεπιστημιούπολη του «Αριστοτέλειου», χτισμένη στο ισοπεδωμένο εβραϊκό νεκροταφείο (αφού «λαϊκοί» Έλληνες απάλλαξαν τα λείψανα από χρυσά δόντια και τιμαλφή).

*Από το 10ο τεύχος της εργατικής εφημερίδας Δράση

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αντιφασισμός | gr

Wed 07 Dec, 15:34

browse text browse image

cf89cf81ceb1ceb9cebfcebaceb1cf83cf84cf81cebf1.jpg imageΣυγκέντρωση στο Ωρ&#... 20:13 Mon 19 Sep by Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρ 0 comments

Η μάχη ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό είναι μακροχρόνια επειδή κάποιοι του προσφέρουν στέγη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
Προσυγκέντρωση Τρίτη 20/9 στις 17.00 Αγ. Βενιζέλου Συγκέντρωση στην πλατεία έναντι Δημαρχείου Ωραιοκάστρου στις 18.00

14322692_644223005744531_4289434076265418037_n.jpg imageΚράτος-κεφάλαιο γε&#... 19:10 Thu 15 Sep by Αναρχική Πολιτική Οργάνωση 0 comments

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι. Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα. Ούτε το βάναυσο ξυλοδαρμό των αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών που πραγματοποιούνται με την κάλυψη ή/και τη συνοδεία της αστυνομίας. Δεν ξεχνάμε τις δεκάδες θρασύδειλες επιθέσεις σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και στέκια γειτονιάς, τις μαχαιριές σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές.

afisujh.jpg imageΗ αλληλεγγύη είναι &... 19:38 Mon 11 Apr by Ανοιχτή συνέλευση Αλληλεγγύης 0 comments

Η βιομηχανία μηνύσεων των ναζιστών απέναντι σε κοινωνικούς αγωνιστές είναι κοινή τους πρακτική, στήνουν μηνύσεις σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να στοχοποιούν ,να απειλούν με νόμιμα πια μέσα και να συμπληρώνουν την κρατική καταστολή, ούτως ή άλλως για παρακρατικά υποκείμενα πρόκειται .

32.jpg imageΓια τις παρεμβάσει&#... 19:18 Wed 28 Oct by συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρ&# 0 comments

Το κίνημα δεν μπορεί να πιαστεί απροετοίμαστο, ούτε μπορεί να περιμένει στωϊκά πότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα για τους κολασμένους του κόσμου για να πραγματοποιήσει έμπρακτες κινήσεις πολιτικής αλληλεγγύης.

dimdodotsios1.jpg imageAλληλεγγύη στο αναρ&... 07:32 Thu 08 Oct by Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρ 0 comments

Τον Ιούνη του 2008, το στέκι "Αντίπνοια" δέχεται επίθεση από παρακρατικούς , κατά την οποία δύο σύντροφοι που βρίσκονται στο στέκι μαχαιρώνονται και ο ένας μάλιστα πολύ κρίσιμα. Ώρες αργότερα προσαγάγονται δύο άτομα σε κοντινή απόσταση (Βασίλης Σιατούνης και Αθανάσιος Στράτος) τα οποία κατέχουν μαχαίρια και τσεκούρι και ομολογούν οτι την συμμετοχή τους στην επίθεση.

img_000.png imageΗ κανονικότητα του &... 18:53 Sun 16 Mar by Dmitri 0 comments

Η κανονικότητα του ναζιστικού φαινομένου. Ο φασισμός στην εποχή της παγκοσμιοποίησης

rocinante.jpg imageΤα γεγονότα στην Κα&... 14:22 Mon 03 Feb by Α.Π. Ροσινάντε Τοπική Ένωση Θεσ/νίκης 0 comments

Λίγες ώρες πριν την αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο του Φαλήρου στην Καβάλα την Κυριακή 26/1, μια ομάδα φασιστοειδών κατέστρεψαν ολοσχερώς την πρόσοψη μαγαζιού στοχοποιημένου για την αντιφασιστική δράση του συντρόφου και στη συνέχεια αποπειράθηκαν να το κάψουν – θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τους ενοίκους του κτιρίου αλλά και των γύρω. Η ολοσχερής καταστροφή αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση περαστικών και κατοίκων της περιοχής.

images.jpg imageΚάλεσμα σε αντιφασ&#... 06:27 Sat 01 Feb by Αναρχικοί για την Κοινωνική Απελευθέρωση (ΑΚΑ) 0 comments

Κείμενο-κάλεσμα από ΑΚΑ σε αντιφασιστική συγκέντρωση
Ακριβής τοποθεσία: Πλατεία Συντάγματος
Διοργάνωση: Αναρχικοί για την Κοινωνική Απελευθέρωση (ΑΚΑ)

rocinante.jpg imageΚάτω ο πολιτικός φα&... 19:28 Mon 04 Nov by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε 0 comments

Με αφορμή την εκτέλεση δύο νεοναζιστών μπράβων από άγνωστους έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, ξεκίνησε από τη μεριά του Κράτους, των ΜΜΕ, των τσιρακιών και των παπαγάλων τους μια νέα προσπάθεια επικοινωνιακής και όχι μόνο εξαλλοσύνης. Σκοπός της, αφενός το «ξέπλυμα» της φασιστικής εταιρίας δολοφόνων προκειμένου αυτή να εξακολουθεί να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν στο μέλλον και, αφετέρου, η στοχοποίηση συγκεκριμένων κοινωνικών και πολιτικών χώρων, ανθρώπων και τελικά όποιου αντιστέκεται στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, έτσι ώστε αυτοί να καταστούν όσο το δυνατόν περισσότερο δαιμονοποιημένοι στα μάτια της κοινωνίας.

unknown.jpg imageΤσάκισμα του φασισ&#... 17:34 Sun 13 Oct by Αναρχική συλλογικότητα Καθ' Οδόν 0 comments

Τσάκισμα του φασισμού σημαίνει τσάκισμα του κράτους και του κεφαλαίου

Ο φασισμός ήταν, είναι και θα είναι βέλος στη φαρέτρα του "συνταγματικού τόξου"

more >>

image"Μη συστημικός φασι&... Feb 12 by Φώτης Τερζάκης 1 comments

Άρθρο του Φώτη Τερζάκη - αναδημοσίευση από το 2ο τεύχος της πολιτικής επιθεώρησης "Κοινωνικός αναρχισμός" που κυκλοφόρησε τον Νοέμβρη του 2013 με κύρια θεματική τον φασισμό.

imageΜνήμη & Λήθη Oct 31 by Δρ Αργύρης Αργυριάδης 0 comments

Ο ρόλος των κοινωνικών κινημάτων είναι να στέψουν την προσοχή προς την ανθρώπινη χειραφέτηση και την κοινωνική απελευθέρωση, διαμέσου της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, συστατικά στοιχεία που αντιμάχονται την εθνοκεντρική κατασκευή τα οποία απεχθάνεται ο εθνικισμός. Η επιλογή της μνήμης πρέπει να είναι πάντα κοινωνική, στέλνοντας τον εθνικισμό στην λήθη εκεί που του αξίζει. Άλλωστε ο προδοτικός εφιάλτης ήταν έλληνας κάτι που υπέρμαχοι της «προγονικής» ιστορίας συνειδητά αποκρύπτουν. Οι εθνικιστές είναι οι νέοι εφιάλτες για την κοινωνία. Γι’ αυτό και η μέγιστη δυνατή πράξη, η απονομιμοποίηση τους δεν θα γίνει από την «θεσμική δημοκρατία» αλλά από την ίδια την κοινωνία, όχι των εθνών, αλλά των ανθρώπων!

imageΟι μελανοχίτωνες μ&#... Oct 26 by Ευάγριος Αληθινός - Άπατρις 0 comments

“Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθάνεις
Όμορφα κι όρθιος σε δημόσια θέα
Με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία
Ελληνας μ’ ό,τι συνάδει αυτό -όχι μια σημαία, μελανοχίτωνας γόνος του Αχιλλέα και του Καραϊσκάκη-”
(Παύλος Φύσσας - a.k.a. Killah P - “Ζόρια”)

imageΜαχαίρια και Τριαν&#... Oct 04 by Dmitri (republishing) 0 comments

Σημειώσεις σχετικά με την πολιτική δολοφονία του Πάυλου Φύσσα και τη στρατηγική της έντασης

imageΠαύλος Φύσσας: Όρθι&... Sep 26 by Αλέξανδρος Πραντούνας 0 comments

Μπορεί άραγε κάποιος να πεθάνει «όμορφα»; Κανείς δεν μπορεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα. Σίγουρα όμως ο Παύλος Φύσσας πέθανε «σε δημόσια θέα». Τον σκότωσαν θρασύδειλα καθάρματα – και τον σκότωσαν γιατί έζησε όρθιος. Και βέβαια, όχι μόνο έζησε, αλλά και πέθανε όρθιος. Οι δολοφόνοι του αντίθετα, ζούσαν και ζουν σκυφτοί. Σκυφτοί απέναντι στα αφεντικά τους. Γονατισμένοι μπροστά στον Παύλο.

more >>

imageΣυγκέντρωση στο Ωρ&#... Sep 19 0 comments

Η μάχη ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό είναι μακροχρόνια επειδή κάποιοι του προσφέρουν στέγη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
Προσυγκέντρωση Τρίτη 20/9 στις 17.00 Αγ. Βενιζέλου Συγκέντρωση στην πλατεία έναντι Δημαρχείου Ωραιοκάστρου στις 18.00

imageΚράτος-κεφάλαιο γε&#... Sep 15 0 comments

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι. Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα. Ούτε το βάναυσο ξυλοδαρμό των αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών που πραγματοποιούνται με την κάλυψη ή/και τη συνοδεία της αστυνομίας. Δεν ξεχνάμε τις δεκάδες θρασύδειλες επιθέσεις σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και στέκια γειτονιάς, τις μαχαιριές σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές.

imageΗ αλληλεγγύη είναι &... Apr 11 0 comments

Η βιομηχανία μηνύσεων των ναζιστών απέναντι σε κοινωνικούς αγωνιστές είναι κοινή τους πρακτική, στήνουν μηνύσεις σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να στοχοποιούν ,να απειλούν με νόμιμα πια μέσα και να συμπληρώνουν την κρατική καταστολή, ούτως ή άλλως για παρακρατικά υποκείμενα πρόκειται .

imageΓια τις παρεμβάσει&#... Oct 28 0 comments

Το κίνημα δεν μπορεί να πιαστεί απροετοίμαστο, ούτε μπορεί να περιμένει στωϊκά πότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα για τους κολασμένους του κόσμου για να πραγματοποιήσει έμπρακτες κινήσεις πολιτικής αλληλεγγύης.

imageAλληλεγγύη στο αναρ&... Oct 08 0 comments

Τον Ιούνη του 2008, το στέκι "Αντίπνοια" δέχεται επίθεση από παρακρατικούς , κατά την οποία δύο σύντροφοι που βρίσκονται στο στέκι μαχαιρώνονται και ο ένας μάλιστα πολύ κρίσιμα. Ώρες αργότερα προσαγάγονται δύο άτομα σε κοντινή απόσταση (Βασίλης Σιατούνης και Αθανάσιος Στράτος) τα οποία κατέχουν μαχαίρια και τσεκούρι και ομολογούν οτι την συμμετοχή τους στην επίθεση.

more >>
© 2005-2016 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]