user preferences

Να τσακίσουμε τους μοντέρνους Πινοτσέτ

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday January 31, 2013 09:49author by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε Report this post to the editors

Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στο Υπουργείο Εργασίας
34396_457826783577_692448577_5503376_3563617_n_1.jpg

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία – ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ καταδικάζει κατηγορηματικά τη βίαιη σύλληψη των 35 συνδικαλιστών εργαζομένων του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν στον ακτιβισμό στα γραφεία του υπουργού Εργασίας Βρούτση, ζητεί την άμεση απελευθέρωσή τους και την οριστική παύση κάθε δίωξης και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της σε αυτούς, αλλά και σε όσους εργαζόμενους διώκονται από την κρατική πολιτική της φτώχειας, της τρομοκρατίας και της καταστολής κατ’ επιταγή του Κεφαλαίου.

Η πολιτική του «νόμου και της τάξης» που λάνσαρε η κυβέρνηση υπό την εποπτεία του ακροδεξιού υπουργού Αστυνομίας Δένδια, με την επίθεση στις καταλήψεις και τους κοινωνικούς χώρους, ήταν βέβαιο ότι θα κατέληγε πολύ σύντομα στην οργανωμένη εργατική τάξη, το μεγαλύτερο και κύριο εχθρό κάθε εκκολαπτόμενου ή ενεργού φασισμού. Η καταστολή αυτή θα είναι ακόμα πιο οξεία σε περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τα γραφειοκρατικά προσκόμματα του κρατικού και του κομματικού συνδικαλισμού και κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για την απελευθέρωσή τους.

Ο ξυλοδαρμός και η σύλληψη των συνδικαλιστών, έρχεται να ακολουθήσει τη φασιστικής εμπνεύσεως επίταξη των εργαζομένων του μετρό και τη δήλωση Σαμαρά «θα τσακίσω τους συνδικαλιστές», αλλά και το σύνολο του κρατικού αυταρχισμού που χαρακτήρισε την προηγούμενη περίοδο.

Οσοι ανέχτηκαν τις επιθέσεις στους χώρους κοινωνικής αντίστασης και τη στοχοποίηση πολιτικών χώρων είναι συνυπεύθυνος για ο,τι συμβαίνει σήμερα. Οσοι ανεχτούν αυτό που συμβαίνει σήμερα θα είναι συνυπεύθυνοι για ό,τι θα συμβεί από εδώ και μπρος. Η ρότα πρέπει άμεσα να αλλάξει: Να τσακίσουμε τους μοντέρνους Πινοτσέτ που επιχειρούν να συνδυάσουν την πιο βαθιά φτώχεια με την πιο σκληρή καταστολή.

Απέναντι σε κάθε επίθεση στην οργανωμένη εργατική τάξη, απέναντι στην κοινωνία που παλεύει για να ανασάνει, πρέπει να μας βρουν αποφασισμένους. Τώρα που κάθε χώρος βιώνει στο πετσί του την κρατική καταστολή και κάθε φετιχισμός για τη νομιμότητα και τους θεσμούς καταρρέει, ας δεσμευτούμε ότι στην πραγματική εξέγερση δεν θα σπάσει ούτε ένας κρίκος στην αλυσίδα της αλληλεγγύης.

- ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

- ΠΑΥΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

- ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΑΞΕΙΣ, ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

- ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

This page has not been translated into Polski yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]