user preferences

Search author name words: T

Σε απεργία διαρκείας οι Κύπριοι Οικοδόμοι

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Νέα author Thursday January 24, 2013 17:20author by Dmitri (republishing) Report this post to the editors

Με κοινή απόφαση των δύο οικοδομικών ομοσπονδιών οι οικοδόμοι κατεβαίνουν σε απεργία διαρκείας στην Κύπρο. Πέραν των 1000 Οικοδόμων συμμετείχαν στις γενικές συνελεύσεις που ολοκληρώθηκαν χθες με αυτή της Λευκωσίας.
img_1879.jpg

Με κοινή απόφαση των δύο οικοδομικών ομοσπονδιών οι οικοδόμοι κατεβαίνουν σε απεργία διαρκείας στην Κύπρο. Πέραν των 1000 Οικοδόμων συμμετείχαν στις γενικές συνελεύσεις που ολοκληρώθηκαν χθες με αυτή της Λευκωσίας.

Μέσα σε κλίμα ενότητας, συσπείρωσης και αποφασιστικότητας, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα προς την εργοδοσία.

Ομόφωνα υιοθετήθηκε εισήγηση των Διοικητικών Συμβουλίων, για απεργία διαρκείας το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Γενάρη.

Με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της απόφασης, οι Οικοδόμοι στέλνουν μήνυμα σκληρού αγώνα, ο οποίος θα ολοκληρωθεί μόνο με την ικανοποίηση των δίκαιων ζητημάτων που εκκρεμούν.

Ο Γ.Γ της Συντεχνίας Οικοδόμων της ΠΕΟ, Μιχάλης Παπανικολάου, τόνισε ότι όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν φόβο, αβεβαιότητα και ανασφάλεια, οι Οικοδόμοι δεν θα λυγίσουν και θα κτυπήσουν στην ρίζα τους τα προβλήματα.

Κατάγγειλε την τακτική των εργοδοτών να εκμεταλλεύονται την παρουσία φτηνής εργατικής δύναμης και να στέλνουν στην ανεργία ειδικευμένο προσωπικό, τονίζοντας την απαίτηση για ίση μεταχείριση των εργαζομένων.

Η προσπάθεια των εργοδοτών είναι να επιστρέψουν οι εργασιακές συνθήκες δεκάδες χρόνια πίσω.

Οι στόχοι, σημείωσε, είναι η καταπολέμηση της ανεργίας στον κλάδο με την ελεγχόμενη είσοδο στην βιομηχανία, η ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης και η επέκταση της για όλους τους εργαζομένους στον κλάδο με σχετικό διάταγμα του Υπουργείου Εργασίας, στην βάση σχετικού Νομοσχεδίου που ήδη προωθείται.

Οι Οικοδόμοι, τόνισε, γνωρίζουν ότι ο δρόμος του αγώνα που επέλεξαν είναι δύσκολος, γνωρίζουν όμως ότι ο εύκολος δρόμος που είναι η σιωπή και η υποταγή οδηγεί στην καταστροφή.

Ο αγώνας που είναι σε εξέλιξη, είναι αγώνας επιβίωσης και θα είναι αδιάκοπος μέχρι την τελική του δικαίωση.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]