user preferences

Recent articles by ΑΠ Ροσινάντε

imageΑπόλυση συντ ... 0 comments

imageΌλοι στην απε&#... 0 comments

imageΌποιος σπέρν ... 0 comments

Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αναρχικό κίνημα

Η ανάγκη για restart May 29 23 by Ευριπίδης Καλτσάς

1η Μάη: μέρα ταξ... May 01 23 by Πρωτ. Αναρχ. Αγ. Αναργ.-Καματερού

Αντιεκλογικ^... Mar 31 23 by Αναρχικοί Αγ.Αναργύρων-Καματερού

Η τάξη βασιλεύει αλλάδεν κυβερνά

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday January 16, 2013 21:03author by ΑΠ Ροσινάντε Report this post to the editors

Ανακοίνωση της ΑΠ Ροσινάντε

Όλα ανήκουν σε μας και θα τα πάρουμε πίσω
34396_457826783577_692448577_5503376_3563617_n.jpg

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία – ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ χαιρετίζει τους 10.000 και πλέον αγωνιστές και τις αγωνίστριες που κατέλαβαν την Αθήνα το μεσημέρι της Τετάρτης, έσπασαν τη βιτρίνα της κοινωνικής σιωπής και επέβαλαν την απόσυρση των κακουργηματικών κατηγοριών του σαθρού κατηγορητηρίου και την σχεδόν άνευ όρων απελευθέρωση των συλληφθέντων της Villa Amalia και της Κατάληψης Σκαραμαγκά, ξεφτιλίζοντας για άλλη μία φορά μέσα σε λίγες μέρες την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει μια πολιτική «νόμου και τάξης» ως αναλγητικό όπιο στη βάρβαρη επίθεση που έχει εξαπολυθεί ενάντια στην κοινωνία από το Κεφάλαιο και τα πολιτικά του τσιράκια.

Ένας σωρός από τηλεοπτικά και κρατικά ψεύδη απέτυχε να σκεπάσει το ποτάμι της οργής και της αλληλεγγύης που ξεχύθηκε στον δρόμο και κουρέλιασε τον σχεδιασμό των κυρίαρχων να παρουσιάσουν μια συντετριμμένη και αποχαυνωμένη κοινωνία να συναινεί μαζί τους στο σενάριο της καταστολής. Έχοντας πρώτα υποστεί από το Κεφάλαιο την επίθεση του ληστή Σκίρωνα, το κοινωνικό σώμα θεωρήθηκε έτοιμο να μπει και στο κρεβάτι του Προκρούστη ή απλά να παρακολουθήσει ικανοποιημένο τον ισοσκελισμό των θυμάτων.

Δυστυχώς για την εξουσία, όλοι οι πεινασμένοι δεν τρέφονται με μύθους.

Η χτεσινή διαδήλωση, αλλά και συνολικά η πορεία των γεγονότων της τελευταίας εβδομάδας, δεν γελοιοποίησαν μόνο την κατασταλτική πολιτική του Κράτους. Ηταν επίσης και ένα ηχηρό χαστούκι σε όλους τους κατατρομαγμένους κατά φαντασία διαμεσολαβητές της κοινωνικής δυσαρέσκειας, που η μόνη τους σχέση με την κοινωνία είναι ο φόβος που νιώθουν ακόμα και για τον ίσκιο της. Για τους εργατοπατέρες του κρατικού συνδικαλισμού που ιδροκοπούν προκειμένου να καταστείλουν τη ζωή των συνδικάτων και την αντίδραση των εργαζομένων και για τους πολιτικάντηδες που ανακαλύπτουν την γοητεία των «νοικοκυραίων» και της «μηδενικής ανοχής», στην προσπάθειά τους να γράψουν το όνομά τους στην λίστα των ερήμην της κοινωνίας κυβερνώντων.

Ο ευρύτερος ελευθεριακός χώρος συνιστά αυτή τη στιγμή εξ αντικειμένου την κοινωνική αντιπολίτευση εκείνη που έχει και τη βούληση και τη δυνατότητα να αντιπαραταχθεί με τον κρατικό τσαμπουκά. Για να νικήσουμε, χρειάζεται την ίδια ορμή και βούληση να τη δείξουμε παντού: σε κάθε εργασιακό και κοινωνικό χώρο, όπου οι κυρίαρχοι αναμετρούνται με τους καταπιεσμένους, όπου το Κεφάλαιο πολεμά με την Εργασία.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των καταλήψεων, γιατί ό,τι υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο είναι δικό μας και μας το έχουν κλέψει: όχι μόνο τα κτίρια, αλλά και οι κόποι μας, ο πλούτος της Γης, τα έργα των ανθρώπων και είναι ώρα να τα πάρουμε πίσω, οργανώνοντας μια κοινωνία χωρίς τάξεις και χωρίς Κράτος.

Από τη μεριά μας, από τη σκοπιά του αναρχοσυνδικαλισμού και του επαναστατικού συνδικαλισμού, θα συνεχίσουμε να είμαστε σταθερά αλληλέγγυοι σε κάθε δημόσιο κοινωνικό χώρο και σε κάθε πρωτοβουλία που ματαιώνει τους σχεδιασμούς του Κράτους και του Κεφαλαίου, άρα εναντιώνεται αντικειμενικά στον καπιταλισμό και όλες τις εκφράσεις του.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ VILLA AMALIA, ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΕ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

This page has not been translated into Polski yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]