user preferences

Για τη φασιστική εμπρηστική επίθεση στο Xanadu

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αντιφασισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Monday December 31, 2012 11:05author by Αναρχικοί για την Κοινωνική Απελευθέρωση Report this post to the editors

Το Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2012 τα ξημερώματα, ο ανοιχτός κοινωνικός χώρος Xanadu στην Ξάνθη, μετά την πρόσφατη δημόσια στοχοποίηση του από τους ντόπιους φασίστες, δέχτηκε εμπρηστική επίθεση.
xanadu360x360.jpg

Το Σάββατο 22 Δεκέμβρη τα ξημερώματα, ο ανοιχτός κοινωνικός χώρος Xanadu στην Ξάνθη, μετά την πρόσφατη δημόσια στοχοποίηση του από τους ντόπιους φασίστες, δέχτηκε εμπρηστική επίθεση.

Το Xanadu, στα τέσσερα σχεδόν χρόνια λειτουργίας του, έχει πραγματοποιήσει ή φιλοξενήσει πολλές και πολύμορφες δράσεις, πολιτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Η ύπαρξη ενός τέτοιου χώρου στην ακριτική και πολιτισμικά ιδιαίτερη πόλη της Ξάνθης, έχει μια επιπλέον σημασία, καθώς αποτελεί μια ζωντανή εστία κοινωνικής αντίστασης στο υπάρχον, σε μια περιοχή όπου η επιβολή της εξουσίας στηρίζεται στην καλλιέργεια της σύγκρουσης των δυο κυρίαρχων αντίπαλων εθνικισμών, ελληνικού και τουρκικού.

Ένα τέτοιο εγχείρημα θεωρούμε ότι αποτελεί ακόμα ένα χειροπιαστό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι η αυτό-οργάνωση δεν είναι μια άσκηση επί χάρτου. Αλλά ότι ένα όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, παίρνει τη ζωή του στα χέρια του, μέσα από ισότιμες διαδικασίες αυτό-αξιοποίησης και αυτό-διεύθυνσης προς την κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Γι' αυτό άλλωστε τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα κι οι καταλήψεις έχουν μπει στο στόχαστρο της κρατικής μηχανής και των φασιστών. Μια σειρά πρόσφατων κατασταλτικών κρατικών επιθέσεων, από την κατάληψη Δέλτα στην Θεσσαλονίκη, την Ανοιχτή Αγορά Κυψέλης, την κατάληψη επί της οδού Αφροδίτης στην Βέροια, μέχρι τη Βίλλα Αμαλίας και εμπρηστικών φασιστικών επιθέσεων, από την κατάληψη Apertus στο Αγρίνιο, την κατάληψη Δράκα στην Κέρκυρα, μέχρι το Xanadu στην Ξάνθη. επιβεβαιώνουν πόσο μας φοβούνται, πόσο φοβούνται τους αγώνες μας. Το λέμε, το εννοούμε και το πράττουμε:

Δεν κάνουμε πίσω.

Κανένας κοινωνικός χώρος δεν είναι μόνος του απέναντι στις φασιστικές επιθέσεις και την κρατική καταστολή.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ XANADU

Αναρχικοί για την Κοινωνική Απελευθέρωση

This page has not been translated into 한국어 yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]