user preferences

Recent articles by Α.Κ.Α.

imageΓια μια κοινω&#... 0 comments

Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αναρχικό κίνημα

Η ανάγκη για restart May 29 23 by Ευριπίδης Καλτσάς

1η Μάη: μέρα ταξ... May 01 23 by Πρωτ. Αναρχ. Αγ. Αναργ.-Καματερού

Αντιεκλογικ^... Mar 31 23 by Αναρχικοί Αγ.Αναργύρων-Καματερού

Φυσικά κι υπάρχουν τα άκρα...

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday December 23, 2012 17:53author by Α.Κ.Α. Report this post to the editors

Κείμενο αλληλεγγύης στη Βιλλα Αμαλίας
villaamalias.jpg

Η επίθεση στη Βίλλα Αμαλίας το πρωί της 20ης Δεκέμβρη είναι ακόμα μια απόδειξη για την ύπαρξη των 2 άκρων. Φυσικός αυτουργός το Κράτος κι οι μηχανισμοί του κι ηθικός αυτουργός το παρακράτος κι η φασιστική ρητορική και νοοτροπία. Από τη μια λοιπόν υπάρχει αυτό το σύμπλεγμα νοοτροπίας και πρακτικής που συνενώνει το Σαμαρά, το Δένδια κι όλον τον κρατικό μηχανισμό με το παρακράτος και τα σχέδια ενός συστήματος που έχει πεθάνει από καιρό.

Αυτούς που βυθίζουν τον κόσμο στη φτώχεια ,την απελπισία και τον καθημερινό φόβο, αυτούς που τρομοκρατούν και καταστέλλουν με την ανεργία, το ρατσισμό, τα μέτρα, τη διάλυση κάθε αξιοπρέπειας στην υγεία, την παιδεία, την καθημερινή ζωή. Αυτούς που δημιουργούν άστεγους και πεινασμένους καθημερινά, που φυλακίζουν αντιστεκόμενους και διαμαρτυρόμενους. Αυτό είναι το ένα άκρο, το Κράτος, ο Δήμαρχος και τα σκυλιά τους οι φασίστες, ένστολοι και μη.

Το άλλο άκρο είμαστε εμείς που προτάσσουμε την αλληλεγγύη, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια. Εμείς που αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς γίνεται να υπάρχουν άστεγοι όταν τόσα κτίρια είναι άδεια. Που πολεμάμε το φασισμό καθημερινά γειτονιά-γειτονιά. Που μιλάμε για τους καταπιεσμένους, για δικαιοσύνη, ισότητα, ελευθερία. Για να ωθήσουμε τον όμοιό μας να οραματιστεί έναν καλύτερο κόσμο, να σηκώσει το κεφάλι και να διεκδικήσει τα όνειρά του, να φωνάξει για το άδικο και να δράσει.

Κομμάτι δικό μας είναι κι η Βίλλα. Κομμάτι του κινήματος, του κόσμου μας .Εμπόδιο στα σχέδια των ναζιστών για επέκταση της τρομοκρατίας τους στην πλ. Βικτωρίας, εμπόδιο στα σχέδια των κυρίαρχων του Κράτους και του Δήμου να εξαλείψουν τις προταγματικές εστίες αντίστασης απέναντι στον εφιάλτη που μας επιβάλλουν.

Δεν υπάρχει λόγος να θεωρήσουμε πως δεν είναι ικανοί να πιστώσουν στη βίλα, και προφανώς σε όλους τους αναρχικούς, το "θαύμα του γάμου της Κανά", ή αλλιώς πως με 2 λίτρα σ' ένα μπιτόνι πετρέλαιο θέρμανσης φτιάχνεις 1500 βόμβες.

Αυτά είναι τα άκρα λοιπόν. Σαφή και ξεκαθαρισμένα. Θεωρούμε λογική την επίθεση σε ένα κομμάτι μας. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν και θα συμβεί και στο μέλλον. Είναι πόλεμος ταξικός, κοινωνικός, αξιακός.

Δεν υπάρχει λόγος και για αυτούς - τους πρωθυπουργούς, τους κομματάρχες, τους δημάρχους, τους φασίστες- , να θεωρήσουν ότι ξαφνικά, το αναρχικό κίνημα έγινε κάτι άλλο από αυτό που ήταν πάντα. Ένα κίνημα που έμαθε να ζει, όλα αυτά τα χρόνια που η Βίλλα είναι εκεί, αλλά και ακόμα περισσότερα, αποκρούοντας τέτοιες επιθέσεις. Που έκανε την αλληλεγγύη όπλο του.

Το δίκιο είναι με το μέρος μας!

Η αλληλεγγύη κι η ενότητά μας δεδομένη κι αδιαπραγμάτευτη!

Η οργή και το πείσμα δυνατά μέσα μας! Θα αντισταθούμε, θα φωνάξουμε, θα δράσουμε....

Μαζί με τους καταπιεσμένους, τους ανήμπορους, τους ‘διαφορετικούς’, τους εξεγερμένους.

Μέχρι η Βίλλα να ξαναγίνει κομμάτι μας, μέχρι χιλιάδες Βίλλες να ξεπηδήσουν.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Α.Κ.Α. (Αναρχικοί για την Κοινωνική Απελευθέρωση)

This page has not been translated into Čeština yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]