user preferences

Πολεμήστε το συνοριακό καθεστώς της Ευρώπης

category Διεθνή | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Γνώμη / Ανάλυση author Wednesday December 19, 2012 17:57author by Dmitri (republishing)author email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Σε μια περίοδο, που ο φασισμός, όχι μόνο στην Ευρώπη αλά σε ολόκληρο τον κόσμο, φαίνεται να παίρνει τα ινία, ενημερώνουμε από μια μάχη που μας δίνει κουράγιο και ελπίδα να συνεχίσουμε την πάλη μας.

noii.img_assist_custom.jpg

Σε μια περίοδο, που ο φασισμός, όχι μόνο στην Ευρώπη αλά σε ολόκληρο τον κόσμο, φαίνεται να παίρνει τα ινία, ενημερώνουμε από μια μάχη που μας δίνει κουράγιο και ελπίδα να συνεχίσουμε την πάλη μας.

Στης μητρόπολης της Δύσης, στο Βερολίνο, Άμστερνταμ και Βιένη, όπως και σε αμέτρητες άλλες περιοχές αρχίζουν και εμφανίζονται κινήματα και δομές, που θέλουν να πολεμήσουν για τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Μήνες μετά από πορείες, απεργίες πείνας και μεγάλες κουράσεις αρχίζει οι κοινωνία να ενδιαφέρετε για τα ζητήματα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφυγών.

Αυτό άρχισε στην Γερμανία με μερικούς εκατοντάδες ανθρώπους που δεν μπορούσανε πια να δεχθούν να ζούνε σαν ανάξια πλάσματα σε κέντρα κράτησης και να περιμένουνε την σχεδόν σίγουρη απέλαση τους. Δεν δώσανε σημασία στα κατασταλτικά μέτρα που τούς είχαν επιβληθεί, που τούς απαγόρευαν να απομακρυνθούν από την πόλη που τους κράταγαν και άρχισαν με τα πόδια μια διαδρομή τον 600 χλμ.

Μέχρι το Βερολίνο. Στη διάρκεια της πεζοπορίας τους κέρδιζαν όλο και παραπάνω υποστηρικτές, και το κράτος ήταν με αυτό τον τρόπο υποχρεωμένο να “ανεχτεί” αυτές της παραβιάσεις από τους πρόσφυγες, για να συντηρήσει την εικόνα της ανθρωπιάς προς τα έξω. Από την ημέρα που φτάσανε στο Βερολίνο μέχρι και σήμερα, δεν έχουν σταματήσει με την προσπάθεια να ενημερώσουν για της καταστάσεις τον προσφύγων και απαιτούν... σταματήστε της απελάσεις, σταματήστε την κράτηση στα κέντρα κράτησης, αναγνώριση των προσφύγων πως είναι άνθρωποι, κατάργηση των συνόρων.

Εντυπωσιακή είναι η δύναμη των Ιρανών προσφυγών, που εν γνώση τους, πως άμα τούς απελάσουν τους περιμένει η θανατική ποινή, δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια να ταρακουνιόσουν την κοινωνία και να την κάνουν να γίνει πιο αλληλέγγυα προς το ζήτημα τους. Μέχρι τώρα το κράτος δεν έχει καμία απάντηση, επειδή οι απειλές και προσπάθειες επιβολής στους προσφυγές δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα.

Οι μπάτσοι γνωρίζουν πως μια βίαια καταστολή ενάντια σε μαχόμενους πρόσφυγες θα έφερνε μόνο σαν αποτέλεσμα μια μι – ελεγχόμενη αντίδραση των χιλιάδων υποστηρικτών των προσφύγων. Γνωρίζοντας αυτό, πριν από μερικές ημέρες, πρόσφυγες παραβίασαν το συρματόπλεγμα του ιρανικού προξενείου με κόφτες και σκάλες, κλείδωσαν το προσωπικό στο προξενιό, πετάξανε χρώματα και κάψανε την σημαία του Ιράν.

Στη θέση της τοποθέτησαν μια μαύρο – κόκκινη και απέτισαν φωναχτά το τέλος του ισλαμικού καθεστώτος στο Ιράν. Η αστυνομία έκανε 10 συλλήψεις, αλά αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι μετά από απειλή άμεσης απεργίας πείνας. Δηλώνουμε αλληλέγγυοι με όλους τους αγώνες τον καταπιεσμένων και του αντιφασιστικού αγώνα που είναι ικανός να σπάσει όλα τα σύνορα.

Η αντίσταση στο Άμστερνταμ, στην Βιένη και στο Βερολίνο όπως επίσης και η Μηχανοκίνητες Μοτοπορίες και οι αντιφασιστικοί αγώνες στην Ελλάδα μας δείχνουν πως δεν είμαστε μόνοι μας.

Ο αγώνας μας ενάντια σε κράτος και φασίστες που θέλουν να μας κλέψουν την ελευθερία και την ζωή μας είναι αγώνας όλων μας.

REFUGEES WELCOME!

FIGHT BORDER REGIME EUROPE!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ!

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları Açlık Grevinin 39 Gününde

The Fall of Aleppo

Italia - Ricostruire opposizione sociale organizzata dal basso. Costruire un progetto collettivo per l’alternativa libertaria.

Recordando a César Roa, luchador de la caña

Prison Sentence to Managing Editor of Anarchist Meydan Newspaper in Turkey

Liberación de la Uma Kiwe, autonomía y territorio: una mirada libertaria para la comprensión de la lucha nasa

Misunderstanding syndicalism

American Anarchist and Wobbly killed by Turkey while fighting ISIS in Rojava

Devlet Tecavüzdür

Attaque fasciste sur la Croix Rousse et contre la librairie libertaire la Plume Noire

Red November, Black November – An Anarchist Response to the Election

Resistance at Standing Rock

Διεθνή | Μετανάστευση / Ρατσισμός | gr

Thu 30 Mar, 18:51

browse text browse image

affichefr_sm.jpg imageΜια η λύση: ελεύθερη... 19:18 Sat 31 Jul by Ευρωπαϊκές Αναρχοκομμουνιστικές Οργανώσεις 0 comments

Ως διεθνιστές είμαστε ενάντια σε κάθε είδους σύνορα και φραγμούς μεταξύ των ανθρώπων και διαφωνούμε με την ενίσχυση των συνόρων γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πολεμήσουμε ενάντια σε κάθε είδους ξενοφοβική ή φυλετική διάκριση σε βάρος τόσο των μεταναστών όσο και των αυτόχθονων εθνικών μειονοτήτων. [Dansk] [Français] [English] [Norsk] [Italiano] [Čeština]

textΌχι στη ντιρεκτίβα &... 17:55 Sat 06 Dec by Clandestina 0 comments

Όχι στην επικύρωση της ντιρεκτίβας του αίσχους από τo Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης! - Αντίσταση στην Ευρώπη-Φρούριο! - Αλληλεγγύη σε μετανάστες - πρόσφυγες! - Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας στα Χανιά!

textΑπελάσεις-τσάρτερ 12:01 Thu 07 Jul by unknown 0 comments

Great Britain called the 4 most powerfull countries-members of European Union (EE) to organise charter-deportations

image«Ανθρωπιστικό» «πρόβ... Jul 07 by Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου σ 0 comments

Συμπυκνώνοντας την αριστερή αφήγηση της κυριαρχίας, έχουμε «ανθρωπιστικό» «πρόβλημα» «προσφύγων», με ολίγη ανέξοδη «αλληλεγγύη» προς ανθρώπους περαστικούς, γιατί αν προτίθεντο να μείνουν εδώ, θα ήταν απλά και ξεκάθαρα ανεπιθύμητοι. Κάθε όρος με τα δικά του εισαγωγικά, για να αναδεικνύονται ξεχωριστά οι ντρίμπλες της αριστερής διχάλας της αφεντικίσιας γλώσσας. «Ανθρωπιστικό» «πρόβλημα» «προσφύγων» Η Ευρώπη πολιορκείται από αθρόες μεταναστευτικές ροές. Αυστρία, Σλοβενία, Σερβία, Κροατία και άλλες χώρες κλείνουν τα σύνορά τους εμποδίζοντας τους μετανάστες να προχωρήσουν βαθύτερα στην Ευρώπη.

imageΕυρώπη-Φρούριο Aug 04 by Άπατρις 0 comments

Η de facto πολιτική της Ε.Ε, είναι να αφήνει τους μετανάστες να πνίγονται, ώστε να τους αναγκάσει να φοβηθούν να κάνουν το ταξίδι. Το 2014, σχεδόν 4.000 πτώματα ανθρώπων περισυνελέγησαν από τη Μεσόγειο. Κι αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει, μόνο τα πτώματα που βρέθηκαν. Ο συνολικός αριθμός των αφίξεων στην Ιταλία το 2014 ανέβηκε πάνω από 300% σε σχέση με το 2013, με περισσότερους από 170.000 πρόσφυγες.

imageΧαράζοντας δρόμου ... Apr 25 by Ευάγριος Αληθινός 0 comments

Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε και δημοσιεύτηκε τον Μάρτη του 2010 στην εφημερίδα δρόμου "Άπατρις". Η αναδημοσίευσή και κοινοποίησή του είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητή, ακόμη και χωρίς καμία αναφορά στο συγγραφέα του.

imageΧαράζοντας δρόμου ... Sep 24 by Ευάγριος Αληθινός 0 comments

Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε και δημοσιεύτηκε τον Μάρτη του 2010 στη παγκρήτια εφημερίδα δρόμου Άπατρις. Αναδημοσιεθηκε για δεύτερη φορά στο Athens Indymedia.

imageΟι μεταμορφώσεις τ&#... Mar 24 by Καπυμπάρα 0 comments

«Η πολυπολιτισμικότητα απέτυχε». Η φράση αυτή ακούγεται όλο και πιο συχνά, όχι μόνο από ακροδεξιούς λαϊκιστές, που αποτελούν πια τμήμα του πολιτικού κατεστημένου, αλλά και από τα πλέον επίσημα χείλη, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος ή ο Γάλλος πρόεδρος[1].

more >>

imageΜια η λύση: ελεύθερη... Jul 31 Anarkismo 0 comments

Ως διεθνιστές είμαστε ενάντια σε κάθε είδους σύνορα και φραγμούς μεταξύ των ανθρώπων και διαφωνούμε με την ενίσχυση των συνόρων γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πολεμήσουμε ενάντια σε κάθε είδους ξενοφοβική ή φυλετική διάκριση σε βάρος τόσο των μεταναστών όσο και των αυτόχθονων εθνικών μειονοτήτων. [Dansk] [Français] [English] [Norsk] [Italiano] [Čeština]

textΌχι στη ντιρεκτίβα &... Dec 06 0 comments

Όχι στην επικύρωση της ντιρεκτίβας του αίσχους από τo Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης! - Αντίσταση στην Ευρώπη-Φρούριο! - Αλληλεγγύη σε μετανάστες - πρόσφυγες! - Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας στα Χανιά!

© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]