user preferences

New Events

Διεθνή

no event posted in the last week

Πολεμήστε το συνοριακό καθεστώς της Ευρώπης

category Διεθνή | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Γνώμη / Ανάλυση author Wednesday December 19, 2012 17:57author by Dmitri (republishing)author email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Σε μια περίοδο, που ο φασισμός, όχι μόνο στην Ευρώπη αλά σε ολόκληρο τον κόσμο, φαίνεται να παίρνει τα ινία, ενημερώνουμε από μια μάχη που μας δίνει κουράγιο και ελπίδα να συνεχίσουμε την πάλη μας.

noii.img_assist_custom.jpg

Σε μια περίοδο, που ο φασισμός, όχι μόνο στην Ευρώπη αλά σε ολόκληρο τον κόσμο, φαίνεται να παίρνει τα ινία, ενημερώνουμε από μια μάχη που μας δίνει κουράγιο και ελπίδα να συνεχίσουμε την πάλη μας.

Στης μητρόπολης της Δύσης, στο Βερολίνο, Άμστερνταμ και Βιένη, όπως και σε αμέτρητες άλλες περιοχές αρχίζουν και εμφανίζονται κινήματα και δομές, που θέλουν να πολεμήσουν για τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Μήνες μετά από πορείες, απεργίες πείνας και μεγάλες κουράσεις αρχίζει οι κοινωνία να ενδιαφέρετε για τα ζητήματα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφυγών.

Αυτό άρχισε στην Γερμανία με μερικούς εκατοντάδες ανθρώπους που δεν μπορούσανε πια να δεχθούν να ζούνε σαν ανάξια πλάσματα σε κέντρα κράτησης και να περιμένουνε την σχεδόν σίγουρη απέλαση τους. Δεν δώσανε σημασία στα κατασταλτικά μέτρα που τούς είχαν επιβληθεί, που τούς απαγόρευαν να απομακρυνθούν από την πόλη που τους κράταγαν και άρχισαν με τα πόδια μια διαδρομή τον 600 χλμ.

Μέχρι το Βερολίνο. Στη διάρκεια της πεζοπορίας τους κέρδιζαν όλο και παραπάνω υποστηρικτές, και το κράτος ήταν με αυτό τον τρόπο υποχρεωμένο να “ανεχτεί” αυτές της παραβιάσεις από τους πρόσφυγες, για να συντηρήσει την εικόνα της ανθρωπιάς προς τα έξω. Από την ημέρα που φτάσανε στο Βερολίνο μέχρι και σήμερα, δεν έχουν σταματήσει με την προσπάθεια να ενημερώσουν για της καταστάσεις τον προσφύγων και απαιτούν... σταματήστε της απελάσεις, σταματήστε την κράτηση στα κέντρα κράτησης, αναγνώριση των προσφύγων πως είναι άνθρωποι, κατάργηση των συνόρων.

Εντυπωσιακή είναι η δύναμη των Ιρανών προσφυγών, που εν γνώση τους, πως άμα τούς απελάσουν τους περιμένει η θανατική ποινή, δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια να ταρακουνιόσουν την κοινωνία και να την κάνουν να γίνει πιο αλληλέγγυα προς το ζήτημα τους. Μέχρι τώρα το κράτος δεν έχει καμία απάντηση, επειδή οι απειλές και προσπάθειες επιβολής στους προσφυγές δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα.

Οι μπάτσοι γνωρίζουν πως μια βίαια καταστολή ενάντια σε μαχόμενους πρόσφυγες θα έφερνε μόνο σαν αποτέλεσμα μια μι – ελεγχόμενη αντίδραση των χιλιάδων υποστηρικτών των προσφύγων. Γνωρίζοντας αυτό, πριν από μερικές ημέρες, πρόσφυγες παραβίασαν το συρματόπλεγμα του ιρανικού προξενείου με κόφτες και σκάλες, κλείδωσαν το προσωπικό στο προξενιό, πετάξανε χρώματα και κάψανε την σημαία του Ιράν.

Στη θέση της τοποθέτησαν μια μαύρο – κόκκινη και απέτισαν φωναχτά το τέλος του ισλαμικού καθεστώτος στο Ιράν. Η αστυνομία έκανε 10 συλλήψεις, αλά αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι μετά από απειλή άμεσης απεργίας πείνας. Δηλώνουμε αλληλέγγυοι με όλους τους αγώνες τον καταπιεσμένων και του αντιφασιστικού αγώνα που είναι ικανός να σπάσει όλα τα σύνορα.

Η αντίσταση στο Άμστερνταμ, στην Βιένη και στο Βερολίνο όπως επίσης και η Μηχανοκίνητες Μοτοπορίες και οι αντιφασιστικοί αγώνες στην Ελλάδα μας δείχνουν πως δεν είμαστε μόνοι μας.

Ο αγώνας μας ενάντια σε κράτος και φασίστες που θέλουν να μας κλέψουν την ελευθερία και την ζωή μας είναι αγώνας όλων μας.

REFUGEES WELCOME!

FIGHT BORDER REGIME EUROPE!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ!

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
E

Front page

The party is haunting us again

[Colombia] Declaración Constitutiva de Acción Libertaria Estudiantil

Flora Tristán: precursora del feminismo y de la emancipación proletaria

Bil'in - 10 years of persistent joint struggle

In solidarity with the NO TAV struggle

Wave of arrests in Ireland as state tries to break water charges movement

Não se intimidar, não desmobilizar! Toda nossa solidariedade ao companheiro Vicente!

After the election of Syriza in Greece - Power is not in Parliament

[Chile] Movimiento Estudiantil: ¿En dónde debemos enfocar nuestros esfuerzos?

Je ne suis pas Charlie

México en llamas: raíces y perspectivas de una lucha que avanza y la crisis de un sistema político

Sobre la liberación de prisioneros y el restablecimiento de relaciones diplomáticas, por los gobiernos de Cuba y EE.UU.

No to Golden Dawn in Australia!

Abusos y arbitrariedad - retención de JOSÉ A. GUTIÉRREZ, en el bajo Caguán, Caquetá

Could a Revolution Happen in the US?

An Anarchist Communist Reply to ‘Rojava: An Anarcho-Syndicalist Perspective’

Lutar e vencer fora das urnas

In the Rubble of US Imperialism

Elementos da Conjuntura Eleitoral 2014

The experiment of West Kurdistan (Syrian Kurdistan) has proved that people can make changes

[Chile] EL FTEM promueve una serie de “jornadas de debate sindical”

Ukraine: Interview with a Donetsk anarchist

The present confrontation between the Zionist settler colonialist project in Palestine and the indigenous working people

Prisões e mais criminalização marcam o final da Copa do Mundo no Brasil

Διεθνή | Μετανάστευση / Ρατσισμός | gr

Mon 30 Mar, 09:05

browse text browse image

affichefr_sm.jpg imageΜια η λύση: ελεύθερη... 19:18 Sat 31 Jul by Ευρωπαϊκές Αναρχοκομμουνιστικές Οργανώσεις 0 comments

Ως διεθνιστές είμαστε ενάντια σε κάθε είδους σύνορα και φραγμούς μεταξύ των ανθρώπων και διαφωνούμε με την ενίσχυση των συνόρων γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πολεμήσουμε ενάντια σε κάθε είδους ξενοφοβική ή φυλετική διάκριση σε βάρος τόσο των μεταναστών όσο και των αυτόχθονων εθνικών μειονοτήτων. [Dansk] [Français] [English] [Norsk] [Italiano] [Čeština]

textΌχι στη ντιρεκτίβα &... 17:55 Sat 06 Dec by Clandestina 0 comments

Όχι στην επικύρωση της ντιρεκτίβας του αίσχους από τo Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης! - Αντίσταση στην Ευρώπη-Φρούριο! - Αλληλεγγύη σε μετανάστες - πρόσφυγες! - Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας στα Χανιά!

textΑπελάσεις-τσάρτερ 12:01 Thu 07 Jul by unknown 0 comments

Great Britain called the 4 most powerfull countries-members of European Union (EE) to organise charter-deportations

imageΧαράζοντας δρόμου ... Sep 24 by Ευάγριος Αληθινός 0 comments

Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε και δημοσιεύτηκε τον Μάρτη του 2010 στη παγκρήτια εφημερίδα δρόμου Άπατρις. Αναδημοσιεθηκε για δεύτερη φορά στο Athens Indymedia.

imageΟι μεταμορφώσεις τ&#... Mar 24 by Καπυμπάρα 0 comments

«Η πολυπολιτισμικότητα απέτυχε». Η φράση αυτή ακούγεται όλο και πιο συχνά, όχι μόνο από ακροδεξιούς λαϊκιστές, που αποτελούν πια τμήμα του πολιτικού κατεστημένου, αλλά και από τα πλέον επίσημα χείλη, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος ή ο Γάλλος πρόεδρος[1].

imageΘέσεις για τη μεταν&... Dec 27 by Πρωτοβουλία Αναρχικών Πειραιά 0 comments

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΦΥΛΕΤΙΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ
Το Κείμενο αυτό της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Πειραιά, το οποίο γράφτηκε με αφορμή πρόταση - συζήτηση για την δημιουργία συντονιστικού για τους μετανάστες, το 2006 και προσπάθησε να απαντήσει στης ανάγκες εκείνης της περιόδου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αρκετά σημεία του δεν αγγίζουν και το τώρα. Αυτό το κείμενο δεν κυκλοφόρησε εβρίτερα πλατία ούτε έτυχε της ανάλογης σημασίας γιατί πήγαινε ενάντια στην πολυλογία τον υπέρ διεθνιστών, αεθνικόν και διαφόρων άλλων μεταμοντέρνων κοσμοπολιτικών θέσεων . Το κείμενο δεν είναι ολοκληρωμένη μελέτη, αλλά περισσότερο κάποιες νηφάλιες και ορθολογικές σκέψης - θέσης πάνω στο ζήτημα της μετανάστευσης. [1]

textΠόλεμος σε μετανάσ&#... Oct 03 by Clandestina 0 comments

Με την ψήφιση «του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο», μετά και την υιοθέτηση της Ντιρεκτίβας του Αίσχους, η Ευρωπαϊκή Ένωση κηρύσσει τον πόλεμο σε μετανάστες και πρόσφυγες...

imageΜια η λύση: ελεύθερη... Jul 31 Anarkismo 0 comments

Ως διεθνιστές είμαστε ενάντια σε κάθε είδους σύνορα και φραγμούς μεταξύ των ανθρώπων και διαφωνούμε με την ενίσχυση των συνόρων γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πολεμήσουμε ενάντια σε κάθε είδους ξενοφοβική ή φυλετική διάκριση σε βάρος τόσο των μεταναστών όσο και των αυτόχθονων εθνικών μειονοτήτων. [Dansk] [Français] [English] [Norsk] [Italiano] [Čeština]

textΌχι στη ντιρεκτίβα &... Dec 06 0 comments

Όχι στην επικύρωση της ντιρεκτίβας του αίσχους από τo Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης! - Αντίσταση στην Ευρώπη-Φρούριο! - Αλληλεγγύη σε μετανάστες - πρόσφυγες! - Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας στα Χανιά!

© 2005-2015 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]