user preferences

H ΓΣΕΕ την δουλειά της

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday November 13, 2012 19:30author by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε Report this post to the editors

και οι εργάτες την δική τους…

H ΓΣΕΕ την δουλειά της και οι εργάτες την δική τους…
rocinante_logo.jpg

Μόλις λίγες μέρες έχουν περάσει από την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου, που οδηγεί σε περαιτέρω κοινωνική εξαθλίωση και ενώ η κλιμάκωση του αγώνα για τον κόσμο της Εργασίας θα έπρεπε να βρίσκεται σε εξέλιξη, οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα. Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, μια σειρά από σωματεία και ομοσπονδίες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης καλούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσπαθώντας να συντονίσουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο την δράση τους απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που διεξάγεται από την πλευρά του Κράτους και του Κεφαλαίου προς όλη την εργατική τάξη της Ευρώπης.

Το φαινόμενο του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού δεν είναι ελληνικό και με εξαίρεση κάποιες χώρες (ανάμεσά τους η Πορτογαλία, που έκανε την αρχή και η Ισπανία μέσω της αναρχοσυνδικαλιστικής CGT) δεν υπήρξε καθολική ανταπόκριση στην προσπάθεια. Εντύπωση φυσικά δεν προκαλεί η αντίδραση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Κηρύττοντας τρίωρη στάση εργασίας (12:00-15:00) ουσιαστικά φανέρωσαν για μια ακόμα φορά τον βλαβερό τους ρόλο προωθώντας ταυτόχρονα έναν σχεδιασμό ήττας του εργατικού κινήματος και απαξίωσης της συνδικαλιστικής δράσης. Σε μια περίοδο που θα έπρεπε ο δρόμος να είναι το δεύτερο σπίτι των εργαζόμενων, τα «όργανά» τους μεθοδεύουν κινήσεις ηθελημένα άμαζες και τυπικές.

Ακόμα και έτσι, παρά τον αποσπασματικό χαρακτήρα της κινητοποίησης, είναι επιβεβλημένο να βρισκόμαστε στον δρόμο στις 14/11. Με κάθε ευκαιρία να ενισχύουμε ακόμα και τις ελάχιστες κινήσεις αντίστασης, να συμβάλλουμε στην μεγιστοποιήση της κάθε ρωγμής που δημιουργείται στο καθεστώς της εξαθλίωσης, να προσπαθούμε να σπάμε έμπρακτα την κρατική τρομοκρατία, που στοχεύει στο να μας απαγορεύσει να διαδηλώνουμε.

Πλέον, είναι ξεκάθαρα αντιληπτό: Είτε οι εργαζόμενοι θα πάρουν την μάχη στα χέρια τους, μακριά από τις κρατικοδίαιτες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές τους ηγεσίες, είτε θα μείνουν να παρακολουθούν σε ρόλο θεατή την επίθεση που τους γίνεται. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

Ενώ η ΓΣΕΕ κάνει την δουλειά της πρέπει να κάνουμε και εμείς την δική μας. Τετάρτη 14 Νοέμβρη, απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 13.00.

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]