user preferences

Να υψώσουμε οδοφράγματα στη Δικτατορία του Κεφα

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Friday November 09, 2012 04:51author by Α.Π. Ροσινάντε Report this post to the editors

Ανακοίνωση της Α.Π. - Ροσινάντε για τα χθεσινά γεγονότα και την προσαγωγή του μπλοκ της στη ΓΑΔΑ
rocinante_logo1smrc3.jpg

Στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, δεύτερη ημέρα της 48ωρης γενικής απεργίας, το μπλοκ της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας – Ροσινάντε, εντελώς απρόκλητα και καθώς κατευθυνόταν προς τον χώρο της προκαθορισμένης προσυγκέντρωσής του, περικυκλώθηκε από μεγάλο αριθμό μηχανών των ομάδων ΔΙΑΣ και Δέλτα. Η αιτιολογία του δήθεν τυπικού ελέγχου μετατράπηκε αμέσως σε προσαγωγή τεσσάρων συντρόφων και συντροφισσών με τη δικαιολογία ότι έφεραν πάνω τους νοσοκομειακές μάσκες και Maalox. Λίγα λεπτά αργότερα, κατόπιν συνεννόησης των μπάτσων με τα κεντρικά τους, και ενώ το μπλοκ παρέμενε περικυκλωμένο, ανακοινώθηκε ότι η προσαγωγή αφορά όλους όσους βρίσκονταν μέσα σε αυτό και μετέφεραν τα πανό και τις σημαίες της οργάνωσης προς τα Προπύλαια.

Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ για τρεις και κάτι ώρες, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο ή έστω πρόφαση, μαζί με δεκάδες ακόμα προσαχθέντες που κατευθύνονταν προς τη διαδήλωση και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά το τέλος της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα και τη νέα βάρβαρη δολοφονική καταστολή της από τις δυνάμεις της τάξης.

Η απολύτως παράνομη, ακόμα και με τα μέτρα των δικών τους νόμων, πρακτική των «προληπτικών προσαγωγών», που είναι στην ουσία αυθαίρετες προσωρινές απαγωγές, φαίνεται ότι έχει περάσει σε ένα νέο στάδιο: πλέον δεν προσάγονται μόνο περαστικοί στον δρόμο ή έξω από το σπίτι τους, αλλά ολόκληρα οργανωμένα μπλοκ που κατευθύνονται προς τις διαδηλώσεις.

Η χθεσινή επίθεση στο μπλοκ της ΑΠ – Ροσινάντε δεν είναι η πρώτη, που έχει τέτοια χαρακτηριστικά: είχε προηγηθεί ανάλογη στο μπλοκ του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, κατά την επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα ενώ στην απεργία της 26ης Σεπτέμβρη προσήχθησαν μαζικά τα μπλοκ των ανοιχτών συνελεύσεων γειτονιών Μπραχαμίου, Ζωγράφου, Βύρωνα-Παγκρατίου-Καισαριανής, πριν καν φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας. Το υπουργείο Αστυνομίας του Δένδια προχωρά με ταχείς ρυθμούς σε πολιτικές πρωτοφανούς αυταρχισμού που απαγορεύουν de facto ακόμα και αυτή την οργανωμένη δράση.

Την ίδια ώρα μέσα στη Βουλή εξελισσόταν παράσταση τσίρκου και έξω από αυτήν ακόμα μια επίδειξη κρατικού φασιστικού αυταρχισμού. Κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, παραβιάσεις του Συντάγματός τους, χημικά σε διαδηλωτές, αύρες στους δρόμους, όλα επιστρατεύθηκαν σε αυτό το πάρτι της Δημοκρατίας, προκειμένου η Δικτατορία του Κεφαλαίου να επιβάλει τους νέους όρους της κοινωνικής εξαθλίωσης.

Η μαζική και μαχητική παρουσία του κόσμου της Εργασίας απέναντι στα κρατικά τάγματα εφόδου –και κατά τη χθεσινή μέρα- είναι το υπόδειγμα της απάντησης που πρέπει να λάβουν το Κράτος και το Κεφάλαιο από εδώ και πέρα. Τα Μνημόνια της εξαθλίωσης θα βρουν απέναντί τους οδοφράγματα: στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές –παντού.

Ήρθε η ώρα να γκρεμιστεί ο κόσμος της αστικής τάξης πριν αυτή αποχωρήσει από το προσκήνιο της Ιστορίας.

Εμείς, ο κόσμος της Εργασίας, θα χτίσουμε πάνω στα συντρίμμια του έναν άλλον κόσμο: δικαιοσύνης, ισότητας, αλληλεγγύης

Για την φτώχεια που σπέρνουν, θα θερίσουν οργή!

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

Related Link: http://rocinante.gr/

This page has not been translated into Português yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]