user preferences

New Events

Noord-Amerika / Mexico

no event posted in the last week

Derde congres van de Libertair Communistische Unie (UCL)

category noord-amerika / mexico | anarchistische beweging | news report author Wednesday November 07, 2012 21:11author by Union Communiste Libertaire - UCLauthor email ucl at causecommune dot netauthor address UCL a/s E.H., 55051, CP Langelier, Québec (Qc) G1K 9A4 Report this post to the editors

21 september 2012. De Libertair Communistische Unie (UCL), een anarchistische federatie uit Quebec die binnenkort vier jaar bestaat, hield afgelopen week in Saguenay diens derde congres. De deelnemers van de drie lokale collectieven (Quebec Stad, Saguenay, Montreal) kwamen bijeen om het volgend jaar te plannen en te praten over verschillende zorgen. [Français]
ucl.jpg


Derde congres van de Libertair Communistische Unie (UCL)


21 september 2012. De Libertair Communistische Unie (Union communiste libertaire - UCL), een anarchistische federatie uit Quebec die binnenkort vier jaar bestaat, hield afgelopen week in Saguenay diens derde congres. De deelnemers van de drie lokale collectieven (Quebec Stad, Saguenay, Montreal) kwamen bijeen om het volgend jaar te plannen en te praten over verschillende zorgen.

De conferentie werd gehouden in de context van verkiezingen die werden gehouden om een einde te maken aan de politieke en sociale onrust door de studenten staking van de afgelopen zes maanden. Verschillende lijnen van denken en actie zijn geidentificeerd voor discussie. Gegeven het enthousiasme dat aanleiding gaf voor het bespreken van kwesties als de legitimiteit van studenten associaties in staking en hun actiemiddelen, de behandeling van politiek protest door de media, de genegeerde plek van het feminisme in de strijd en de middelen die door de staat werden gebruikt om de solidariteit te breken, te intimideren, onderdrukken en onschadelijk maken van sociale bewegingen, een campagne over het thema van democratie werden voor het volgende jaar aangenomen. In verschillende steden zullen tournees worden georganiseerd en publicaties over de kwestie zullen worden gepubliceerd.

Bovenop deze zorgen heeft de federatie besloten diens werk over kwesties die te maken hebben met milieu strijd, en anti-productie strijd te verdiepen.

De groeiende gevoeligheid voor feministische eisen en praktijken dienden ook om te herinneren aan de onafscheidelijkheid van het feminisme en het libertaire communisme - in theorie, maar het meest in de praktijk! - door nieuwe interne praktijken.

De conferentie was een mogelijkheid om na te denken over de verschillende manieren om de deelname van mensen die geinteresseerd zijn in het anarchisme te bevorderen, waaronder de invoering van een status als vriend. Het verbreden en verdiepen van banden met regionale en internationale organisaties was ook een wens van de mensen die bijeen kwamen.

Gegeven de groeiende belangstelling voor nieuwe vormen van organisatie en protest zijn solidariteit en verspreiding van anarchistische ideeen en praktijken essentieel. Voor het strijden tegen alle vormen van onderdrukking en het opbouwen op een dagelijkse basis tegen de machthebbers, autoritaire instituties, nodigen de activisten van de Libertair Communistische Unie jullie uit je lokaal te organiseren en contact met ons op te nemen voor medewerking aan gezamenlijke activiteiten of voor onderzoeken of workshops.

Abrazo libertair


Vertaling naar het Nederlands door a-infos-nl

Related Link: http://www.causecommune.net/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]