user preferences

Υπάρχει και η άλλη άποψη για τα γεγονότα

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αντιφασισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday October 20, 2012 14:50author by Αυτόνομο Στέκι Καβάλας Report this post to the editors

Ως ένδειξη αλληλεγγύης σε όσους δέχονται τέτοιου είδους επιθέσεις και σε όσους εναντιώνονται στο φασισμό, πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική μοτοπορεία στην Καβάλα, την Παρασκευή 19 Οκτώβρη, στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης.
moto19102012.jpg

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΑΘΗΝΑ: Η 3η σε σειρά μηχανοκίνητη αντιφασιστική περιπολία, ανέκοψε τάγματα εφόδου Νεοναζί, μέλη της Χρυσής αυγής, την ώρα που κατέστρεφαν καταστήματα μεταναστών. Η αντιφασιστική περιπολία μέσα σε λίγη ώρα δέχτηκε επίθεση από μπάτσους, με αποτέλεσμα 15 συλλήψεις και τον σοβαρό τραυματισμό αρκετών ατόμων, οι περισσότεροι από τους οποίους φέρουν εμφανή σημάδια κακοποίησης, κατά την σύλληψη αλλά και κατά την παραμονή τους στη ΓΑΔΑ.

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΠΑΤΡΑ: Οργανωμένη ομάδα 20 μελών της Χρυσής Αυγής, εξοπλισμένοι με κράνη, πτυσσόμενα γκλοπ, αλυσίδες και πέτρες συγκεντρώνονται και κατευθύνονται με επιθετικές διαθέσεις προς την κατάληψη Μαραγκοπούλειο, όπου και γίνονται αντιληπτοί από ομάδα αντφασιστών-στριών, που τους απωθεί. Δυόμιση ώρες μετά και σε διάφορα σημεία της πόλης, γίνονται 9 προσαγωγές αντιφασιστών. Σε 4 από αυτούς απαγγέλλονται κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Η διαδικασία αναγνώρισής τους από τους φασίστες ήταν στημένη και παράτυπη.

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΑΘΗΝΑ: Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται έξω από το θέατρο Χυτήριο, όπου ανεβαίνει η παράσταση ''CORPUS CHRISTI'' , από βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά και μέλη παραεκκλησιαστικών οργανώσεων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΑΘΗΝΑ: 21χρονος Αιγύπτιος με ελληνική υπηκοότητα, δέχεται άγρια ρατσιστική επίθεση από τρεις άντρες με σκυλιά και αλυσίδες, μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο νεαρός χτυπήθηκε αλύπητα στο κεφάλι και στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε επέμβαση στο ένα μάτι και πιθανότητα να υποστεί μερική απώλεια όρασης.

Τα παραπάνω περιστατικά είναι λίγες από τις πολλές φασιστικές – ρατσιστικές επιθέσεις που γίνονται καθημερινά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας όπως και στην Καβάλα. Πιο πρόσφατη είναι αυτή του εμπρησμού διαμερίσματος μεταναστών, ο ξυλοδαρμός μετανάστη στο πάρκο του Φαλήρου, ο παλαιότερος ξυλοδαρμός μετανάστη σε φανάρι στην Καλαμίτσα, και όλα αυτά από μέλη της Χρυσής Αυγής – Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας.

Ως ένδειξη αλληλεγγύης σε όσους δέχονται τέτοιου είδους επιθέσεις και σε όσους εναντιώνονται στο φασισμό, πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική μοτοπορεία στην Καβάλα, την Παρασκευή 19 Οκτώβρη, στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης.

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

http://anarxikoikavalas.squat.gr

Related Link: http://anarxikoikavalas.squat.gr

moto2.jpg

This page has not been translated into Kreyòl ayisyen yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]