user preferences

ΟΛΟΙ στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 26 Σεπτέ

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Αφιέρωμα author Wednesday September 26, 2012 22:13author by Ε.Σ.Ε. Αθήναςauthor email info at ese-gr dot orgauthor phone 6941507846 Report this post to the editors

featured image

προκήρυξη ΕΣΕ για γενική απεργία

Ο κόσμος μας είναι σε σύγκρουση με αυτούς που κερδίζουν από την υπεραξία μας, με αυτούς που παίρνουν αποφάσεις για τον τρόπο που ζούμε.

απέναντι στα νέα μέτρα…

μαχητικός αυτό-οργανωμένος συνδικαλισμός

[Italiano] [Castellano] [English]

[Huelga general el 26 de septiembre en Hego Euskal Herria contra los recortes del gobierno español]

[Estado español: Jornada de Lucha para el 26 de Septiembre]

Τρόικα και αφεντικά μια φωνή και μια γροθιά

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψει κανείς μια κατάσταση που τη βιώνουμε καθημερινά, είτε δουλεύουμε ακόμα, είτε βρισκόμαστε σε αναζήτηση εργασίας. Όλοι μας γνωρίζουμε το πόσο έχει αυξηθεί η εκμετάλλευση και πόσο έχουν λιγοστέψει τα εισοδήματά μας.

Η απληστία όμως δεν γνωρίζει όρια. Τώρα κάνουν λόγο για ελεύθερες οικονομικές ζώνες. Θέλουν να μετατρέψουν όλη την Ελλάδα σε μια ελεύθερη οικονομική ζώνη, όπου δεν θα ισχύει κανένα εργατικό δικαίωμα. Μιλούν για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για αύξηση του ωραρίου εργασίας και νέες απολύσεις, για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των τραπεζών. Όλα αυτά και πολλά ακόμη αποτελούν τις «αναγκαίες θυσίες» που πρέπει να κάνουμε (όπως λένε) για την ανάπτυξη. Πρόκειται για δωράκια στα αφεντικά.

Δεν είναι μόνο η Τρόικα, η κυβέρνηση κλπ. Είναι κυρίως αυτοί που έκαναν την κρίση σημαία, αυτοί που έκλεισαν όλες τις επιχειρήσεις, αυτοί που επιδιώκουν να φτιάξουν πιο ευνοϊκές συνθήκες εκμετάλλευσης, για να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο. Αυτό το επιτυγχάνουν πολύ καλά, όσο εμείς δεν οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας. Όσο δεν αμφισβητούμε την υποτιθέμενη δύναμή τους, όσο δεν πιστεύουμε σε μας τους ίδιους. Όσο δεν χαράζουμε μια κόκκινη γραμμή άμυνας, στοχεύοντας όχι μόνο στην ανατροπή, αλλά και στη δημιουργία άλλων όρων, την αυτό-οργάνωση της κοινωνίας με βάση τις δικές μας αξίες, με βάση την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, την ισότητα.

Στις μάχες που δίνουμε, και που πρέπει να δώσουμε, δεν γίνεται να περιμένουμε κάτι από τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, από τον κομματικό οργανισμό ΠΑΜΕ, ή από όσους θέλουν να χειραγωγήσουν το εργατικό κίνημα, όποια προβιά και αν φοράνε.
Χορτάσαμε από λόγια και από εξαθλίωση. Δεν είναι ώρα για να κάνουμε και άλλη υπομονή (όπως επίμονα μας ζητάνε).

Όσον αφορά τα νέα μέτρα, το ξέρουμε καλά πως δεν πρόκειται για τα τελευταία, αλλά για μια ακόμη πέτρα στον τοίχο που υψώνεται μπροστά μας και μας κρατά μακριά από τα αγαθά του δικού μας μόχθου.

Ο κόσμος μας είναι σε σύγκρουση με αυτούς που κερδίζουν από την υπεραξία μας, με αυτούς που παίρνουν αποφάσεις για τον τρόπο που ζούμε.

απέναντι στα νέα μέτρα…

μαχητικός αυτό-οργανωμένος συνδικαλισμός

ΟΛΟΙ στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ Αθήνας)

Related Link: http://athens.ese-gr.org

This page has not been translated into Esperanto yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]