user preferences

Recent articles by Χρήστης
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αναρχικό κίνημα

Η ανάγκη για restart May 29 23 by Ευριπίδης Καλτσάς

1η Μάη: μέρα ταξ... May 01 23 by Πρωτ. Αναρχ. Αγ. Αναργ.-Καματερού

Αντιεκλογικ^... Mar 31 23 by Αναρχικοί Αγ.Αναργύρων-Καματερού

Για την προσπάθεια φίμωσης του athens indymedia

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Γνώμη / Ανάλυση author Saturday August 25, 2012 09:15author by Χρήστης Report this post to the editors

Είναι επιτακτική ανάγκη, επιτέλους να οργανώσουμε την αντίσταση και τη δημιουργία, από τα κάτω, αντιδομών (καταλήψεις κτιρίων, αγροτικές κολλεκτίβες, να καταλαβουμε και να δημιουργησουμε τα δικα μας εργοστασια, απελευθερωμένους κοινωνικούς και ''δημόσιους χώρους'', ομάδες κυκλικής πολιτοφυλακής, αντιφασιστικές/αντικαπιταλιστικές περιπολίες, κοινωνικά ιατρεία,παντοπωλεία, ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις, κ.α.) που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε μορφής κρίση και θα συνεισφέρουν στην ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ και θα είναι ικανές να δημιουργήσουν μία αταξική ελεύθερη κοινωνία όπου θα ''κυριαρχεί'' η ισότητα, η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια..
531114_309709162459573_997707559_n.jpg

Φυσικά δεν αποτελεί κάτι το περίεργο, φυσικά δεν αποτελεί κάτι το πρωτόγνωρο. Αφεντικά και κράτος έχοντας υποστεί επιτέλους την αμφισβήτηση από μεγάλο - σε σχέση με το παρελθόν, κομμάτι της κοινωνίας, επιτέλους - έχοντας υποστεί την απαξίωση ως σύστημα και έχοντας τεθεί ως στόχος της λαϊκης/κοινωνικής οργής, προσπαθούν φυσικά να διαλύσουν την οποιαδήποτε ρανίδα/νησίδα αντίστασης και στοχοποιούν για ακόμη μιά φορά το διαδικτυακό χώρο του athens indymedia.

Μπροστά στα σκληρότατα οικονομικά/εργασιακά μέτρα τα οποία προτίθενται να ..ξαναπεράσουν ούτως ώστε να σκλαβοποιήσουν ολοκληρωτικά μεγάλες μερίδες του πληθυσμού,να τις εξωθήσουν στην εξαθλίωση και στη ζητιανιά με ακραίους όρους (δίχως φυσικά να υποστηρίζω το προυπάρχον καθεστώς σε όλες του τις εκφάνσεις απλά αναφέρω το ότι σε σχέση με πριν οι όροι είναι ακόμη πιό επιθετικοί) είναι επακόλουθο να προσπαθήσουν να τσακίσουν οιαδήποτε δράση η φωνή αντίστασης και οιαδήποτε προσπάθεια οργάνωσης αντιδομών από τα κάτω.'Ετσι κάναν και με νομοθετήματα που απαγορεύουν την καλλιέργεια σε κήπους, όπως και τις συλλογικές κουζίνες, το ίδιο πράττουν και με το κυνήγι των καταλήψεων αλλά και πάσης φύσεως αγωνιζομένων ανθρώπων.

Αυτό εννοείται πως δε με εκπλήσσει προσωπικά ως άτομο, μιάς και περιμένω να ενταθεί η αστικοκρατική καταστολή σε πρωτόγνωρα σημεία, που ενδεχομένως και προηγούμενες γενιές να μην έχουνε ξαναζήσει. Λιανά; Θα πεθάνουμε από την πείνα και εσείς που στηρίζετε τον αστισμό αλλά και εμείς οι..αντιφρονούντες...

Αυτό που θέλουν, είναι να γκρεμίσουν κάθε μορφή αντίστασης, να τσακίσουν κάθε φωνή ή δράση που αντιτίθεται στα βρωμερά τους σχέδια και συμφέροντα που έχουν ως στόχο και αποτέλεσμα, την ανισότητα και την εκμετάλλευση μεταξύ των..κατοικούντων του συμπάντος..

Η αλήθεια είναι ότι ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΟΠΛΑ..

Σφοδρότατα προπαγανδισμένους δυστυχώς, συνανθρώπους μας που υποστηρίζουν με σθένος ή απλά ψηφίζουν/επιλέγουν/συντηρούν το αστικό (καπιταλιστικό) καθεστώς μιάς και ελέγχουν πλήρως τα μέσα μαζικής εξαπάτησης που αποτελούν ως όπλο.... κάτι παραπάνω από...ατομική βόμβα στον κόρφο των ανθρώπων (όσον αφορά την επιρροή). Ελέγχουν και επηρεάζουν - δυστυχώς - ανθρώπους που τους οδηγούν και τους χειραγωγούν στο, αντί να ενδυναμώσουν μέσα τους τα συναισθήματα/συστατικά/στοιχεία της αλληλεγγύης, της ισότητας, της αλληλοβοήθειας και της ελευθερίας, έχουν την τάση να ενδυναμώνουν ενδόμυχα, αυτά του : καπιταλισμού του πατριωτισμού/τοπικισμού/εθνικισμού, του καταναλωτισμού του ανταγωνισμού της εκμετάλλευσης και ότι είναι δυνατό να προκαλέσει την απόλυτη κατάρρευση της κοινωνίας και οποιουδήποτε θετικού/αντιστασιακού στοιχείου που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σ'αυτό τον απατηλό κυκεώνα της δήθεν ευημερίας της πολύ καλά στημένης κοινωνικής ειρήνης και της πληρότητας..

'Εχουν μαζί τους ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΧΤΟ ΣΤΡΑΤΟ: τα υποτακτικά σύγχρονα τάγματα ασφαλείας (αστυνομία/στρατό που σημειωτέων αμφότεροι έχουν βασανίσει κάθε αντίδραση εδώ και δεκάδες χρόνια) που προσπαθούν να σαρώσουν κάθε αντίσταση όντας και οι ίδιοι φανατισμένοι/παρακρατικοί/ακροδεξιοί πάντα στην υπηρεσία του κεφαλαίου, θλιβεροί μισθοφόροι αναλώσιμοι εξ ορισμού από το κράτος και την άρχουσα τάξη που για ψίχουλα είναι εις θέσην να γίνουν ακόμη και δολοφόνοι ή βασανιστές..

Τον ίδιο ρόλο φυσικά με τους από πάνω παίζουν και οι αγαπητοί μας, ειρωνικά φυσικά μιλώντας, ακροδεξιοί (ναζιστές,φασίστες ονομάστε τους όπως θέλετε) προσπαθώντας με λαϊκίστικους τρόπους να εγείρουν το εθνικιστικό συναίσθημα - σε οποιαδήποτε ''χώρα'' όπως κάνουν και στην ''ελλάδα'' - ένα συναίσθημα που φυσικά έχει ενισχυθεί και δημιουργηθεί εδώ και αιώνες από το κεφάλαιο, τους προνομιούχους, τους φεουδάρχες ή όπως αλλιώς ονομαζόνταν η άρχουσα τάξη κατά καιρούς που - ηλίου φαεινότερον άλλωστε - έχει δημιουργήσει και τις έννοιες των εθνών-κρατών για να αποκομίσουν διάφορα πράγματα (αγαθά χρήματα κτλ)

Τα αφεντικά και το κράτος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΙ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ ΧΑΖΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΑΖΗ/ΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ/ΟΙ, ενισχύουν τη μισαλλοδοξία το διαχωρισμό μεταξύ των ανθρώπων, βάσει γεωγραφικής καταγωγής, διαφόρων προτιμήσεων, ''κουλτουρας'' και άλλων θεμάτων..

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να κατηγορήσω το σύνολο της κοινωνίας. μιάς και κομμάτι της αποτελούμε και οι διαφορετικά σκεπτόμενες/οι άνθρωποι και ενδέχεται να ολιγωρήσαμε κι εμείς σε τομείς που η κοινωνική απεύθυνση ήταν απαραίτητη (όχι για κάποιο πολιτικό όφελος αλλά γιατί έννοιες όπως η αλληλεγγύη η ισότητα και η αλληλοβοήθεια το επιβάλλουν) αλλά πρέπει και ο κόσμος επιτέλους να καταλάβει κάποια πράγματα.

Έχουν χτίσει μπροστά τους μία τεράστια ασπίδα υπεράσπισης και παραπληροφόρησης και γι'αυτό όπως λέω και κατ'ιδίαν σε συζητήσεις μου δεν έχουν ''πέσει'' ως πολιτικο-οικονομικό σύστημα..από τη νεολιθική εποχή (αφότου κάποιος άνθρωπος χαρακτήρισε ένα χωράφι ως ''δικό του'')

Είναι επιτακτική ανάγκη, επιτέλους να οργανώσουμε την αντίσταση και τη δημιουργία, από τα κάτω, αντιδομών (καταλήψεις κτιρίων, αγροτικές κολλεκτίβες, να καταλαβουμε και να δημιουργησουμε τα δικα μας εργοστασια, απελευθερωμένους κοινωνικούς και ''δημόσιους χώρους'', ομάδες κυκλικής πολιτοφυλακής, αντιφασιστικές/αντικαπιταλιστικές περιπολίες, κοινωνικά ιατρεία,παντοπωλεία, ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις, κ.α.) που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε μορφής κρίση και θα συνεισφέρουν στην ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ και θα είναι ικανές να δημιουργήσουν μία αταξική ελεύθερη κοινωνία όπου θα ''κυριαρχεί'' η ισότητα, η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια..

υ.γ. Α,ναι (χαβαλετζήδικα μιλώντας) ξέχασα αυτό για το οποίο ήθελα να μιλήσω αρχικά. Ακόμη και κάποιοι κύριοι σε διατεταγμένη υπηρεσία, μαζί με τους ρουφιάνους και τα τσανάκια τους, να καταφέρουν να εξαφανίσουν το indymedia από προσώπου γης να τους ενημερώσω ότι πολλές και πολλοί από εμάς ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ/ΟΙ/Α ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ INDYMEDIA!

Η αντιπληροφόρηση, η αντίσταση, η προσπάθεια για την οριζόντια κοινωνική οργάνωση αλλά και ο αγώνας δεν έχουν κανένα server και δεν θα ''ΠΕΣΟΥΝ'' ΠΟΤΕ! '

Ενας εν δυνάμει αναρχοκομμουνιστίζων.....

*Στέλνω την τεράστια αγάπη μου σε όλα τα άτομα που αγωνίζονται και ιδίως σε αυτούς που διώκονται/έχουν ήδη διωχθεί γι'αυτό

This page has not been translated into Čeština yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]