user preferences

New Events

Yunanistan / Türkiye / Kıbrıs

no event posted in the last week

Anarşistlere Yönelik Operasyonlara Karşı Basın Açıklaması

category yunanistan / türkiye / kıbrıs | repression / prisoners | press release author Friday May 18, 2012 00:30author by DEVRİMCİ ANARŞİST FAALİYET Report this post to the editors

14 Mayıs 2012 tarihinde “1 Mayıs operasyonu” adı altında anarşistlere yönelik yapılan operasyonlara karşı bir basın açıklaması gerçekleştirildi.
botero.jpg


14 Mayıs 2012 tarihinde “1 Mayıs operasyonu” adı altında anarşistlere yönelik yapılan operasyonlara karşı bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

14 Mayıs Pazartesi günü sabah 05.00 sularında Kadıköy Paylaşma ve Dayanışma Derneği’ne, 26A Kolektifi’nin Taksim‘deki kafesine ve birçok Devrimci Anarşist Faaliyet‘linin, Lise Anarşist Faaliyet‘linin Paylaşma ve Dayanışma Derneği üyesinin ve Kolektif 26A gönüllüsünün evlerine yapılan baskınlara karşı bugün Taksim’de bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Taksim Tramvay durağında yapılan basın açıklamasında ” Katil Devlet Hesap Verecek; Gözaltılar Tutuklamalar Baskılar Bizi Yıldıramaz; İsyan Devrim Anarşi; Özgürlük Tutsak Alınamaz; Yaşasın Devrimci Dayanışma ” sloganları atıldı. ”Anarşizm Tutsak Alınamaz Gözaltılar Serbest Bırakılsın ” yazılı Devrimci Anarşist Faaliyet imzalı pankartın açıldığı basın açıklamasına, İtaatsizler, Toprak ve Özgürlük Kooperatifi, Barış İçin Vicdani Ret Platformu, Demokratik Yurtsever Gençlik, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), SGD, Milyonlar Adalet İstiyor İnsiyatifi, Tüm İGD, Toplumsal Eşitlik, Gökkuşağı Kadın Derneği, İHD İstanbul Şubesi, Gençler Meydana İnsiyatifi, EHP, Öğrenci Kolektifleri, Kaldıraç, Sosyalist Parti, Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) destek verdi.

Eylemde okunan metin ise şöyle ,

Basına ve Kamuoyuna,

Devletin terör dalgasına bir yenisi daha eklendi. 14 Mayıs Pazartesi günü sabaha karşı saat 5 sularında İstanbul’da “1 Mayıs operasyonu” adı altında anarşistlere yönelik eşzamanlı operasyonlar yapıldı.

Düzenlenen operasyonlar kapsamında, Kadıköy’de bulunan Paylaşma ve Dayanışma Derneği’ne, 26A Kolektifi’nin Taksim’deki kafesi olan Kafe26A’ya, birçok Devrimci Anarşist Faaliyet‘linin, Lise Anarşist Faaliyet‘linin, Paylaşma ve Dayanışma Derneği üyesinin ve Kolektif 26A gönüllüsünün evlerine ‘terörle mücadele ekipleri’ tarafından, kar maskeleri ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Yapılan operasyonlarda arkadaşlarımız polis tarafından darp edilerek gözaltına alınırken , bunun dışında bir çok anarşist birey de bu gözaltı terörüne maruz kaldı.

Yaşadığımız coğrafyada devrimcilere, işçilere, işsizlere, ezilen halklara, öğrencilere uygulanan baskı ve zulüm politikaları tüm hızıyla devam ederken, operasyonlar her gün artarak sürmekteyken bu gözaltı dalgasının, bize de değmesi kaçınılmazdı.

Anarşizmin bu topraklarda toplumsallaşmaya başladığı şu günlerde, yapılan operasyonların ve baskıların amacı anarşizmin ve mücadele etmekte olan anarşistlerin sindirilmesidir. T.C Devleti’nin, tarihinde ilk kez anarşistleri hedef alarak yaptığı bu operasyon doğrudan anarşizme ve anarşistlere yöneliktir.

İktidarsız ve otoritesiz bir yaşamı örmeyi amaçlayan anarşizm, içerisinde farklılıklar barındıran bir ideolojidir. İktidara, otoriteye, kapitalizme, militarizme, türcülüğe ve cinsiyetçiliğe karşı mücadele etmekte olan birçok anarşist ve kullanılan birçok farklı yöntem vardır. Bizler Devrimci Anarşistler olarak, yaşadığımız topraklarda anarşizmi gelenek haline getirmeye çalışıyor, ve bu şekilde örgütlenerek toplumsallaşmayı amaçlıyoruz.

Bizler var olduğumuz her alanda ezenlere karşı haykırıyoruz ezilenlerin isyanını. Geçtiğimiz 1 Mayıs’ta da ekmek, adalet ve özgürlük için, paylaşma dayanışmayla dolu özgür bir dünyayı yaratmak için, yaşam için alanlardaydık.

Bizler 1 Mayıs’ta da olduğu gibi, her zaman ezenlere karşı ezilenlerin mücadelesini vermeye devam edeceğiz. İktidarın ve tahakkümün olduğu her yerde, iktidarsız ve otoritesiz bir dünyayı haykıracağız. Patronlar içimizdeki isyan ateşini söndürmeye çalışsa da devlet dayattığı hukukuyla bizleri terbiye etmek istese de mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bizler yaşam alanlarımızı talan eden şirketleri, bizlere paylaşma dayanışmayı unutturan kapitalizmi, kendi hukukuyla hayatlarımızı çalan devleti yok edene dek yürümeye devam edeceğiz, anarşizmde örgütleneceğiz.

Anarşizm tutsak alınamaz!

Related Link: http://anarsistfaaliyet.org/sokak/anarsistlere-yonelik-operasyonlara-karsi-basin-aciklamasi/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]