user preferences

New Events

Ibèria

no event posted in the last week

Comunicat de rebuig a la detenció de Laura Gómez

category ibèria | repression / prisoners | comunicat de premsa author Wednesday April 25, 2012 04:42author by Confederació General del Treball - CGT-Catalunya Report this post to the editors

El SP del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya expressa la seva solidaritat i suport a la companya Laura Gómez (Secretaria d’Organització de la Federació Local de Barcelona de la CGT) davant de l’arbitrària detenció, a totes llums injustificada.
cgtbarcelona.jpg

La reforma laboral motiu de la protesta de la vaga del 29-M està demostrant dia a dia el que qui en aquests moments està manant només vol: Defensar als qui mes tenen i treure drets als únics que fem que això pugui ser un lloc on viure en dignitat i llibertat .

No és estrany que a pocs dies de la cimera del Banc Central Europeu, a celebrar a Barcelona, s’accentuï la repressió preventiva sobre els sindicats i moviments alternatius, i que es produeixi la detenció de la nostra companya, és una mostra.

Els fets que l’imputen de crema brossa davant de la seu de la Borsa a Barcelona, en un acte carregat de simbolisme, ens porta a considerar que els interessa molt més defendre a qui te diners i poder, que a qui defensa l’únic que té: la força i el valor del seu treball, per poder gaudir i viure, cada cop mes dignament.

Us animem a participar en les convocatòries que, des de la Federació Local de Barcelona de la CGT s’estan fent per donar-li suport, avui mateix hi ha convocada una concentració des de les 17 hores a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Les Corts i demà dimecres 25 a les 8.30h. del matí a la Ciutat de la Justícia banda Gran Via.

Exigim la posada en llibertat immediata, de la nostra companya Laura i de tots i totes qui estan encara retinguts o detinguts pels fets del 29-M .

Barcelona a 24 d’abril del 2012

Secretariat Permanent - Comitè Confederal
CGT de Catalunya

Related Link: http://cgtcatalunya.cat/spip.php?article7055
author by Jesús Rodríguez - Setmanari Directapublication date Wed Apr 25, 2012 04:49author address author phone Report this post to the editors

Més de 2.000 persones es van manifestar diumenge a la tarda al centre de Barcelona per denunciar de nou l'empresonament de tres manifestants de la passada vaga general. La marxa va estar marcada per la recent detenció de sis manifestants (4 a Barcelona i 2 a Tarragona) que va finalitzar dissabte amb la seva posada en llibertat, en el cas de dos d'ells sota la condició de dipositar una fiança de 6.000 euros. La protesta va estar precedida per nombrosos escorcolls dels mossos d'esquadra que, ubicats estratègicament a tots els accessos a la plaça de Catalunya, van regirar bosses i van demanar el DNI a més d'un centenar de persones que es dirigien al centre de la plaça. Tres pancartes obrien la marxa, força compacta, que anava envoltada per furgons policials a la part davantera i a la cua. Enmig de la Via Laietana la capçalera va girar en direcció al Forat de la Vergonya, on es va fer lectura d'un manifest en homenatge a les víctimes del muntatge del cas 4F, per tot seguit continuar en direcció al passeig de Lluis Companys. Al llarg del trajecte alguns manifestants van fer pintades alusives a la repressió de Felip Puig, el control social i els recents empresonaments de dos estudiants de la UB i un veí del barri del Clot. Al passeig de Lluis Companys les manifestants van rebre el suport d'algunes de les persones presents a la Fira de la Terra, ubicada enmig de la zona per a vianants entre l'Arc de Triomf i el parc de la Ciutadella.

El punt més calent de la marxa va ser en el moment que aquesta passava a tocar del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), totalment envoltat per agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra, un edifici on en els propers dies s'ha de signar la resposta al recurs contra l'empresonament de Javi, Dani i Isma. Aquesta decisió, concretament, l'haurà de prendre la secció vuitena d'aquest organisme judicial. Sota l'Arc de Triomf es va fer lectura d'un comunicat i, també, d'una emotiva carta enviada per Javi des del centre penitenciari Brians 2, on es troba tancat des de fa 23 dies. Un cop desconvocada la marxa es va viure un estrany episodi policial. Diversos manifestants es trobaven asseguts a les terrasses de bars del passeig de Lluis Companys quan, de cop i volta, agents de paisà i antiavalots de la guàrdia urbana es van endur per la força cinc persones. Dues d'elles van quedar finalment detingudes sota l'acusació d'haver realitzat pintades al llarg del recorregut de la mobilització. Es preveu que dilluns al matí declarin a la comissaria, després de passar la nit als calabossos.

mani2_1.jpg

Related Link: http://www.setmanaridirecta.info/noticia/mes-2000-manifestants-reclamen-nou-lalliberament-dels-vaguistes-presos
author by Poble Viupublication date Fri Apr 27, 2012 01:25author address author phone Report this post to the editors

Ahir al matí van anar a buscar als seus domicilis a set persones que haurien participat en la Vaga General. Segons la informació de la que disposem, dues d’aquestes persones serien de la CGT, una de les qual delegada i alhora membre dels Joves Llibertaris. També hi hauria una altra persona de la CNT i una més de l’Assemblea URV. Aquestes quatre primeres haurien estat identificades juntes durant els primers piquets. Pel que fa a les altres tres, no es coneix la seva identitat.

Alguns d’ells han estat citat a declarar aquesta tarda a les sis als mateixos jutjats on van passar a disposició judicial els 13 ja imputats. Els càrrecs atribuïts aquest cop fan referència a desordres públics i contra la seguretat del trànsit.

Per tal d’estar informades i donar suport a les persones afectades, s’ha convocat una concentració a les 19h a l’estàtua dels Despullats, a la Rambla Nova de Tarragona. Es demana màxima difusió i solidaritat. En total, doncs, si es compleixen les previsions, serien ja 20 les persones imputades a Tarragona, 1 per part de la Guàrdia Urbana i 19 per part dels Mossos d’Esquadra, dividits entre el mateix dia de la Vaga (1+6), l’endemà (4), el passat 19 d’abril (2) i avui (7).

Related Link: http://pobleviu.cat/2012/04/26/set-persones-mes-passen-a-disposicio-judicial-despres-duna-nova-remesa-didentificacions-arran-del-29m/
 

This page has not been translated into Other yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]