user preferences

New Events

Internaţional

no event posted in the last week

Nu vom plăti datoriile - să ne îndepărtăm de capitalism!

category internaţional | economie | comunicat de presă author Friday March 02, 2012 23:08author by EuroAnarkismo - Anarkismo European Coordination Report this post to the editors

Declaraţia reţelei EuroAnarkismo

Pentru a merge mai departe şi pentru a construi solidaritate internaţională, toate mişcările trebuie să se unească la nivel european. Capitaliştii ştiu cum să organizeze la acest nivel şi modul în care să adopte tratate, ce vor pecetlui destinele oamenilor. Noi, oamenii muncii din Europa, nu am atins încă acest nivel de organizare, chiar dacă forme alternative de organizare sindicală au oferit modalităţi de convergenţă. Acest efort trebuie să fie continuat, şi un răspuns organizat la nivel internaţional. [Français]

affeng.jpg


Declaraţia reţelei EuroAnarkismo

Nu vom plăti datoriile - să ne îndepărtăm de capitalism!


Sfârşitul anului 2011 a văzut o ofensivă tot mai puternică împotriva clasei muncitoare de către capitalişti şi aliaţii lor - guvernele. Există un acord tacit între guvernele de stânga şi de dreapta din toată Europa, să implementeze politici de austeritate, pe principiul că toţi oamenii trebuie să plătescă pentru criză. Grecia este emblematică în acest sens: au format un guvern de uniune naţională, care include miniştri din extrema dreaptă; acest fapt arată cum capitaliştii nu vor ezita să se bazeze pe mijloace autoritare pentru a forţa oamenii muncii să plătească pentru criză.

Acordul între dreapta şi stânga este agravată de coluziunea comună a acestora cu pieţele financiare, băncile şi industria. Presupusele conflicte privind problema datoriei între guverne şi agenţiile de rating sunt total fictive: guvernele şi instituţiile financiare sunt mână în mână în acordul de a impune reduceri de grave privind cheltuielile sociale şi salariile, a prelungi programul nostru de lucru şi a împinge înapoi vârsta de pensionare, să vândă sau să distrugă serviciile publice, să intensifice precaritate şi şomajul, toate pentru beneficiul cât mai mare al capitaliştilor, care aşteaptă ca profiturile lor să crească datorită crizei create de ei însuşi! În faţa acestei înţelegeri cordiale între politicieni şi capitalişti, oamenii muncii nu au altă alegere decât să se bazeze pe ei înşişi, pentru a rezista şi o găsi o modalitate alternativă de ieşire din criză.

Singura cale de ieşire din această criză este îndepărtarea de capitalism. Acest sistem va produce decât inegalitate şi nimic mai mult, o societate în care banii si puterea vor fi pentru totdeauna concentrate în mâinile unei minorităţi parazitice, alcătuiți din capitalişti şi birocraţi, bazată pe economia de producţie continuă, irosind resursele dar niciodată răspunzând nevoilor populaţiei. Arătând necesitatea unei altfel de societăţi, unde bogăţia şi puterea sunt distribuite în mod egal între toţi, şi în care economia este concentrată pe satisfacerea nevoilor - o societate comunist libertară - putem oferi o priză politică pentru luptele care sunt inflorite pe aici, pe acolo, dar încă nereuşind sa se răspândească.

Prin afirmarea refuzului claselor populare de a plăti datoria capitalistă, prin combaterea efectelor austerităţii centimetru cu centimetru, prin organizarea solidarităţii concrete în rândul claselor populare şi prin furnizarea structurilor pentru a lupta în mijlocul mişcărilor sociale, vor fi din nou capabili să găsească speranţă. Ca anarhişti, avem intenţia fermă de ne implica in aceste lupte chiar de la bază, prin încurajarea radicalizării şi autogestionării.

Pentru a merge mai departe şi pentru a construi solidaritate internaţională, toate mişcările trebuie să se unească la nivel european. Capitaliştii ştiu cum să organizeze la acest nivel şi modul în care să adopte tratate, ce vor pecetlui destinele oamenilor. Noi, oamenii muncii din Europa, nu am atins încă acest nivel de organizare, chiar dacă forme alternative de organizare sindicală au oferit modalităţi de convergenţă. Acest efort trebuie să fie continuat, şi un răspuns organizat la nivel internaţional.

Afirmaţia noastră indică faptul că vom refuza să plătim datoriile, faptul că refuzăm să menţinem îngrăşarea capitaliştilor; această afirmaţie trebuie să fie făcută în toată Europa. Noi trebuie să solicităm majorări salariale, reducerea programului de lucru, un salariu social pentru şomeri, restaurarea vârstei de pensionare la ceea din înainte, şi respingerea privatizării cheltuielilor sociale. Astfel, peste tot în Europa, trebuie să impunem o realocare totală a bogăţiei, în alte cuvinte: expropriere capitaliştilor şi a mijloacelor de producţie, astfel încât să putem trece la o societate socialistă autogestionată.

Federazione dei Comunisti Anarchici - Italia
Alternative Libertaire - Franţa
Organisation Socialiste Libertaire - Elveţia
Libertære Socialister - Danemarca
Liberty & Solidarity - Marea Britanie
Libertäre Aktion Winterthur - Elveţia
Workers Solidarity Movement - Irlanda
Iniţiativa Anarho Sindicalistă - România23 Februarie 2012

Related Link: http://europa.anarkismo.org/

This page has not been translated into Norsk yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
E

Front page

The party is haunting us again

[Colombia] Declaración Constitutiva de Acción Libertaria Estudiantil

Flora Tristán: precursora del feminismo y de la emancipación proletaria

Bil'in - 10 years of persistent joint struggle

In solidarity with the NO TAV struggle

Wave of arrests in Ireland as state tries to break water charges movement

Não se intimidar, não desmobilizar! Toda nossa solidariedade ao companheiro Vicente!

After the election of Syriza in Greece - Power is not in Parliament

[Chile] Movimiento Estudiantil: ¿En dónde debemos enfocar nuestros esfuerzos?

Je ne suis pas Charlie

México en llamas: raíces y perspectivas de una lucha que avanza y la crisis de un sistema político

Sobre la liberación de prisioneros y el restablecimiento de relaciones diplomáticas, por los gobiernos de Cuba y EE.UU.

No to Golden Dawn in Australia!

Abusos y arbitrariedad - retención de JOSÉ A. GUTIÉRREZ, en el bajo Caguán, Caquetá

Could a Revolution Happen in the US?

An Anarchist Communist Reply to ‘Rojava: An Anarcho-Syndicalist Perspective’

Lutar e vencer fora das urnas

In the Rubble of US Imperialism

Elementos da Conjuntura Eleitoral 2014

The experiment of West Kurdistan (Syrian Kurdistan) has proved that people can make changes

[Chile] EL FTEM promueve una serie de “jornadas de debate sindical”

Ukraine: Interview with a Donetsk anarchist

The present confrontation between the Zionist settler colonialist project in Palestine and the indigenous working people

Prisões e mais criminalização marcam o final da Copa do Mundo no Brasil

Internaţional | Economie | Comunicat de presă | ro

Sat 28 Mar, 08:48

browse text browse image

Sorry, no stories matched your search, maybe try again with different settings.
Sorry, no stories matched your search, maybe try again with different settings.
Sorry, no press releases matched your search, maybe try again with different settings.
© 2005-2015 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]