Benutzereinstellungen

Kommende Veranstaltungen

Internaţional | Economie

Keine kommenden Veranstaltungen veröffentlicht

Nu vom plăti datoriile - să ne îndepărtăm de capitalism!

category internaţional | economie | comunicat de presă author Friday March 02, 2012 23:08author by EuroAnarkismo - Anarkismo European Coordination Report this post to the editors

Declaraţia reţelei EuroAnarkismo

Pentru a merge mai departe şi pentru a construi solidaritate internaţională, toate mişcările trebuie să se unească la nivel european. Capitaliştii ştiu cum să organizeze la acest nivel şi modul în care să adopte tratate, ce vor pecetlui destinele oamenilor. Noi, oamenii muncii din Europa, nu am atins încă acest nivel de organizare, chiar dacă forme alternative de organizare sindicală au oferit modalităţi de convergenţă. Acest efort trebuie să fie continuat, şi un răspuns organizat la nivel internaţional. [Français]

affeng.jpg


Declaraţia reţelei EuroAnarkismo

Nu vom plăti datoriile - să ne îndepărtăm de capitalism!


Sfârşitul anului 2011 a văzut o ofensivă tot mai puternică împotriva clasei muncitoare de către capitalişti şi aliaţii lor - guvernele. Există un acord tacit între guvernele de stânga şi de dreapta din toată Europa, să implementeze politici de austeritate, pe principiul că toţi oamenii trebuie să plătescă pentru criză. Grecia este emblematică în acest sens: au format un guvern de uniune naţională, care include miniştri din extrema dreaptă; acest fapt arată cum capitaliştii nu vor ezita să se bazeze pe mijloace autoritare pentru a forţa oamenii muncii să plătească pentru criză.

Acordul între dreapta şi stânga este agravată de coluziunea comună a acestora cu pieţele financiare, băncile şi industria. Presupusele conflicte privind problema datoriei între guverne şi agenţiile de rating sunt total fictive: guvernele şi instituţiile financiare sunt mână în mână în acordul de a impune reduceri de grave privind cheltuielile sociale şi salariile, a prelungi programul nostru de lucru şi a împinge înapoi vârsta de pensionare, să vândă sau să distrugă serviciile publice, să intensifice precaritate şi şomajul, toate pentru beneficiul cât mai mare al capitaliştilor, care aşteaptă ca profiturile lor să crească datorită crizei create de ei însuşi! În faţa acestei înţelegeri cordiale între politicieni şi capitalişti, oamenii muncii nu au altă alegere decât să se bazeze pe ei înşişi, pentru a rezista şi o găsi o modalitate alternativă de ieşire din criză.

Singura cale de ieşire din această criză este îndepărtarea de capitalism. Acest sistem va produce decât inegalitate şi nimic mai mult, o societate în care banii si puterea vor fi pentru totdeauna concentrate în mâinile unei minorităţi parazitice, alcătuiți din capitalişti şi birocraţi, bazată pe economia de producţie continuă, irosind resursele dar niciodată răspunzând nevoilor populaţiei. Arătând necesitatea unei altfel de societăţi, unde bogăţia şi puterea sunt distribuite în mod egal între toţi, şi în care economia este concentrată pe satisfacerea nevoilor - o societate comunist libertară - putem oferi o priză politică pentru luptele care sunt inflorite pe aici, pe acolo, dar încă nereuşind sa se răspândească.

Prin afirmarea refuzului claselor populare de a plăti datoria capitalistă, prin combaterea efectelor austerităţii centimetru cu centimetru, prin organizarea solidarităţii concrete în rândul claselor populare şi prin furnizarea structurilor pentru a lupta în mijlocul mişcărilor sociale, vor fi din nou capabili să găsească speranţă. Ca anarhişti, avem intenţia fermă de ne implica in aceste lupte chiar de la bază, prin încurajarea radicalizării şi autogestionării.

Pentru a merge mai departe şi pentru a construi solidaritate internaţională, toate mişcările trebuie să se unească la nivel european. Capitaliştii ştiu cum să organizeze la acest nivel şi modul în care să adopte tratate, ce vor pecetlui destinele oamenilor. Noi, oamenii muncii din Europa, nu am atins încă acest nivel de organizare, chiar dacă forme alternative de organizare sindicală au oferit modalităţi de convergenţă. Acest efort trebuie să fie continuat, şi un răspuns organizat la nivel internaţional.

Afirmaţia noastră indică faptul că vom refuza să plătim datoriile, faptul că refuzăm să menţinem îngrăşarea capitaliştilor; această afirmaţie trebuie să fie făcută în toată Europa. Noi trebuie să solicităm majorări salariale, reducerea programului de lucru, un salariu social pentru şomeri, restaurarea vârstei de pensionare la ceea din înainte, şi respingerea privatizării cheltuielilor sociale. Astfel, peste tot în Europa, trebuie să impunem o realocare totală a bogăţiei, în alte cuvinte: expropriere capitaliştilor şi a mijloacelor de producţie, astfel încât să putem trece la o societate socialistă autogestionată.

Federazione dei Comunisti Anarchici - Italia
Alternative Libertaire - Franţa
Organisation Socialiste Libertaire - Elveţia
Libertære Socialister - Danemarca
Liberty & Solidarity - Marea Britanie
Libertäre Aktion Winterthur - Elveţia
Workers Solidarity Movement - Irlanda
Iniţiativa Anarho Sindicalistă - România23 Februarie 2012

Related Link: http://europa.anarkismo.org/

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Hauptseite

Sou Siklonn Matyou

¡Contra el machismo dominante Anarquismo Militante!

[Colombia] El NO se impuso, ¿qué sigue?

Hamba kahle comrade Bobo Makhoba (1975-2016)

Where to now, Zimbabwe? Beyond the “good” charismatic pastor.

Contre la loi Travail: le bras de fer continue

Announcement of Nationally Coordinated Prisoner Workstoppage for Sept 9, 2016

Opinião da CAB diante a atual conjuntura Brasileira

¿Habemus pacem? Los desafíos en el tránsito de La Habana a Colombia

Italia - terremoto

Inside the Zimbabwean Uprising

La experiencia de Mujeres Libres: 80 años del surgimiento del feminismo anarquista organizado

Con Lucha Y Organización Fortalecemos La Resistencia

Algunas reflexiones en torno al poder y la institucionalidad a 80 años de la Revolución Española

80 aniversari de la insurrecció obrera i popular i de la revolució social

80 anni fa la rivoluzione comunista libertaria in Spagna

De los comités de defensa al análisis de los órganos de poder

The Coup in Turkey: Tyranny against tyranny does not make freedom

Greve, Piquete, Marcha e Ocupação! Educadores e Estudantes unidos pela Educação!

Making sense of the Brexit tide of reaction and the reality of the racist vote

[Colombia] Ante el acuerdo de cese al fuego bilateral y definitivo entre el gobierno colombiano y las FARC-EP

Coyuntura Política en Venezuela: Crisis, Tendencias y el Desafío de la Independencia de Clase

Orlando means fightback

Palestinian workers in Israel: between scylla and charybdis

Internaţional | Economie | Comunicat de presă | ro

Sat 22 Oct, 11:49

browse text browse image

Sorry, no stories matched your search, maybe try again with different settings.
Sorry, no stories matched your search, maybe try again with different settings.
Sorry, no press releases matched your search, maybe try again with different settings.
© 2005-2016 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]