user preferences

Nu vom plăti datoriile - să ne îndepărtăm de capitalism!

category internaţional | economie | comunicat de presă author Friday March 02, 2012 23:08author by EuroAnarkismo - Anarkismo European Coordination Report this post to the editors

Declaraţia reţelei EuroAnarkismo

Pentru a merge mai departe şi pentru a construi solidaritate internaţională, toate mişcările trebuie să se unească la nivel european. Capitaliştii ştiu cum să organizeze la acest nivel şi modul în care să adopte tratate, ce vor pecetlui destinele oamenilor. Noi, oamenii muncii din Europa, nu am atins încă acest nivel de organizare, chiar dacă forme alternative de organizare sindicală au oferit modalităţi de convergenţă. Acest efort trebuie să fie continuat, şi un răspuns organizat la nivel internaţional. [Français]

affeng.jpg


Declaraţia reţelei EuroAnarkismo

Nu vom plăti datoriile - să ne îndepărtăm de capitalism!


Sfârşitul anului 2011 a văzut o ofensivă tot mai puternică împotriva clasei muncitoare de către capitalişti şi aliaţii lor - guvernele. Există un acord tacit între guvernele de stânga şi de dreapta din toată Europa, să implementeze politici de austeritate, pe principiul că toţi oamenii trebuie să plătescă pentru criză. Grecia este emblematică în acest sens: au format un guvern de uniune naţională, care include miniştri din extrema dreaptă; acest fapt arată cum capitaliştii nu vor ezita să se bazeze pe mijloace autoritare pentru a forţa oamenii muncii să plătească pentru criză.

Acordul între dreapta şi stânga este agravată de coluziunea comună a acestora cu pieţele financiare, băncile şi industria. Presupusele conflicte privind problema datoriei între guverne şi agenţiile de rating sunt total fictive: guvernele şi instituţiile financiare sunt mână în mână în acordul de a impune reduceri de grave privind cheltuielile sociale şi salariile, a prelungi programul nostru de lucru şi a împinge înapoi vârsta de pensionare, să vândă sau să distrugă serviciile publice, să intensifice precaritate şi şomajul, toate pentru beneficiul cât mai mare al capitaliştilor, care aşteaptă ca profiturile lor să crească datorită crizei create de ei însuşi! În faţa acestei înţelegeri cordiale între politicieni şi capitalişti, oamenii muncii nu au altă alegere decât să se bazeze pe ei înşişi, pentru a rezista şi o găsi o modalitate alternativă de ieşire din criză.

Singura cale de ieşire din această criză este îndepărtarea de capitalism. Acest sistem va produce decât inegalitate şi nimic mai mult, o societate în care banii si puterea vor fi pentru totdeauna concentrate în mâinile unei minorităţi parazitice, alcătuiți din capitalişti şi birocraţi, bazată pe economia de producţie continuă, irosind resursele dar niciodată răspunzând nevoilor populaţiei. Arătând necesitatea unei altfel de societăţi, unde bogăţia şi puterea sunt distribuite în mod egal între toţi, şi în care economia este concentrată pe satisfacerea nevoilor - o societate comunist libertară - putem oferi o priză politică pentru luptele care sunt inflorite pe aici, pe acolo, dar încă nereuşind sa se răspândească.

Prin afirmarea refuzului claselor populare de a plăti datoria capitalistă, prin combaterea efectelor austerităţii centimetru cu centimetru, prin organizarea solidarităţii concrete în rândul claselor populare şi prin furnizarea structurilor pentru a lupta în mijlocul mişcărilor sociale, vor fi din nou capabili să găsească speranţă. Ca anarhişti, avem intenţia fermă de ne implica in aceste lupte chiar de la bază, prin încurajarea radicalizării şi autogestionării.

Pentru a merge mai departe şi pentru a construi solidaritate internaţională, toate mişcările trebuie să se unească la nivel european. Capitaliştii ştiu cum să organizeze la acest nivel şi modul în care să adopte tratate, ce vor pecetlui destinele oamenilor. Noi, oamenii muncii din Europa, nu am atins încă acest nivel de organizare, chiar dacă forme alternative de organizare sindicală au oferit modalităţi de convergenţă. Acest efort trebuie să fie continuat, şi un răspuns organizat la nivel internaţional.

Afirmaţia noastră indică faptul că vom refuza să plătim datoriile, faptul că refuzăm să menţinem îngrăşarea capitaliştilor; această afirmaţie trebuie să fie făcută în toată Europa. Noi trebuie să solicităm majorări salariale, reducerea programului de lucru, un salariu social pentru şomeri, restaurarea vârstei de pensionare la ceea din înainte, şi respingerea privatizării cheltuielilor sociale. Astfel, peste tot în Europa, trebuie să impunem o realocare totală a bogăţiei, în alte cuvinte: expropriere capitaliştilor şi a mijloacelor de producţie, astfel încât să putem trece la o societate socialistă autogestionată.

Federazione dei Comunisti Anarchici - Italia
Alternative Libertaire - Franţa
Organisation Socialiste Libertaire - Elveţia
Libertćre Socialister - Danemarca
Liberty & Solidarity - Marea Britanie
Libertäre Aktion Winterthur - Elveţia
Workers Solidarity Movement - Irlanda
Iniţiativa Anarho Sindicalistă - România23 Februarie 2012

Related Link: http://europa.anarkismo.org/

This page has not been translated into Čeština yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) ˇLibertad inmediata a nuestro compańero Mikola Dziadok!

DAF’ın Referandum Üzerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistęncia das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policičres ! Non ŕ la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 ańos de lucha por la autogestión en Espańa

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları Açlık Grevinin 39 Gününde

The Fall of Aleppo

Italia - Ricostruire opposizione sociale organizzata dal basso. Costruire un progetto collettivo per l’alternativa libertaria.

Recordando a César Roa, luchador de la cańa

Prison Sentence to Managing Editor of Anarchist Meydan Newspaper in Turkey

Liberación de la Uma Kiwe, autonomía y territorio: una mirada libertaria para la comprensión de la lucha nasa

Misunderstanding syndicalism

American Anarchist and Wobbly killed by Turkey while fighting ISIS in Rojava

Devlet Tecavüzdür

Internaţional | Economie | Comunicat de presă | ro

Fri 28 Apr, 23:56

browse text browse image

Sorry, no stories matched your search, maybe try again with different settings.
Sorry, no stories matched your search, maybe try again with different settings.
Sorry, no press releases matched your search, maybe try again with different settings.
© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]