user preferences

Recent articles by Σύντροφοι/Φίλοι του Παν. Γιαννικάκη
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Καταστολή / Φυλακές

Υπερβάλων ζή ... Mar 07 19 by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας

Statement in support of the Rojava Revolution and a call to end the is... Feb 28 19 by International Labour Research and Information Group

Ocalan Libero! Liberare Tutti! Jan 28 19 by Gianni Sartori

Σύντροφός μας θύμα της καταστολής

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Monday February 27, 2012 19:14author by Σύντροφοι/Φίλοι του Παν. Γιαννικάκη Report this post to the editors

Την Τετάρτη, 22 Φλεβάρη στην Αθήνα

Ο σύντροφός μας Παναγιώτης Γιαννικάκης, έπεσε θύμα της άγριας καταστολής των δυνάμεων της τάξης, προσήχθη στη ΓΑΔΑ και κακοποιήθηκε.
synta_1.jpg

Ο σύντροφός μας Παναγιώτης Γιαννικάκης, έπεσε θύμα της άγριας καταστολής των δυνάμεων της τάξης, προσήχθη στη ΓΑΔΑ και κακοποιήθηκε.

Ο σ. Παναγιώτης Γιαννικάκης, είναι πρώην μέλος της Ομοσπονδίας Αναρχικών Ελλάδος (ΟΑΕ) και τώρα μέλος της Αναρχικής Ομάδας Καθ Οδόν. Είναι, επίσης, συγγραφέας του βιβλίου Το Χρονικό της Πτώσης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς (εκδ. Άρδην 2007).

Να τι λέει ο ίδιος για την περιπέτειά του:

Την Τετάρτη, 22 Φλεβάρη είχε, ως γνωστόν, προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Η αλήθεια είναι ότι η συμμετοχή του κόσμου αυτή τη φορά είταν δυστυχώς μικρή.

Γύρω στις 19.00 και αφού σχεδόν ο κόσμος είχε διαλυθεί και είχε ανοίξει η κυκλοφορία, ξεκινάω να φύγω. Παίρνω την Πανεπιστημίου και 300 μέτρα περίπου στη γωνία Πανεπιστημίου και Αμερικής, καθώς προχωρούσα, σε ανύποπτο χρόνο δέχομαι επίθεση από διμοιρία ΜΑΤ! Έπεσαν με φόρα πάνω μου και με αιφνιδίασαν, αρχίζοντας να με κτυπούν με τις ασπίδες!!! Ήταν τόσο δυνατά τα κτυπήματα που έτρεξε αίμα από τη μύτη μου. Προς στιγμήν, νόμισα πως ήρθε το τέλος της ζωής μου...

Με καθήλωσαν σε ένα πεζούλι και άρχισαν να με λοιδωρούν, να με απειλούν και να με βρίζουν. Μου αρπάζουν το σκουφάκι που φορούσα το οποίο είχε αλφάδια.
Με είχαν κυκλώσει και δεν φαινόμουν καν, και εν τω μεταξύ κάποιος από από αυτούς ρώτησε τι συμβαίνει με μένα και του λένε πως είμαι Αναρχικός! Εχει σημασία αυτό που λέω,γιατί όπως αποδεικνύεται το όλο σκηνικό έγινε γιατί είμαι Αναρχικός.

Αφού μου παίρνουν το σκουφάκι και την ταυτότητα, μου περνάνε χειροπέδες πισθάγκωνα, με βάζουν σε περιπολικό και συνοδεία δύο απλών μπάτσων με πάνε στη ΓΑΔΑ.
Εκεί μου έβγαλαν τις χειροπέδες, μου πήραν τα στοιχεία, και μετά από τρεις ώρες περίπου με άφησαν.

Εν τω μεταξύ, δεν είχαν πιάσει μόνο εμένα, είδα εκεί και άλλον κόσμο, από πιτσιρικάδες μέχρι ηλικιωμένα άτομα, τους οποίους έπιασαν σε διαφορετικά σημεία, και όλοι αυτοί από το Σύνταγμα. Αφού συζήτησα με μερικούς από αυτούς κατάλαβα ότι δεν είχαν χτυπήσει κανέναν. Ο μόνος αιμόφυρτος είμουν εγώ.
Aκόμα και το αδιάβροχο το οποίο φορούσα είχε γεμίσει αίματα. Επίσης, κυλίδες αίματος υπήρχαν και στο παντελόνι μου.

Όλα αυτά τα αναφέρω για να τονιστεί η ένταση των χτυπημάτων που δέχτηκα.

Ανθρωποφύλακες-σκυλιά της εξουσίας κάτω τα χέρια από τους συντρόφους μας!

Η λαϊκή οργή θα σας σαρώσει!

Σύντροφοι/Φίλοι του Παν. Γιαννικάκη

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Neste 8 de Maro, levantamos mais uma vez a nossa voz e os nossos punhos pela vida das mulheres!
2005-2019 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]