user preferences

Απεργία λιμενεργατών στη Χιλή

category Βολιβία / Περού / Ισημερινός / Χιλή | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday February 16, 2012 13:21author by Ένωση Λιμενεργατών Report this post to the editors

15-16 Φλεβάρη

Ανακοίνωση της Unión Portuaria de Chile (Ένωση Λιμενεργατών Χιλής) για τους λόγους για τους οποίους καλέστηκε η πανεθνική απεργία στις 15 και 16 Φλεβάρη.
paroportuarios.jpg

1. Στις 30 Γενάρη 2012, η Unión Portuaria de Chile, μια οργάνωση με μεγάλο αριθμό μελών σε όλη τη χώρα, παρέλυσε τα λιμάνια στις πόλεις Arica, Iquique, Mejillones Antofagasta, Chañaral, Caldera, Huasco, Coquimbo, Lirquén, CAP, San Vicente, Schwager και Coronel για τρεις ώρες, ως προειδοποίηση προς την χιλιανή κυβέρνηση για να δώσει μια άμεση λύση στη διαμάχη που ξέσπασε από την απόφασή της να απαλλοτριώσει μέρος του μισθού των λιμενεργατών διαμέσου της αυθαίρετης μείωσης του φόρου εσόδων και ως απάντηση στην ανάγκη δημιουργίας ενός Εθνικού Δικτύου Πριστασίας για τους εργαζόμενους στα λιμάνια Talcahuano, Coquimbo και Arica.

2. Παρά την τεράστια κινητοποίηση και τις πολύ μεγάλες οικονομικές απώλειες των μονοπωλίων εξόρυξης και εξαγωγής ορυκτών και ξυλείας, η κυβέρνηση αγνόησε τα δίκαια αιτήματα των λιμενεργατών της Χιλής, και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ούτε μια συνάντηση ούτε και έχει υπάρξει κάποια σοβαρή αντίδραση από μεριάς των Αρχών στην ανάγκη εξεύρεσης μιας λύσης στη διαμάχη.

3. Αυτή η συγκεκριμένη κατάσταση μας ανάγκασε να κάνουμε ένα δραστικό βήμα παραλύοντας τα λιμάνια της χώρας για 48 ώρες στις 15 και 16 Φλεβάρη 2012, για να τονίσουμε ότι εάν δεν έρθει μια ικανοποιητική για μας αντίδραση δεν θα έχουμε πρόβλημα στο να κηρύξουμε το κλείσιμο των λιμανιών σε πανεθνική κλίμακα επ’ αόριστον.

4. Καλούμε όλους τους λιμενεργάτες να βρίσκονται σε συναγερμό και να προετοιμάζονται για την 48ωρη απεργία. Καλούμε όλους τους εργάτες, φοιτητές και το λαό της Χιλής να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας αυτό, να βοηθήσουν στην εξάπλωση των νέων για την απεργία και να αποκλείσεουν τα λιμάνια εκείνες τις ημέρες.

Ο αγώνας για το τέλος της αδικίας στη χώρα αυτή άρχισε

¡Arriba los que luchan! (Στον αγώνα!)

θα νικήσουμε!

Unión Portuaria de Chile

Αγγλική μετάφραση Γραφείο Διεθνών Σχέσεων ιταλικής FdCA. Ελληνική μετάφραση “Οϋτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 16 Φλεβάρη 2012.

Σχετικός σύνδεσμος http://labatalladelostrabajadores.blogspot.com

Related Link: http://labatalladelostrabajadores.blogspot.com
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]