user preferences

New Events

Grecia / Turcia / Cipru

no event posted in the last week
Recent articles by Gamilici
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Grecia / Turcia / Cipru Community struggles

Η εκλογική συ&#... May 27 23 by Αργύρης Αργυριάδης

Ρομά και επαν&#... Dec 12 22 by Γιάννης Βολιάτης

Ιανός: Ο διπρό&... Feb 20 22 by Αργύρης Αργυριάδης

Spital grecesc sub controlul muncitorilor

category grecia / turcia / cipru | community struggles | news report author Monday February 13, 2012 05:03author by Gamilici Report this post to the editors

Spitalul general din Kilkis, Grecia, este acum sub controlul muncitorilor. Aceștia au declarat că problemele de lungă durată ale Sistemului Național de Sănătate (ESY) nu pot fi rezolvate.
spitalgrecescsubcontrolulmuncitorilor.jpg

Muncitorii din sistemul de sănătate din Kilkis, Grecia, au ocupat spitalul local și au emis o declarație anunțând că acesta se află pe deplin sub controlul lor.

Spitalul general din Kilkis, Grecia, este acum sub controlul muncitorilor. Aceștia au declarat că problemele de lungă durată ale Sistemului Național de Sănătate (ESY) nu pot fi rezolvate.

Muncitorii au răspuns accelerării fascismului de către regim prin ocuparea spitalului și punerea acestuia sub controlul direct și complet al muncitorilor. Toate deciziile vor fi luate de către o “adunare generală a muncitorilor”.

Spitalul a declarat că: ”Guvernul nu este absolvit de responsabilitățile sale financiare, iar dacă cererile nu sunt îndeplinite, aceștia se vor dirija comunității locale pentru sprijin, în orice fel posibil, pentru a salva spitalul și a apăra sistemul public gratuit de sănătate, pentru a răsturna guvernul și toate politicile neo-liberale.”

Începând cu 6 februarie, lucrătorii spitalului se vor ocupa doar de situațiile de urgență până când salariile și tot ce li se datoreaza va fi plătit.De asemenea, aceștia cer revenirea la nivelul salarial înainte de punerea în aplicare a măsurilor de austeritate.

Următoarea adunare generală va avea loc pe 13, iar pe 15 va fi dată o conferință de presă.

Următoarea declarație a fost emisă de către muncitori :

1.Suntem conștienți că problemele actuale și de durată a Ε.Σ.Υ (sistemul național de sănătate) și a organizațiilor conexe nu pot fi rezolvate prin cerințe specifice și izolate sau care deservesc intereselor noastre individuale, din moment ce aceste probleme sunt rezultatul unei politici guvernamentale anti-populare și a unui neoliberalism global nerușinat.

2.De asemenea, suntem conștienți că, insistând în promovarea acestui tip de cereri, în esență participam la jocul nemilos al autorității.Autoritate care, pentru a face față inamicului (poporul – slăbit și fragmentat) dorește să prevină crearea unui front universal popular al muncitorilor, la nivel național și global, cu interese și cerințe comune împotriva sărăcirii sociale pe care o aduce politica autorității.

3.Din acest motiv, punem interesele noastre personale în cadrului unor cerințe politice și economice generale, care sunt reprezentate de o mare parte a poporului grec, care se află acum sub cel mai brutal atac capitalist; cerințe care pentru a da roade trebuie să fie promovate până la final în colaborare cu clasele de mijloc și de jos ale societății noastre.

4. Singura modalitate de a realiza acest lucru este de a pune la îndoială, în acțiune, nu doar legitimitatea politică, ci și legalitatea puterii și ierarhiei, arbitrară autoritară și anti-populară, care se îndreaptă cu pași repezi către totalitarism.

5.Muncitorii de la spitalul general din Kilkis răspund la acest totalitarism cu democrație.Ocupăm spitalul și îl punem sub controlul nostru direct și absolut. Γ.N. din Kilkis va fi de acum înainte auto-gestionat, iar singurele mijloace de luare a deciziilor administrative va fi Adunarea Generală a muncitorilor.

6.Guvernul nu este absolvit de responsabilitățile sale economice, de personal și de frunizarea spitalului, dar dacă continuă să ignore aceste responsabilități,vom fi obligați să informăm publicul și să cerem sprijinul, în orice mod posibil, guvernului local și, cel mai important, societății, pentru : a) supraviețuirea spitalului, b) susținerea generală a dreptului de sănătate publică și gratuită, c) răsturanrea, printr-o luptă populară comună, a actualului guvern și a oricărei alte politici neoliberale, indiferent de unde provin, d) o democratizare profundă și substanțială, adică una care va avea o societate, nu o terță parte responsabilă pentru luarea deciziilor pentru propriul ei viitor.

7.Sindicatul muncitorilor de la Γ.N.din Kilkis va începe, din 6 februarie, întreruperea muncii, servind doar incidentele de urgență în spitalul nostru până la plata integrală pentru orele lucrate, precum și creșterea veniturilor la nivelul la care au fost înainte de sosirea troika (Uniunea Europeana, Banca Centrală Europeana și Fondul Monetar Internațional).Între timp, cunoscând pe deplin care ne sunt obligațiile morale și misiunea socială, vom proteja sănătatea cetățenilor care vin în spital prin furnizarea de asistență medicală gratuită pentru cei în nevoie, acomodarea și cererea guvernului să-și accepte în cele din urmă responsabilitățile, depășind chiar și în ultima clipă cruzimea socială excesivă.

8.Am decis că va avea loc o nouă adunare generală luni, pe 13 februarie, în holul de adunare a noii clădiri a spitalului, la 11 dimineața, cu scopul de a decide care sunt procedurile necesare pentru punerea eficientă în aplicare a ocupării serviciilor administrative și pentru a realiza cu succes auto-guvernarea spitalului, pe care o vom începe cu această dată. Adunările generale vor avea loc zilnic și vor fi instrumentul suprem de luare a deciziilor cu privire la angajați și la funcționarea spitalului.

Cerem solidaritatea persoanelor și muncitorilor din orice domeniu, colaborarea tuturor sindicatelor și a organizațiilor progresiste, precum și sprijinul organizațiilor mass-media care doresc să spună adevărul.Suntem hotărâți să continuăm până când trădătorii care ne vând țara și poporul vor pleca.Fie ei sau noi!

Deciziile de mai sus vor fi făcute publice prin intermediul unei conferințe de presă ce va avea loc miercuri, pe 15.02.2012 la ora 12.20, la care sunt invitate toate organizațiile mass-media (locale și naționale). Adunările generale zilnice vor începe pe 13 februarie.Vom informa cetățenii cu privire la orice eveniment important care va avea loc în spitalul nostru prin intermediul comunicatelor de presă și al conferințelor.

Mai mult,vom folosi orice mijloace disponibile pentru a publicita aceste evenimente pentru ca această mobilizare să fie de succes.

Apelăm la :

a) Solidaritatea cetățenilor față de eforul nostru;

b) Acțiune din partea oricărui cetățean tratat pe nedrept în țara noastră, în contestație sau în opoziție, față de asupritorii săi;

c) Decizii similare a colegilor noștri din alte spitale;

d) Acțiuni asemănătoare din partea angajaților din alte domenii din sectorul public și privat, a participanților din organizațiile de muncă și cele progresiste, cu scopul de a ajuta ca mobilizarea noastră să ia forma unei rezistențe și revoltă universală a muncii, până la victoria finală împotriva elitei economice și politice care astăzi apasă țara noastră și întreaga lume.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]