user preferences

La reforma laboral de Rajoy, un altre brutal atac contra els drets dels treballadors

category ibèria | workplace struggles | comunicat de premsa author Monday February 13, 2012 02:11author by Confederació Nacional del Treball - CNT Report this post to the editors

Aquesta reforma no només no ajudarà a crear ocupació sinó que produirà més atur, més precarietat laboral, pitjors salaris, i un salvatge deteriorament de les condicions laborals.

pp.jpg

Després del Decretazo del 30 de Desembre de 2011 en el qual es va aprovar una dràstica retallada de la despesa pública, la pujada de l'IRPF, la congelació de l'ocupació pública… i el posterior i vergonyós Acord de CCOO, UGT i la CEOE de 25 de gener de 2012, que va establir que durant els propers anys els treballadors continuarem perdent poder adquisitiu i que els empresaris tindran molt més poder per canviar com vulguin les condicions laborals dels treballadors, patim ara aquesta nova envestida del Govern contra els drets dels treballadors.

Reforma darrera Reforma, pas a pas, sense pressa però sense pausa, el Gran Capital i els titelles que s'alternen al capdavant del Govern per defensar els seus interessos (González, Aznar, Zapatero, Rajoy) prossegueixen amb els seus plans per desmantellar gradualment els escassos drets que encara ens queden als treballadors.

Ja havien anunciat que seria una Reforma agressiva i efectivament ho és, aquesta Reforma redueix la indemnització per acomiadament dels contractes indefinits de 45 dies per any i 42 mensualitats com a màxim a 33 dies per any i 24 mensualitats, amplia les causes de l'acomiadament objectiu amb indemnització de 20 dies per any, -les empreses podran acollir-se a aquesta modalitat simplement al·legant que porten tres trimestres consecutius en situació negativa-.

S'estableix per a les empreses de menys de 50 treballadors una nova modalitat de contracte indefinit que té un període de prova d'un any (durant el període de prova l'empresari et pot acomiadar sense cap indemnització i sense tenir la necessitat d'al·legar cap causa), desregularitza el contracte a temps parcial (permetran que els treballadors a temps parcial puguin fer hores extres), equiparen als voltors de les ETTs amb els serveis públics d'Ocupació, es dóna més poder als empresaris per modificar les condicions laborals, podran canviar la jornada laboral i aplicar la mobilitat funcional, fins i tot entre diferents categories professionals, facilita que els empresaris puguin despenjar-se de l'acordat en els convenis col·lectius, la pròrroga automàtica dels convenis tindrà una durada màxima de dos anys, es faciliten els acomiadaments col·lectius, les empreses ja no hauran de tenir autorització de l'Administració per realitzar EROs, els treballadors en atur que cobrin prestacions hauran de realitzar treballs en benefici de la comunitat, les mútues patronals tindran més poder per controlar i pressionar als treballadors que es donin de baixa, es modifica el sistema de formació per a l'ocupació, s'estableixen noves bonificacions a la contractació per als empresaris; i com a única contrapartida a tota aquesta bateria de mesures contra els treballadors, es prohibirà l'encadenament indefinit de contractes temporals que recentment havia aprovat el govern de Zapatero.

Instauren una via legal per la qual l'empresari podrà robar a un jove aturat part de la seva prestació de desocupació. Per reduir l'atur juvenil, que pateix una taxa de desocupació del 48%, l'Executiu ha creat un nou contracte. En ell, s'estableix una rebaixa en els costos laborals de 3.000 euros per a les PIMES amb menys de 50 treballadors en contractar al primer empleat menor de 30 anys que estigui a l'atur. Aquest treballador seguirà cobrant el 25% de l'atur al que tenia dret mentre, l'ocupador, podrà deixar de pagar el 50% del que li corresponia de la prestació a la qual tenia dret l'empleat durant un màxim d'un any, encara que aquest període coincideix amb el període de prova que preveu el nou contracte, el qual s'estableix en 12 mesos (l'anterior era de 30 dies). Això vol dir que abans de que hagin passat aquests 12 mesos tens tots els números per anar al carrer sense indemnització i que al teu lloc n'hi posin un altre.

En definitiva, és una Reforma que amplia i aprofundeix les mateixes mesures fracassades que venia aplicant el govern de Zapatero. És un insult a la intel·ligència pretendre que creiem que abaratir i facilitar l'acomiadament pot crear ocupació, o que per frenar la sagnia de l'Atur el millor és “redimensionar el sector públic” acomiadant a milers de treballadors laborals, o que la millor aposta per la qualitat de l'ocupació i la Modernització de la negociació col·lectiva sigui retrocedir al model de relacions laborals del segle XIX.

Aquesta reforma no només no ajudarà a crear ocupació sinó que produirà més atur, més precarietat laboral, pitjors salaris, i un salvatge deteriorament de les condicions laborals.

És una reforma injusta, immoral i il·legítima que ataca frontalment els més elementals drets de les persones treballadores, per tant, des de CNT fem una crida a tots els treballadors a la rebel·lió i la lluita contra aquesta nova agressió.

Secretaria de Premsa i Comunicació
Confederació Nacional del Treball

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Front page

International Campaign for the Freedom of Rafael Braga/Campaña Internacional por la Libertad de Rafael Braga

Sou Siklonn Matyou

¡Contra el machismo dominante Anarquismo Militante!

[Colombia] El NO se impuso, ¿qué sigue?

Hamba kahle comrade Bobo Makhoba (1975-2016)

Where to now, Zimbabwe? Beyond the “good” charismatic pastor.

Contre la loi Travail: le bras de fer continue

Announcement of Nationally Coordinated Prisoner Workstoppage for Sept 9, 2016

Opinião da CAB diante a atual conjuntura Brasileira

¿Habemus pacem? Los desafíos en el tránsito de La Habana a Colombia

Italia - terremoto

Inside the Zimbabwean Uprising

La experiencia de Mujeres Libres: 80 años del surgimiento del feminismo anarquista organizado

Con Lucha Y Organización Fortalecemos La Resistencia

Algunas reflexiones en torno al poder y la institucionalidad a 80 años de la Revolución Española

80 aniversari de la insurrecció obrera i popular i de la revolució social

80 anni fa la rivoluzione comunista libertaria in Spagna

De los comités de defensa al análisis de los órganos de poder

The Coup in Turkey: Tyranny against tyranny does not make freedom

Greve, Piquete, Marcha e Ocupação! Educadores e Estudantes unidos pela Educação!

Making sense of the Brexit tide of reaction and the reality of the racist vote

[Colombia] Ante el acuerdo de cese al fuego bilateral y definitivo entre el gobierno colombiano y las FARC-EP

Coyuntura Política en Venezuela: Crisis, Tendencias y el Desafío de la Independencia de Clase

Orlando means fightback

Ibèria | Workplace struggles | Comunicat de premsa | ca

Wed 26 Oct, 14:02

browse text browse image

Sorry, no stories matched your search, maybe try again with different settings.
Sorry, no stories matched your search, maybe try again with different settings.
Sorry, no press releases matched your search, maybe try again with different settings.
© 2005-2016 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]