user preferences

48 ώρες απεργία

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday February 11, 2012 06:11author by ΕΣΕ Θεσσαλονίκηςauthor email info at esethessalonikis dot grauthor phone 6982280504 Report this post to the editors

Προκήρυξη ΕΣΕ Θεσσαλονίκης για την απεργία
ese.jpg

Μετά από όλα αυτά τα μέτρα που αποφασίστηκαν ήρθε η απάντηση μιας 48ωρης απεργίας. Μιας απεργίας που θέλουν να εξαντληθεί σε μια πορεία, που αφού τελειώσει, όλοι θα έχουν κάνει το καθήκον τους. Η απεργιακή βόλτα των απεργών, το ψηστήρι των κομμάτων για καμιά ψήφο και η παρουσίαση της δύναμης του σεχταριστικού οργάνου του ΚΚΕ( δηλαδή του ΠΑΜΕ.) Μια απεργία πιστολιά στον αέρα και όχι μια απεργία που σημαδεύει στο στόχο.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν υπολογίζαμε στη συμβιβασμένη ΓΣΕΕ, όπως και σε οποιοδήποτε σωτήρα (καθώς πιστεύουμε ότι η μόνη λύση είναι η αυτοδιαχείριση, το να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, χωρίς να περιμένουμε από άλλους να αποφασίζουν για μας και να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μας). Δυστυχώς όμως ακόμη είναι η μόνη που μπορεί να κηρύξει γενική απεργία!

Τι όμως πραγματικά σημαίνει γενική απεργία;

Το ζητούμενο είναι αν η απεργία θα λειτουργήσει εκτονωτικά ή τελικά θα αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο μας. Η μαζική απεργία και η γενική επαναστατική απεργία είναι μέσο για την κοινωνική ανατροπή, την ανατροπή του συστήματος της αδικίας, και σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει από τις ηγεσίες και τα συμφέροντά τους ή την αυτοεπιβεβαίωση των ρόλων τους . Η απεργία βάζει το νόημα ότι μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να χτίσουμε μια κοινωνία βασισμένη στην ελευθερία, το σεβασμό, την αληθινή ισότητα , την αυτοργάνωση και την αλληλεγγύη.

Οι αγώνες μας πρέπει να έχουν περιεχόμενο, όραμα και στόχο και όλα αυτά να έχουν δηλωθεί ρητά, αλλιώς υποψιαζόμαστε ότι κάποιοι προσπαθούν να εκφυλίσουν πράγματα.

Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Μας το έδειξε και η προηγούμενη απεργία της Τρίτης. Πόσο η πόλη μας και ολόκληρη η χώρα έμοιαζε να βρίσκεται σε γενική απεργια; Ποση απογοήτευση γευτήκαμε όλοι μας, γυρνώντας από την πορεία.

Η αναγκαιότητα της πραγματικής εξέγερσης υπάρχει. Το ζήτημα είναι να γίνουν οι απαραίτητες ζυμώσεις κάθε μέρα παντού. Το ζήτημα είναι να μην περιμένουμε από ξεπουλημένες ηγεσίες. Να καταλάβουμε τα μέσα παράγωγης, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να φτιάξουμε οριζόντιες δομές.

Η τωρινή απεργία είναι μια αφορμή να κατεβούμε στους δρόμους, και συγχρόνως όμως να σκεφτούμε πιο καθαρά τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε στα σωματεία, στις σχολές, στη γειτονιά μας για την προώθηση της αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης, ώστε να πάρουμε μια γεύση από τη μελλοντική κοινωνία που θα κτίσουμε, όπως θελήσουμε.

Η απεργία δεν τελειώνει εδώ, η επαναστατική γενική απεργία είναι πάντα στο μυαλό μας και στις προπαγανδιστικές μας δράσεις

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ 3 ΚΑΙ 60, ΝΑ ΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ

Θα είμαστε και πάλι στο δρόμο με τον τρόπο που έχουμε επιλέξει.

www.ese-gr.org

Related Link: http://www.esethessalonikis.gr/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]