user preferences

Νίκη στους εργαζόμενους της ΕΛΛΕΝΙΤ-TRASTIC

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday January 26, 2012 20:32author by ΕΣΕ Θεσσαλονίκης Report this post to the editors

Οι εργαζόμενοι στην TRASTIC βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, καθώς έχουν να πληρωθούν από το καλοκαίρι. Στις 9/12 κερδίσανε, για δεύτερη φορά, το δικαστήριο για τα ασφαλιστικά μέτρα που ξεκινήσανε απ' τον Οκτώβρη. Καθημερινά βρίσκονται έξω από το εργοστάσιο καθώς η εργοδοσία στις 2/11 επιχείρησε να φορτώσει με φορτηγό το στοκ και να το απομακρύνει από το χώρο, με την συνδρομή και της αστυνομίας.
esethessalonikhs.gif

Οι εργαζόμενοι στην TRASTIC βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, καθώς έχουν να πληρωθούν από το καλοκαίρι. Στις 9/12 κερδίσανε, για δεύτερη φορά, το δικαστήριο για τα ασφαλιστικά μέτρα που ξεκινήσανε απ' τον Οκτώβρη.

Καθημερινά βρίσκονται έξω από το εργοστάσιο καθώς η εργοδοσία στις 2/11 επιχείρησε να φορτώσει με φορτηγό το στοκ και να το απομακρύνει από το χώρο, με την συνδρομή και της αστυνομίας.

Οι εργαζόμενοι όμως απέτρεψαν τα σχέδια της και εμπόδισαν κάθε τέτοια προσπάθεια. Οι εργοδότες όμως δε σταμάτησαν εκεί και προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να τους εξαντλήσουν καταφέρνοντας να μπλοκάρουν τα επιδόματα που έπαιρναν από τον ΟΑΕΔ και προσπαθώντας να τους διασπάσουν. Αυτή τη στιγμή πάνω από 50 εργαζόμενοι βρίσκονται απολυμένοι και οι υπόλοιποι απέχουν από την εργασία τους.

Όλοι μαζί όμως συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας γιατί ο αγώνας τους είναι κοινός, όπως κοινά ήταν και είναι τα καθημερινά τους προβλήματα

Την Παρασκευή 27/1/12 στις 9:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης εκδικάζεται η αίτηση που έχει κάνει η εργοδοσία της Trastic για να μπει η επιχείρηση στο άρθρο 99.

Το συγκεκριμένο άρθρο θέτει τις επιχειρήσεις σε μια «ομαλή» διαδικασία πτώχευσης. Τα χρωστούμενα της επιχείρησης, και το πώς αυτά θα δoθούν, αναλαμβάνει ένας εξωτερικός διαμεσολαβητής (ο οποίος ορίζεται απ' τις δικαστικές αρχές). Η εκάστοτε εργοδοσία πλέον και με τη «βούλα» του νόμου δεν είναι υποχρεωμένη να πληρώσει πρώτα τα δεδουλευμένα που χρωστάει στους εργαζόμενους.

Από το κράτος οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα! Στηρίζει τους βιομήχανους και παζαρεύει μαζί τους το όριο του βασικού μισθού. Ξεπουλάει κάθε κομμάτι του ευρύτερου δημόσιου τομέα και καταπατά κάθε εργατικό δικαίωμα που είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι πολλές δεκαετίες πριν. Σε όλη αυτή τη διαδικασία οι συνδικαλιστικές ηγεσίες μένουν άπραγες, απλοί παρατηρητές .Τα περισσότερα εργατικά κέντρα της χώρας λάμπουν δια της σιωπής και της απουσίας τους.

Οι εργαζόμενοι της Τραστίκ δεν είναι οι πρώτοι που δέχονται ακραία επίθεση από τον εργοδότη τους. Σε πάρα πολλούς εργασιακούς χώρους και κλάδους όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας αντιμετωπίζουν καθημερινά την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Από την Τραστίκ μέχρι τον Πετζετάκι και τη Χαλυβουργία. Από τον Χατζή μέχρι τα Goody's και από το Alter μέχρι την Ελευθεροτυπία. Τώρα περισσότερο από ποτέ όλοι αυτοί οι αγώνες πρέπει να γίνουν ένας!

Να παλεύουμε καθημερινά στους χώρους εργασίας μας! Να δίνουμε όλοι μαζί τους αγώνες του κάθενός μας! Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τις συνδικαλίστικές ηγεσίες και τους επαγγελματίες συνδικαλιστές.

Οι βιομήχανοι και το κράτος είναι ενωμένοι!

Οι εργαζόμενοι πότε θα ενωθούν.;

Αλληλεγγύη και σεβασμός στον αγώνα των εργαζομένων της TRASTIC.

Αλληλεγγύη και σεβασμός σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην εκμετάλλευση

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 27/1 στις 9:00.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ Ε.Ε.-ΔΝΤ ΚΛΠ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]