user preferences

New Events

Βόρεια Αφρική

no event posted in the last week

Αιγύπτιοι αναρχικοί και επαναστάτες σοσιαλιστέ

category Βόρεια Αφρική | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday December 29, 2011 18:56author by Κίνημα Ελευθεριακών Σοσιαλιστών Report this post to the editors

Αυτή τη φορά οι αληθινές γραμμές της σύγκρουσης θα είναι σαφείς σε όλους, αφού τώρα είναι σαφείς μόνο σε ορισμένους. Η αιγυπτιακή επανάσταση θα δείξει το αληθινό της αφεντικών, της στρατιωτικής χούντας, και των συντηρητικών ισλαμιστών φασιστών. [English] [Castellano] [Français] [Italiano] [العربية] [Deutsch]
anarchist2final_1.jpg

Είναι ζήτημα χρόνου! Επί εβδομάδες, αρκετές ιστοσελίδες του διαδικτύου, και σελίδες Facebook που ανήκουν στην Αδελφότητα Μουσουλμάνων, είτε επίσημες είτε μελών της, έχουν εξαπολύσει επίθεση εναντίον των αναρχικών και των επαναστατών σοσιαλιστών στην Αίγυπτο προσπαθώντας να τους καταστήσουν ηθικούς αυτουργούς της βίας και προπαγανδιστές της κατάλυσης του κράτους. Σήμερα, μέλος της Αδελφότητας κατέθεσε μήνυση εναντίον τριών σοσιαλιστών, ο ένας από τους οποίους είναι ο σύντροφος Yaser Abdel Kawy, πολύ γνωστός αναρχικός και μέλος του Κινήματος Αιγυπτίων Ελευθεριακών Σοσιαλιστών. Ο Γενικός Εισαγγελέας διαβίβασε τη μήνυση στην Κρατική Ασφάλεια, καθοριστικο μέρος του νομικού συστήματος που λειτουργεί μόνο στο πλαίσιο κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Ήταν σίγουρα αναμενόμενο. Αν και ολιγάριθμοι, οι αναρχικοί στην Αίγυπτο έπαιξαν αρκετά εξέχοντα ρόλο μεταξύ των διαφόρων επαναστατικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην επανάσταση της 25ης Γενάρη 2011. Οι αναρχικοί είναι ιδιαίτερα ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή στους δρόμους κάθε φορά που οι επαναστατικές δυνάμεις παίρνουν θέση ενάντια στη βάρβαρη καταστολή εκ μέρους του κράτους.

Η δύσκολη αλλά ισχυρή συμμαχία μεταξύ της Αδελφότητας και της στρατιωτικής χούντας εκδηλώθηκε από την αρχή. Η Αδελφότητα ήταν η μόνη πολιτική δύναμη που είχε ένα μέλος της στη νομοθετική επιτροπή αρμόδια για την προετοιμασία των τροποποιήσεων του Συντάγματος του 1971 που εγκρίθηκαν με δημοψήφισμα στις 19 Μαρτίου. Η Αδελφότητα αρνήθηκε να λάβει μέρος σχεδόν σε κάθε διαδήλωση κατά του Ανωτάτου Συμβουλίου Ενόπλων Δυνάμεων (SCAF), και σε πολλές περιπτώσεις προσπάθησε να αμαυρώσει αυτές τις συγκεντρώσεις και επιτέθηκε σ’ εκείνους που τις κάλεσαν.

Η Αδελφότητα υιοθέτησε, επίσης, μια επιθετική στάση απέναντι σε εργάτες εξαιτίας του συνεχούς αγώνα τους κατά των αφεντικών τους που υποστηρίζονται από τη στρατιωτική χούντα. Έχει καταδικάσει πάντα συλλαλητήρια εργαζομένων, καθιστικές διαμαρτυρίες ή καταλήψεις, λέγοντας ότι ο αγώνας των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους είναι αντεπαναστατικός και υποκινείται από πελάτες του καθεστώτος Μουμπάρακ.

Έτοιμη για μια σαρωτική νίκη στις τρέχουσες κοινοβουλευτικές εκλογές μαζί με τους πιο ριζοσπάστες ισλαμιστές Salafi, η Αδελφότητα είναι πρόθυμη να απαλλαγεί από μια πιθανή μελλοντική αντιπολίτευση, δηλαδή τους σοσιαλιστές. Είναι εύκολο να γνωρίζουμε γιατί αν ρίξει κανείς μια ματιά στην πολιτική των ομολόγων της Αδελφότητας στην Τυνησία, έχουν αποκτήσει μια φορά εμπιστοσύνη στις νέες θέσεις τους στο Κοινοβούλιο. Είναι ακόμη σαφέστερο αν κάποιος λάβει γνώση των δηλώσεων των εξεχόντων ηγετών τους (κυρίως των επιχειρηματιών) στα μέσα ενημέρωσης, ειδικά αυτοί που περιγράφουν τη νεοφιλελεύθερη χρηματοπιστωτική και οικονομική πολιτική του καθεστώτος Μουμπάρακ ως χρηστή και αποτελεσματική, αν δεν συνδυάζονται με τη διαφθορά και τον πελατειακό καπιταλισμό.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτές οι νέες επιθέσεις του SCAF και των συμμάχων του δεν είναι τίποτα άλλο από μια πρώιμη έναρξη. Μια νέα φάση της αιγυπτιακής επανάστασης έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται. Αυτή τη φορά οι αληθινές γραμμές της σύγκρουσης θα είναι σαφείς σε όλους, αφού τώρα είναι σαφείς μόνο σε ορισμένους. Η αιγυπτιακή επανάσταση θα δείξει το αληθινό της αφεντικών, της στρατιωτικής χούντας, και των συντηρητικών ισλαμιστών φασιστών.

Κίνημα Ελευθεριακών Σοσιαλιστών

Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 28 Δεκέμβρη 2011.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]