user preferences

New Events

Italië / Zwitserland

no event posted in the last week

De vieringen van de 25e verjaardag van de FdCA

category italië / zwitserland | anarchistische beweging | persbericht author Monday November 07, 2011 19:10author by Federazione dei Comunisti Anarchici - FdCAauthor email internazionale at fdca dot it Report this post to the editors

Op 29 en 30 oktober 2011 vierde de Federazione dei Comunisti Anarchici in Cremona diens 25e verjaardag - waar het in 1986 werd opgericht - dank voor de gastvrijheid van de kameraden van het CSA Kavarna sociaal centrum. [Italiano]
De deelnemers komen op het Centrum.
De deelnemers komen op het Centrum.


De vieringen van de 25e verjaardag van de FdCA


Op 29 en 30 oktober 2011 vierde de Federazione dei Comunisti Anarchici in Cremona diens 25e verjaardag - waar het in 1986 werd opgericht - dank voor de gastvrijheid van de kameraden van het CSA Kavarna sociaal centrum.

In de avond van de 29e werd het feest bijgewoond door ongeveer honderd kameraden uit verschillende delen van Italie, en het werd uitgevoerd met toespraken afgewisseld met talrijke toosten, met wijn uit flessen die voor de gelegenheid een speciaal FdCA label hadden. Onder de sprekers waren Gino Caraffi voor het Nationaal Secretariaat, Khader Musallam van de afdeling Fano/Pesaro en Fabrizio Acanfora van de afdeling Genua, die zich allemaal op verschillende momenten hadden aangesloten bij de Federatie. Er waren ook toespraken van oprichter Beppe Oldani van de federatie Cremon en een andere oprichter, Donato Romito namens het Centro di Documentazione "Franco Salomone".

De avond werd ook verlevendigd door de prachtige stem van Mara Redighieri (ex-zangeres van de band Ustmamo), wier repertoire wat prachtige oorspronkelijke versies van anarchistische liederen omvatte, tot grote vreugde van het enthousiaste publiek.

De FdCA wil onze zuster organisaties bedanken die hun groeten stuurden, zoals het Zabalaza Anarchist Communist Front uit Zuid Afrika, de Workers Solidarity Alliance uit de VS, de Federación Anarquista Uruguaya, Organización Socialista Libertaria en Colectivo Libertario Anarquista uit Uruguay, en ook de Federación Comunista Libertaria (Chili), de Unión Socialista Libertaria (Peru), Libertäre Aktion Winterthur (Zwitserland) en Ilan Shalif van de Israelische Anarchisten tegen de Muur (excuses als we iemand vergeten), met wie we de strijd delen en werken in de richting van het versterken van de klassenstrijd anarchistische beweging.

De FdCA zou ook al degenen willen bedanken die tot de volgende dag in Cremona bleven, toen ongeveer 50 kameraden een levendig, open debat hielden over het onderwerp "De crisis, de bewegingen en directe democratie". Het debat werd geopend door een spreker van de FdCA en ging voort met talrijke bijdrages van degenen die aanwezig waren en die zeer grondig gingen over de huidige situatie en de vooruitzichten voor de toekomst vanuit het gezichtspunt van politiek werk en sociale mobilisatie in de gemeenschap en in het hele land, tegen de crisis, voor het libertaire alternatief.

Federazione dei Comunisti Anarchici

3 november 2011

[Vertaling door a-infos-nl]

Related Link: http://www.fdca.it
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]