user preferences

Στην Ελλάδα, οι σταλινικοι γινονται εφεδροι της α&

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Monday October 31, 2011 21:56author by Relations Internationales de la CGA - Coordination des Groupes Anarchistesauthor email relationsinternationales at c-g-a dot orgauthor address C/O groupe PUIG ANTICH, Boîte Postale 40233, 66002 PERPIGNAN-CEDEX Report this post to the editors

Στην δεύτερη ημέρα της γενικής απεργίας ενάντια στην καπιταλιστικη επίθεση που διεξάγεται προς οφελος της «κρίσης», δεκαδες χιλιαδες εργαζομενοι και εργαζομενες βγηκαν στο δρομο. Μεταξύ αυτων και αναρχικοι συντροφοι. [Français


Στην Ελλάδα, οι σταλινικοι γινονται εφεδροι της αστυνομίας


Στην δεύτερη ημέρα της γενικής απεργίας ενάντια στην καπιταλιστικη επίθεση που διεξάγεται προς οφελος της «κρίσης», δεκαδες χιλιαδες εργαζομενοι και εργαζομενες βγηκαν στο δρομο. Μεταξύ αυτων και αναρχικοι συντροφοι.

Στην Αθήνα, εγιναν επεισοδια γύρω από το κοινοβούλιο, την ωρα που οι βουλευτες ψήφιζαν τα νέα μέτρα αυστηρότητας που υπαγορεύονται από τα συμφεροντα των κεφαλαιοκρατών.

Οι ομαδες περιφρουρησεις του ΚΚΕ και της συνδικαλιστικής οργάνωσης που ελέγχει, το ΠΑΜΕ, χρησιμοποιωντας ξυλινα και σιδερενια ροπαλα, τα βαλανε με τους εξεγερμενους εργαζομενους και εργαζομενες, και ειδικα με το αναρχικο μπλοκ, για να τους διωξουν απο την πλατεια Συνταγματος,. Η σταλινικη περιφρουρηση μπηκε αναμεσα απο τους μπατσους και τους αναρχικους για να προστατεψει την βουλη, μη δισταζοντας να κανει επιθεσεις (ντου) και να παραδωσει κοσμο στην αστυνομια.

Ετσι, προκειμενου να συντριψει την λαικη εξεγερση, το ελληνικο κρατος δεν κινητοποιεί μοναχα τους φασιστες που πολλαπλασιαζουν τις ρατσιστικες επιθεσεις και τις επιθεσεις εναντιον αγωνιζομενων και πολιτικων στεκιων.

Μπορεί επίσης να στηριχθει πανω στις «σταλινικες» οργανωσεις. Σ αυτες τις οργανωσεις που το Νοέμβριο του 1973, κατήγγειλαν ως «προβοκατορικες», τις πρώτες διαδηλώσεις οργανωμένες από ελευθεριακους, και ηταν μερος ενος κινηματος που εβαλε τέλος στη δικτατορία των συνταγματαρχών.

Στα πλαισια μιας περιοδου κοινωνικής εξεγερσης, με την επίθεση τους, οι ελληνες σταλινικοι εδειξαν σαφώς πως ειναι ενθουσιώδεις υποστηρικτες της συντήρησης της καπιταλιστικης ταξης πραγματων, οπως αυτο φαινεται και απο την ιστορική συνέχεια του σταλινικου κινηματος διεθνως.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η CGA δηλώνει την αλληλεγγύη της με τους ελληνες συντρόφους που αντιμετωπίζουν ταυτοχρονα τη βία του Κράτος, των μπάτσων του και των καθαρματων του, φασιστικών και σταλινικων.

Relations Internationales de la CGA

25 Οκτώβρη 2011

Related Link: http://www.c-g-a.org/

This page has not been translated into 한국어 yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]