user preferences

No pagarem per la seva crisi! Lluitem!

category internacional | economia | comunicat de premsa author Thursday October 13, 2011 06:41author by Xarxa europea de sindicats de base i alternatius Report this post to the editors

Són ells que han de pagar la seva crisi, I nosaltres hem d’imposar-los, lluitant, les nostres reivindicacions socials. La Xarxa europea de sindicats de base i alternatius recolzen: El dia internacional de protesta del 15 d'octubre contra els bancs i l'austeritat. Les protestes contra el G-20 l’1 i el 2 de novembre a Niça. Les manifestacions i vagues que s’estan preparant en diferents països europeus.

[Italiano] [Français] [Castellano]

resab_1.jpg

No pagarem per la seva crisi! Lluitem!

En tots els països, govern i patronal duen a terme una successió de plans d’austeritat que responen a les exigències de les institucions capitalistes mundials: Fons Monetari Internacional, Banc Mundial i el Banc Central Europeu, etc. La seva recepta és simple: fer pagar a la població, explotar els treballadors i treballadores cada vegada més, per mantenir el poder i els beneficis d'una petita minoria (capitalistes, banquers, industrials,...).

Destrueixen els serveis públics i la protecció social, congelen els salaris i les pensions, augmenten la productivitat dels assalariats, augmenten impostos als treballadors i treballadores, incrementen la precarietat en tots els sectors, ataquen la professionalització, ... és una guerra social que es porta a terme contra persones treballadores, aturades i els jubilades. Per aconseguir els seus fins, els governs i les patronals ataquen totes les conquestes democràtiques, les llibertats i els drets sindicals que es van aconseguir en generacions passades, modificant la legislació de drets socials de cada país, amb la repressió dels opositors i el senyalament de la població més desafavorida i els migrants.

En aquesta situació cal bolcar tots els nostres esforços en la lluita!

El deute generat pels nostres governs successius i l’endeutament privat ha servit per mantenir el sistema capitalista, ocultant una distribució de la riquesa cada vegada més desigual a favor dels capitalistes, banquers o industrials, per augmentar els beneficis dels seus accionistes.

S’ha d’anul·lar el deute públic del qual nostraltres no en som responsables. Aquesta crisi marca el fracàs de les polítiques neoliberals que han confiat el destí de la humanitat en el mercat. Aquest sistema està en crisi, s’ha de qüestionar contraposant un sistema social alternatiu.

Cal distribuir la riquesa produïda d'una manera diferent. S'han de prendre algunes mesures immediates que només es poden imposar amb la mobilització: modificar totalment el sistema fiscal, pujar els salaris, les pensions i els subsidis, crear treball socialment útil i estable, etc. Però això s’ha de recolzar en mesures de caràcter estructural: el desenvolupament dels serveis públics, la defensa del bé comú, assegurar la seguretat social per tothom, promoure les inversions en educació i cultura, la igualtat de drets entre homes i dones, etc..

El sistema capitalista pateix una greu crisi estructural. Hi ha una part del moviment sindical que ha acceptat la concertació i l'essència del seu funcionament i objectius. En canvi, altres sindicats de base lluiten per defensar els interessos dels treballadors i treballadores i construir una societat que no estigui basada en la dominació i l'explotació de la majoria de la població. Aquest sindicalisme, el nostre, és internacionalista.

Aquesta sindicats de base han construït una xarxa europea per dur a terme aquest projecte a nivell supranacional. La crisi alimenta la xenofòbia i el racisme i és un mitjà per dividir i reduir els drets de tots els treballadors. Creem una nova solidaritat internacional!

Per salvar el seu sistema capitalista i els seus guanys, patrons i accionistes estan organitzats internacionalment. El moviment sindical ha de superar les fronteres per imposar un altre sistema que aquell que explota als treballadors/es, explota els recursos naturals i expolia als països pobles, organitzant la fam, la misèria i la precarietat, atacant arreu les llibertats democràtiques i els drets fonalmentals…. Nosaltres construim una xarxa sindical alternativa a Europa, oberta a totes les forces que volen lluitar contra el capitalisme, pels interessos i les aspiracions dels treballadors/es, per l’alliberament de totes i tots, per al bé comú i per la transformació de la societat.

Són ells que han de pagar la seva crisi, I nosaltres hem d’imposar-los, lluitant, les nostres reivindicacions socials. La XARXA EUROPEA DE SINDICATS DE BASE I ALTERNATIUS recolzen: El dia internacional de protesta del 15 d'octubre contra els bancs i l'austeritat. Les protestes contra el G-20 l’1 i el 2 de novembre a Niça. Les manifestacions i vagues que s’estan preparant en diferents països europeus.

XARXA EUROPEA DE SINDICATS DE BASE I ALTERNATIUS

Confederazione Unitaria di Base (CUB) - Italia
Union syndicale Solidaires (Solidaires) - France
Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) - Catalogne
Confederacion General del Trabajo (CGT) - Etat espagnol
Confederazione Italiana di Base UNICOBAS - Italie
Fédération SUD Vaud (SUD) - Vaud Suisse
Confederacion Intersindical -Etat espagnol
Unione Sindicale Italiana (USI) - Italie
Transnational Information Exchange (TIE) - Allemagne
Confédération Nationale du Travail (CNT) - France

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]