user preferences

Recent articles by ΕΣΕ Θεσσαλονίκης

imageΟι σεζόν του τ&... 0 comments

imageΜικρό εργαλε ... 0 comments

imageΣού βγαίνει η &... 0 comments

Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Λαϊκοί Αγώνες

Για την πανδη&#... Aug 26 21 by Pasamontaña

Η ανυπακοή τω&#... Aug 21 21 by Αναρχικοί από την Εύβοια

Από το λαό προ&... Aug 17 21 by Ευβοιώτικη Πρωτοβουλία Αναρχικής Αγροτιάς

76η ΔΕΘ

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday September 10, 2011 15:37author by ΕΣΕ Θεσσαλονίκηςauthor email info at esethessalonikis dot gr Report this post to the editors

Είμαστε αυτοί που παράγουμε ό,τι έχει πραγματικό αντίκρισμα κοινωνικού πλούτου και είμαστε αναγκασμένοι να οικοδομούμε έναν κόσμο που δε θέλουμε και δε διαλέξαμε. Συνδικαλισμός βάσης-γενικές συνελεύσεις παντού, στην εργασία, στη σχολή, στο σχολείο, στη γειτονιά.
ese.jpg

Στην συγκυρία αυτή που ζούμε είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χεριά μας για να προχωρήσουμε στην αυτοδιεύθυνση της παράγωγης και της κοινωνίας. Ποιος άλλωστε έχει ακόμα εμπιστοσύνη σε όλα τα λαμόγια που κυβερνούν τον τόπο εδώ και χρόνια; ποιός νομιμοποιεί τους εκάστοτε κυβερνωντες και τους μηχανισμούς τους; Γιατί όλα να δουλεύουν για την βόλεψη και την ισχύ των λίγων;

Είμαστε φανερά δυο διαφορετικοί κόσμοι και στο δικό μας κόσμο δε χωράνε ούτε οι ψηφοθηρικές λογικές των επιτελών της αριστεράς, που λιγουρεύονται παραπάνω ψήφους, παραπάνω δύναμη και ουσιαστικά τη ματαιόδοξη εξουσία. Μακριά από τη δική μας λογική βρίσκονται και όσες μικρές γκρούπες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς επιδιώκουν την καπήλευση των αγώνων, με στόχο την ανάδειξή τους και την εξυπηρέτηση των μικροπολιτικών τους επιδιώξεων.

Μακριά από μας όσοι παράγοντες , με τις υποτιθέμενες πρωτοβουλίες τους παν να ηγηθούν καταστάσεων με σκοπό να κινηθούν για τη χειραγώγηση και την καθοδήγηση των εργαζομένων, ενώ υποτίθεται πως προσπαθούν να δημιουργήσουν δομές για την εργατική τάξη, αλλά τελικά τη διώχνουν παραπέρα. Απέναντι μας είναι όλοι αυτοί οι εργατοπατέρες με ότι πρόσωπο και αν έχουν. Απέναντι μας είναι όσοι είναι εναντία στην εργατική τάξη και όσοι μιλάν για την εργατική τάξη χωρίς να νιώθουν μέρος αυτής.

Θεωρούμε ότι τη χρονική αυτή στιγμή είναι ανάγκη να βρούμε ακηδεμόνευτα τους δικούς μας δρόμους ψάχνοντας να βρούμε τις απαντήσεις και τις πρακτικές ενάντια στους εξουσιαστικούς μηχανισμούς, και όχι να αγκυλωνόμαστε και να ψάχνουμε τις διαφορές μας και να προωθούμε την ανωτερότητα της θεώρησης μας ή της ομαδούλας μας .

Είναι η στιγμή για να αγωνιστούμε όλοι οι εργαζόμενοι για τις δικές μας αξίες, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ελευθερία και την αλληλεγγύη, για να καρπίσει ο σπόρος που έσπειραν δυο αιώνες εργατικών αγώνων.

Να αγωνιστούμε παίρνοντας έμπνευση όχι από το ατομικό και τυφλό πάθος της οργής, αλλά από το συλλογικό πάθος της δημιουργίας μιας κοινωνίας όπως την ονειρευόμαστε στα συντρίμμια του παλιού κόσμου.
Και αν «η έφοδος στους ουρανούς» μοιάζει αδύνατη, είναι γιατί βάζουν τα δυνατά τους για να μας πείσουν ότι οι συλλογικές αντιστάσεις είναι μάταιες και η μόνη ελπίδα βρίσκεται στο να κοιτάει ο καθένας την προσωπική του επιβίωση. Αυτή η πεποίθηση είναι απαραίτητη μόνο για την επιβίωση του συστήματος της εκμετάλλευσης και της αδικίας.

Οι μέρες της ΔΕΘ είναι σαν όλες τις άλλες, μέρες αγώνα. Του ίδιου αγώνα που δίνεται καθημερινά στη δουλειά μας, στη σχολή μας, σε όλους τους κοινωνικούς χώρους, κάθε στιγμή και σε όλες μας τις σχέσεις. Όλοι και όλες, όσοι και όσες είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε για να γεμίσουν περισσότερο οι τσέπες των αφεντικών μας γνωρίζουμε από παλιά ποιος φταίει για την εξαθλίωση, την ανέχεια και τη σκλαβιά που υπάρχει στον κόσμο. Όλοι και όλες εμείς τρώμε το καθημερινό άγχος της δουλειάς, της απόλυσης, της ανεργίας, του πώς να καλύψουμε τις τρύπες και πώς να καλυφθούμε. Και στον κόσμο της εργασίας είμαστε πολλοί και είμαστε παντού.

Είμαστε αυτοί που παράγουμε ό,τι έχει πραγματικό αντίκρισμα κοινωνικού πλούτου και είμαστε αναγκασμένοι να οικοδομούμε έναν κόσμο που δε θέλουμε και δε διαλέξαμε. Συνδικαλισμός βάσης-γενικές συνελεύσεις παντού, στην εργασία, στη σχολή, στο σχολείο, στη γειτονιά.

Ολοι στους δρόμους παντού.

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Θεσσαλονίκης

Related Link: http://www.esethessalonikis.gr
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Capitalism, Anti-Capitalism and Popular Organisation [Booklet]

AUKUS: A big step toward war

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]