user preferences

Συνέδριο των ευρωπαϊκών οργανώσεων του Anarkismo

category Διεθνή | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday March 24, 2011 12:44author by Ευρωπαϊκή Συντονιστική Επιτροπή Report this post to the editors

στο Λονδίνο

Το Σαββατοκύριακο 26-27 Φλεβάρη 2011, σύντροφοι που αντιπροσώπευαν αναρχικές οργανώσεις από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ιρλανδία και την Ιταλία, συναντήθηκαν στο Λονδίνο.

[Deutsch] [English] [Italiano] [Dansk]

Ο χώρος του βιβλιοπωλείου και εκδόσεων Freedom όπυο συν
Ο χώρος του βιβλιοπωλείου και εκδόσεων Freedom όπυο συν

Το Σαββατοκύριακο 26-27 Φλεβάρη 2011, σύντροφοι που αντιπροσώπευαν αναρχικές οργανώσεις από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ιρλανδία και την Ιταλία, συναντήθηκαν στο Λονδίνο. Οι σύντροφοι αυτοί ήσαν από τις οργανώσεις Liberty & Solidarity, Workers Solidarity Movement, Alternative Libertaire, Libertære Socialister, Counter Power, Libertäre Aktion Winterthur, Organisation Socialiste Libertaire and Federazione dei Comunisti Anarchici, και συνήλθαν στο 2ο Συνέδριο των ευρωπαϊκών οργανώσεων του Anarkismo, Βλεπουμε οτι υπήρξε αύξηση των συμμετεχόντων οργανώσεων από το πρώτο Συνέδριο που έγινε τον προγούμενο χρόνο στο Παρίσι.

Στο εν λόγω Συνέδριο συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια συντονιστική επιτροπή με αντικείμενο τη δημιουργία και προώθηση πρακτικών επαφών ανάμεσα στις οργανώσεις καθώς και μιας βασικής πλατφόρμας στο ζήτημα της συνδικαλιστικής δουλειάς και άλλα θέματα.

Το εγχείρημα του Anarkismo project βασίζεται κατά κύριο λόγο στον διεθνή διαδικτυκό τόπο www.anarkismo.net που διαχειρίζεται από αναρχικούς της ταξικής πάλης και ελευθεριακούς σοσιαλιστές απ’ όλο τον κόσμο, με συμμετοχή από διάφορες χώρες, όπως η Βραζιλία και ο Καναδάς. Συν τω χρόνω το εν λόγω εγχείρημα έχει μετατραπεί σταδιακά σε μια πολιτική συμμαχία μεταξύ των οργανώσεών μας και του τρόπου που αυτές επιζητούν να συμμετέχουν σε ευρύτερες μαζικές οργανώσεις, αυτό που συχνά είναι γνωστό ως δυαδική οργάνωση (dual-organisationalism), πλατφορμισμός ("platformism") ή ειδική αναρχική οργάνωση (especifism) ανάλογα σε ποιο μέρος του κόσμου βρίσκονται.
Το εν λόγω Συνέδριο αποτελεί ένα βήμα μπροστά για τις οργανώσεις-μέλη του Anarkismo στην Ευρώπη και πρέπει να δημιουργήσει μια στέρεη βάση για κοινή συνδικαλιστική δουλειά, με στόχο να συνενώσει τους δυναμικούς και μαχητικούς συνδικαλιστές αγωνιστές απ’ όλη την Ευρώπη σε δυναμικά συνδικάτα.

Επίσης, δημιουργήθηκε το πλαίσιο μιας κοινής εκστρατείας ενάντια στο κυρίαρχο χρέος, με το σύνθημα “Δεν πληρώνουμε για την κρίση τους ούτε και για τα χρέη τους – Ας πάρουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν”. Μια τέτοια εκστρατεία θα εξυπηρετήσει στο να φέρουμε τις οργανώσεις μας πιο κοντά διαμέσου κοινής δράσης επιτρέποντας στις αναρχικές θέσεις να φτάσουν σε ένα πιο ευρύτερο ακροατήριο.

Η Ευρωπαϊκή Συντονιστική Επιτροπή

* Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης” Μάρτης 2011.

Related Link: http://www.anarkismo.net
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]