user preferences

Petició de Solidaritat Internacional de la IWW de Wisconsin

category amèrica del nord / mèxic | workplace struggles | appeal / petition author Wednesday March 23, 2011 20:18author by Juan Conatz - IWW Report this post to the editors

En l’estat nord-americà de Wisconsin s’estan vivint durant les últimes setmanes les mobilitzacions sindicals més grans des de feia dècades als Estats Units, contra el pla del govern d’acabar amb la contractació col.lectiva. L’organització sindical revolucionària IWW ha enviat la següent petició internacional de solidaritat. [English] [Français] [Italiano] [Castellano] [Português] [Ελληνικά] [Deutsch]
gen_strike_catalan.jpeg

Treballadors - Estudiants - Militants
El Capital Internacional s’està enfrontant amb el Moviment Internacional dels Treballadors a nivell mundial. Els nostres veïns d’Egipte, Líbia i Tunísia últimament van mostrar al món com posar de genolls als governs i els sobirans. En desplegar la lluita, ens estan donant una lliçó minut a minut.

El govern despòtic i la represàlia tenen moltes formes
A Madison, Wisconsin, el sindicat «The Industrial Workers of the World" (Treballadors Industrials del Món) està actiu en una lluita contra el Governador Scott Walker, que serveix a dos multimilionaris -els infames germans Koch- i als interessos patronals en general. Creiem que ni més ni menys que una Vaga General pot acabar amb la legislació de Walker i enfortir el moviment obrer.

El Governador Walker i els legisladors conservadors han fet aprovar una llei que virtualment destruirà a tots els sindicats de treballadors públics, menys els bombers i la Policia Local i estatal. A més, planegen retallar severament els programes de medicina i benestar i reduir els drets dels immigrants.

Abans que la llei s’aprovi, les bases dels sindicats i els seus partidaris van ocupar el Capitoli en massa i es van manifestar fora, les mestres i els mestres van fingir estar malalts, els estudiants van anar a la vaga i van ocupar edificis. Aquest és un nivell de militància sostinguda que des de fa molts anys no es veia en els EUA. A més, la federació de sindicats de Madison va parlar de vaga general i es va pronunciar contra tots els retalls i hi posarà la idea d’una vaga general en el debat públic. Aquesta mobilització ja durava setmanes quan els legisladors van abandonar l’estat, impedint que la llei s’aprovés.

No obstant això, tot i les efusives mostres de suport als treballadors públics de Wisconsin, Walker i els seus partidaris van trobar a una llacuna parlamentària que els va permetre superar aquesta situació d’estancament. Hi ha un fort impuls per fer fora els polítics que van recolzar la llei. No obstant això, creiem que aquest curs d’acció només va a neutralitzar la justa ira del poble. Per tal de produir un canvi real, ens hem de comprometre a utilitzar la força que tenim com a treballadors: el poder de deixar de treballar.

Per tant, els IWW estem cridant a una Vaga General com a primer pas per combatre aquestes mesures d’austeritat. A través de la unitat per sobre dels nostres colors podem aixafar les divisions que ens debiliten. A través d’una vaga general, els obrers i estudiants poden maximitzar aquest moviment.

Hem de mostrar als obrers - sindicalistes o no -, als desocupats, ia tota la gent exclosa del món, que el poder no resideix en els passadissos de marbre del Capitoli, ni en les sales de juntes de la patronal. Mitjançant la unitat i l’acció, les nostres ments i els nostres cors transiten els senders del poder i de resistència.

Ara per ara i amb la lluita per davant, us demanem la vostra ajuda

- Escriviu cartes de suport per a la militància i la mobilització de les bases.
- Organitzeu manifestacions de solidaritat. Busqueu dies de mobilització. Recordeu-nos durant el Primer de Maig.
- Donad al nostre fons per organitzar: http://donate.iww.org

Solidaritat
A través de la solidaritat i l’acció directa podem posar fi a aquesta legislació i revigoritzar a la classe obrera mundial. Mai anem oblidar la unitat i l’ànim que ens mostrarà, i esperem que ens ajudareu en la batalla que lluitem avui.

IWW de Madison
PO Box 2442
Madison, WI, 53703-2442
http://madison.iww.org

This page has not been translated into 한국어 yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Neste 8 de Março, levantamos mais uma vez a nossa voz e os nossos punhos pela vida das mulheres!

Front page

A libertarian socialist view of the capitalist and health crisis in the Americas

Una mirada socialista y libertaria de la crisis capitalista y sanitaria en el continente americano

Solidaridad Con El Proceso De Liberación De La Madre Tierra En El Norte Del Cauca

Is the Republican Party Fascist?

Podcast (in Englisch): Massenbewegungen in Lateinamerika

Podcast: Mass movements in Latin America

Η γκιλοτίνα επί το έργον

Choosing between life and Capital in Latin America: Interview with Jeffery R. Webber

Wilder Streik von Erntehelfer*innen in Bornheim | Video von Die Plattform Ruhr

Modes of politics at a distance from the state

Afrontemos la pandemia y la crisis, fortalezcamos la solidaridad obrera y popular

Encuentros Ácratas: Anarquismo y luchas populares en Chile

Ας μη γυρίσουμε πίσω στην κανονικότητα

Serious Concern at Escalating State Xenophobia in South Africa

O desgoverno do condomínio: o Palácio do Planalto virou o Jambalaya do Coiso

Our Morals and Theirs

Η ανάγκη της μετάφρασης ιδεών στη ζωή

El Tribunal Constitucional alemán, contra Europa

Κοινωνία θετική σε πατριαρχία - ρατσισμό

COVID-19: Not going back to “business as usual”

A Dirty Military Incursion into Venezuela

La revolución tecnológica y los momentos que vivimos

Ψηφιακή Αναδιάρθρωση κι Εκπαιδευτική Δυστοπία

Contro La Pandemia Capitalista, Solidarietà Tra I Popoli

© 2005-2020 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]