user preferences

Δύο μήνες κρατικής τρομοκρατίας

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday February 09, 2011 19:12author by contrainfoauthor email contrainfo at espiv dot net Report this post to the editors

Κερατέα-Λαυρεωτική

Την Τρίτη, 8 Φλεβάρη, από τις 4 το απόγευμα, κλιμακώθηκε η συντονισμένη επίθεση των οργάνων της χούντας ενάντια στους κατοίκους της Κερατέας. Το τελευταίο δίμηνο, από τις 11 Δεκέμβρη, κάτοικοι και αλληλέγγυοι αντιστέκονται σθεναρά στο σχέδιο κατασκευής χωματερής (Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) στην περιοχή της Λαυρεωτικής. Εναντιώνονται με κάθε τρόπο στο σχέδιο υποβάθμισης των ζωών τους και λεηλασίας του φυσικού πλούτου από τα κοράκια των κατασκευαστικών εταιρειών και τα πολιτικά τους δεκανίκια της δημοκρατικής χούντας.
xtisimodoy300x257.jpg

Την Τρίτη, 8 Φλεβάρη, από τις 4 το απόγευμα, κλιμακώθηκε η συντονισμένη επίθεση των οργάνων της χούντας ενάντια στους κατοίκους της Κερατέας. Το τελευταίο δίμηνο, από τις 11 Δεκέμβρη, κάτοικοι και αλληλέγγυοι αντιστέκονται σθεναρά στο σχέδιο κατασκευής χωματερής (Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) στην περιοχή της Λαυρεωτικής. Εναντιώνονται με κάθε τρόπο στο σχέδιο υποβάθμισης των ζωών τους και λεηλασίας του φυσικού πλούτου από τα κοράκια των κατασκευαστικών εταιρειών και τα πολιτικά τους δεκανίκια της δημοκρατικής χούντας.

Δε θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη η αντίσταση της τοπικής κοινωνίας, με θεσμικά μέσα, αλλά και με γενικευμένη κοινωνική αντιβία, όπως είναι οι σχεδόν καθημερινές συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής στα οδοφράγματα με μολότοφ, πετροπόλεμο και σαμποτάζ των κατασκευαστικών έργων.

Σε μια πρωτοφανή –για τα δεδομένα της περιοχής– ενεργοποίηση όλων των μέσων του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού, καθάρματα της ασφάλειας μπούκαραν σε σπίτια αγωνιζόμενων κατοίκων με σκοπό να ποινικοποιήσουν τη δράση τους και να «παραδειγματίσουν» όλους όσους αντιστέκονται. Προχώρησαν σε ξυλοδαρμούς και προσαγωγές. Η μητέρα ενός προσαχθέντα υπέστη καρδιακή προσβολή, όπως κατήγγειλε ακόμα και ο δήμαρχος. Αλληλέγγυος κόσμος προσπάθησε να αποτρέψει τη σύλληψη και απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή του κυκλώνοντας το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Με αυτόν τον τρόπο, το κράτος άνοιξε την αυλαία μιας επιχείρησης στρατιωτικού τύπου. Οι διμοιρίες εξαπέλυσαν έναν (χωρίς υπερβολή) βιολογικό πόλεμο, με αδιάκοπη χρήση χημικών, ασφυξιογόνων, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, στοχεύοντας στην εξόντωση της τοπικής κοινωνίας.

Η εκκωφαντική σιωπή των ξεφτιλισμένων ΜΜΕ ήταν για άλλη μια φορά σε πλήρη συντονισμό με τη μισανθρωπία των ένστολων γουρουνιών: Την ίδια στιγμή που μπάτσοι και άνδρες της ασφάλειας ξυλοφόρτωναν «νέους, γέρους και γυναικόπαιδα» (σύμφωνα με πολλές επιτόπιες μαρτυρίες) και φώναζαν κατά περιπτώσεις τ’ όνομα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, σε μια προφανή επίδειξη δολοφονικής αυτοϊκανοποίησης, στα έδρανα της Βουλής συζητιόταν το πολυνομοσχέδιο για την υγεία. Τα μίντια της κυριαρχίας φρόντισαν για την πλήρη αποσιώπηση των τεκταινόμενων, σε σημείο σχεδόν να «νοσταλγήσουμε» τα αλλοτινά έκτακτα δελτία παραπληροφόρησης. Την ίδια ακριβώς στιγμή που η κομματική αριστερά αρκούνταν σε επερωτήσεις εκτός ημερησίας διάταξης στη βουλή και σε γενικόλογες καταδίκες της αστυνομικής βίας, άνθρωποι κάθε ηλικίας και ιδεολογίας ασκούσαν το δικαίωμά τους στην ενεργό αυτοάμυνα, πετώντας στους πάνοπλους εισβολείς γλάστρες από τα μπαλκόνια, πορτοκάλια, πέτρες και όποιο άλλο αντικείμενο έβρισκαν εύκαιρο.

Τα όργανα της χούντας μετέτρεψαν μια ολόκληρη περιοχή σε στρατιωτικοποιημένη ζώνη, έσπασαν το μπλόκο του Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙΟ.ΠΑ), κατέλαβαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Κερατέας και περιόρισαν τον ανταρτοπόλεμο των αγωνιζόμενων κατοίκων σε μικρούς θύλακες στα στενά γύρω από την κεντρική πλατεία του Αγίου Δημητρίου. Μια ενδεικτική εικόνα των γεγονότων, τα οποία θέλουν να εξαφανίσουν το κράτος, τα αφεντικά και τα ανδρείκελα των μίντια, δίνει το συνολικό εγερτήριο πολέμου: Οι καμπάνες των εκκλησιών αντηχούσαν από νωρίς το απόγευμα καλώντας τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους, ενώ το δημοτικό ραδιόφωνο Λαυρεωτικής έγινε –έστω και για μερικές ώρες– αντιχουντικό μέσο πληροφόρησης.

Η περιοχή της Λαυρεωτικής και ειδικότερα η πόλη της Κερατέας είναι ζώνη αποκλεισμένη, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το αποδεικνύουν οι οργισμένες μαρτυρίες δεκάδων πολιτών, τ’ ανοιγμένα κεφάλια δεκάδων τραυματιών, οι φρουρούμενες προσβάσεις στην περιοχή, η ολομέτωπη επίθεση εναντίον ενός αγώνα με ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και η καταδίκη του στην αφάνεια από το καθεστώς και τα φερέφωνά του, αλλά κυρίως το αποδεικνύει η κοινή εκτίμηση όλων όσων κατήγγειλαν ζωντανά την κρατική βαρβαρότητα, τονίζοντας ότι μόνον από τύχη δεν είχαμε νεκρούς απόψε (έως και 9/2). Σε μια τουλάχιστον περίπτωση ασφαλίτης τράβηξε όπλο ενάντια στο συγκεντρωμένο κόσμο.

Ο ακριβής αριθμός των τραυματιών, των προσαχθέντων και συλληφθέντων δεν είναι ακόμα διαπιστωμένος. Το μόνο βέβαιο είναι πως ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας και της Λαυρεωτικής είναι αγώνας όλων μας, αγώνας στα όρια της απόγνωσης και της επιβίωσης. Τα πιο συντηρητικά έως τα πιο ριζοσπαστικά κομμάτια της τοπικής κοινωνίας αναγνωρίζουν το κράτος ως μηχανισμό τρομοκράτησης και καλούν σε αλληλεγγύη, που μπορεί και πρέπει να εκφραστεί με κάθε μέσο εντός και εκτός Ελλάδας. Την Τετάρτη, 9/2, στις 7 τ’ απόγευμα κάτοικοι και αλληλέγγυοι καλούν σε ανοιχτή συνέλευση στην κεντρική πλατεία Αγίου Δημητρίου στην Κερατέα (μπροστά στην εκκλησία).

Θα υπάρξουν νέες ανταποκρίσεις.

Ακολουθεί ένα σύντομο χρονικό του αγώνα στα μπλόκα της Κερατέας και της Λαυρεωτικής (έως και την 1η Φλεβάρη):

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, 11/12, κάτοικοι της Κερατέας αντιστάθηκαν στις προσπάθειες διμοιριών των ΜΑΤ και εισαγγελέα να σπάσουν την περιφρούρησή τους, προκειμένου να εισέλθουν στην περιοχή μηχανήματα για την κατασκευή του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (στο σημείο που έχει χωροθετηθεί από το 2003). Οι κάτοικοι συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ με πετροπόλεμο, σφεντόνες, ξύλο, οδοφράγματα και μολότοφ. Για πρώτη φορά οι μπάτσοι κατέβασαν αύρα νερού, εναντίον των κατοίκων.

Ακούστηκαν πυροβολισμοί και σημειώθηκαν τραυματισμοί πολιτών. Πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις 5 κατοίκων του Λαυρίου, οι οποίοι είχαν κλείσει το δρόμο στον κόμβο Βρωμοπουσίου. Στις γύρω περιοχές όλα τα σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη: Πολλοί μαθητές βρέθηκαν στα μπλόκα δίνοντας άγριες μάχες. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπάθησαν να παραπληροφορήσουν την «κοινή γνώμη» μεταδίδοντας ότι στις συμπλοκές δε μετείχαν κάτοικοι αλλά επαγγελματίες κρανοφόροι… Η κυβέρνηση εξαρχής αγνόησε επιδεικτικά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Κερατέας και της Λαυρεωτικής. Μάλιστα, δόθηκε εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή τις συγκρούσεις των πρώτων ημερών, έπειτα από παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελένης Ράικου.

Τα αστικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ζητείται η διερεύνηση του αδικήματος της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών και του παρισταμένου εισαγγελέα! Στις 15/12 οι μπάτσοι συνέλαβαν στη λεωφόρο Λαυρίου στην Κερατέα επτά άτομα, μεταξύ των οποίων έναν ανήλικο, που κατηγορήθηκαν με 2 κακουργήματα, 2 πλημμελήματα, ενώ σε έναν από αυτούς ασκήθηκε δίωξη με τις επιβαρυντικές διατάξεις του κουκουλονόμου. Κλήθηκαν στις 20/12 σε απολογία στα δικαστήρια της Ευελπίδων και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Αγώνας για τη διάσωση και την απελευθέρωση του Ομβριόκαστρου (Οβριόκαστρου), 21/12

Η ομορφιά της φύσης και η προστασία της δεν είναι διαπραγματεύσιμη αξία των ανθρώπων και των τοπικών αναγκών τους σήμερα, είναι υποχρέωση για τις επόμενες γενεές. Ήδη η «ανάπτυξη» αυτού του πολιτισμού έχει λεηλατήσει μεγάλο τμήμα της γης και η καταστροφή σε μεγάλο τμήμα της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον είναι ανεπανόρθωτη. Η γη δεν είναι εργαλείο και κτήμα του σημερινού ανθρώπου να εξυπηρετεί κάθε του ανάγκη και δραστηριότητα. Ούτε οι κάτοικοι της Κερατέας ούτε άλλων περιοχών του πλανήτη αποφάσισαν να διαγράψουν τη φυσική ομορφιά μιας πλαγιάς όπως του Ομβριόκαστρου για να επαναλάβουν την αθλιότητα μιας άλλης χωματερής. Το λόγο αποκλειστικά είχαν τα αφεντικά του πολιτικού συστήματος και οι μεγαλοκαρχαρίες κεφαλαιούχοι των κατασκευαστικών εταιρειών. Με μόνο γνώμονα το κέρδος εις βάρος μιας κοινωνίας που συνεχίζουν να ληστεύουν και να τρομοκρατούν, κεφάλαιο και αφεντικά βρήκαν ακόμα έναν όμορφο τόπο να καταστρέψουν για να αντλήσουν πλούτο. Δε θα τους περάσει, δε θα αφήσουμε να τους περάσει. Ως εδώ! Η μόνη χωματερή που θα φτιαχτεί είναι αυτή που θα θαφτεί το κράτος και ο καπιταλισμός, η μόνη πηγή σκουπιδιών στον πλανήτη.

Η συγκυρία της απεργίας των «δημοσιογράφων» φροντίζει για την αφάνεια του αγώνα αυτού από τη δημοσιότητα, όσο και από το σκόπευτρο των πολιτικών αναλυτών που προσπαθούν πάντα να πλάσουν την πραγματικότητα προς τη κατεύθυνση που προβάλλει τα δικά τους ατομικά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Ατυχία και ευτύχημα αυτό, γιατί οι ίδιοι μηχανισμοί πληροφόρησης σε θέματα που προβάλλεται λαϊκή αντίσταση, λειτουργεί και σαν μηχανισμός καταστολής και υπονόμευσης κάθε κοινωνικού αγώνα. Εάν τα σκυλιά της καταστολής κάθε αντίστασης χτυπούν ανελέητα τους αγωνιστές στο μπλόκο της Κερατέας, φανταστείτε πώς θα ενεργούσαν αν παίρναμε τα σκουπίδια μας και τα πετούσαμε στην Εκάλη, στη Φιλοθέη, και στο Καβούρι.

Αντίστροφα, και η πληροφόρηση και αυτού και όλων των λαών θα πρέπει να είναι τμήμα και εργαλείο του αγώνα αυτού και κάθε κοινωνικού αγώνα, σαν αντιπληροφόρηση στην παραπληροφόρηση των ΜΜΕ. Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες, κατέβηκαν σε διαμαρτυρία στην Αθήνα και οι δυνάμεις κατοχής τούς σακάτεψαν στο ξύλο και στα χημικά, το μέτωπο της Κερατέας κρατήθηκε με παράλληλο τρόπο καταστολής, αλλά και με μια νέα –αλλά αξέχαστη από τη χούντα– μέθοδο της ΑΥΡΑΣ! Αυτό που έμαθε ο λαός και η γη ολόκληρη ήταν ότι χτυπήθηκε απρόκλητα πρώην υπουργός που άφησε χιλιάδες οικογένειες άνεργους και ξεπούλησε για πενταροδεκάρες μια τεράστια υποδομή όπως η Ολυμπιακή, στα σαγόνια του κεφαλαίου και της κερδοφορίας. Τι άλλο θα έπρεπε να κάνει ένας υπουργός για να προκαλέσει την οργή;

Δεν είμαστε απλά αλληλέγγυοι στον αγώνα των ντόπιων που θα επηρεαστούν από τη λεηλασία του Οβριόκαστρου, είμαστε όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση της φύσης που θα γνωρίσουν οι επόμενες γενεές ενάντια στο κράτος καταστολής και τους κεφαλαιούχους πίσω του. Κι αυτό και άλλα έργα είναι περιτυλιγμένα με υποκριτικό περιτύλιγμα, πράσινη ανάπτυξη, ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ, οικολογική ενέργεια και άλλες σαπουνόφουσκες, όταν στην ουσία χρεώνουν όλους μας για εκατοντάδες χρόνια, μειώνουν τα εισοδήματά μας και τις κοινωνικές παροχές, και αυξάνουν τα κεφάλαια που διαχειρίζονται τα αφεντικά ώστε ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό να πηγαίνει στις τσέπες επίλεκτων βιομηχάνων, κατασκευαστών και τραπεζών. Οι αγωνιστές αποκαλούνται αλήτες και τρομοκράτες, και αντιμετωπίζονται με δολοφονικές εκστρατείες, οι πολίτες τρομοκρατούνται να μη συμμετάσχουν σε καμία αντίσταση, προβοκατόρικες ενέργειες υπονομεύουν το κίνημα, ενώ η χούντα των ληστών ρουφιάνων του ΔΝΤ και της ΕΕ μας ταΐζει χημικά – απαγορευμένα από διεθνή συνθήκη ακόμη και σε πόλεμο σαν απάνθρωπα και τοξικά!

Αν υπήρχε δημοκρατία, έστω και κατά διάνοια, το πεδίο μάχης όντως θα ήταν η βουλή και τα δικαστήρια. Στο Οβριόκαστρο ανέτρεψαν μέχρι κι αυτή την υπόνοια, αψήφησαν και το δικαστήριο και τον εισαγγελέα, και οι στρατιώτες της χούντας συνεχίζουν τον πόλεμο. Πόλεμο θα έχουν, κι εδώ και παντού. Τα εγγόνια μας θα μαζέψουν παπαρούνες στο λόφο του Οβριόκαστρου και θα πλύνουν τα πρόσωπά τους στα κρυστάλλινα νερά του Μουζακίου που το διασχίζει. Αυτή η γη ανήκει στις επόμενες γενεές και όχι σε μας να τη διαπραγματευτούμε με τη χούντα των εργολάβων. Χωρίς διαμεσολαβητές, αντιπροσώπους κι αρχηγούς, αγωνιζόμαστε όλοι στην ίδια πλευρά του οδοφράγματος, ενάντια στη λεηλασία της φύσης!

Αυτό το σύστημα δεν καθαρίζεται, ανατρέπεται!
H ανατροπή του ξεκινάει στα οδοφράγματα της λεωφόρου Λαυρίου!

Καθημερινά στην περιοχή 20 διμοιρίες και τουλάχιστον 600 αστυνομικοί πραγματοποιούσαν εκτεταμένους ελέγχους σε διερχόμενα οχήματα. Τόνοι χημικών και πλαστικές σφαίρες εκτοξεύονταν στους κατοίκους, ενώ οι δυνάμεις καταστολής δε δίσταζαν να προπηλακίζουν ανήλικα παιδιά και ηλικιωμένους ανθρώπους. Ενδιάμεσα είχε εκδοθεί από την ειρηνοδίκη προσωρινή διαταγή να σταματήσει κάθε έργο: Στις 30/12 εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι της Κερατέας, που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ. Με απόφαση εναντίων των εργολάβων, το ειρηνοδικείο Λαυρίου αναγνώρισε το δίκιο των κατοίκων και του δήμου, απαγορεύοντας την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας στην περιοχή μέχρι

α) να συντελεστεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση της έκτασης για την εκτέλεση της πρώτης φάσης του ΧΥΤΑ Κερατέας,

β) να εκπονηθούν οι μελέτες που προβλέπονται από την εργολαβική σύμβαση, με την οποία ορίστηκαν οι ανάδοχοι αυτού του έργου,

γ) να αποφανθούν οι αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες αν δεν υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα στον ίδιο χώρο και

δ) να εκδοθούν οι σχετικές πολεοδομικές άδειες για την εκτέλεση των εργασιών των εργολάβων.

Παρ’ ότι η παραπάνω απόφαση κοινοποιήθηκε στον επικεφαλής αξιωματικό των ΜΑΤ, οι μπάτσοι παρέμειναν στην περιοχή. Στις 26/12 κάτοικοι και αλληλέγγυοι είχαν προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος. Αργότερα, στην Κερατέα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε κατοίκους που συγκεντρώθηκαν κοντά στα μηχανήματα των εργολάβων. Έριξαν τόσο πολλές χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ώστε προκάλεσαν φωτιά, και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής!

Στις 30/12 στα Προπύλαια πραγματοποιήθηκε μικροφωνική αλληλεγγύης στους κατοίκους της Κερατέας και της Λαυρεωτικής. Ποδαρικό για τη νέα χρονιά έκαναν κάτοικοι στους «σεκιουριτάδες» που έχει προσλάβει ο εργολάβος, στο χώρο όπου έχουν εγκατασταθεί τα μηχανήματα. Συγκεκριμένα, στις 2/1 στις 4 το απόγευμα 80 περίπου άτομα περνώντας μέσα από ρέματα κατάφεραν να φτάσουν στα μηχανήματα των εργολάβων. Σπάστηκαν τα τζάμια των μηχανημάτων προτού τους αντιληφθούν οι μπάτσοι. Τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης, που λόγω του αέρα έπεσαν πάνω τους! Ακολούθησε πετροπόλεμος. Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 300 κάτοικοι έκαναν πορεία από το μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ προς το μπλόκο των ΜΑΤ στην είσοδο του Οβριόκαστρου.

Στις 4/1 ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 22.30 στη λεωφόρο Λαυρίου, στον κόμβο του ΒΙΟ.ΠΑ, ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και κατοίκους που διαμαρτύρονται για την κατασκευή ΧΥΤΑ.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ROlo2-PMb3g&feature=play...edded[/youtube]

Για ακόμα μία φορά, στις 12/1 το βράδυ οι κάτοικοι της Κερατέας έδωσαν το μαχητικό τους παρών ενάντια στις δυνάμεις κατοχής. Οι συγκρούσεις κράτησαν μέχρι τις 2 το βράδυ δίνοντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός της μόλυνσης δεν καθαρίζεται, ανατρέπεται. Στις 16/1 το πρωί καλέστηκε συγκέντρωση-πορεία στην Κερατέα, κυρίως από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=S39cVlWlR24&feature=play...edded[/youtube]

Πραγματοποιήθηκαν δράσεις αντιπληροφόρησης από περίπου 400 αλληλέγγυους, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το ίδιο βράδυ ακολούθησαν συγκρούσεις κατοίκων και αλληλέγγυων με τους μπάτσους.

Στις 18/1 δύο άτομα συνελήφθησαν στην περιοχή της Κερατέας, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Έξω από το δικαστήριο, δεκάδες κάτοικοι της Κερατέας είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση. Σε βάρος των δύο κατηγορουμένων ασκήθηκε δίωξη για 3 πλημμελήματα και 3 κακουργήματα: Σύμφωνα με κατηγορίες μπάτσων, οι δύο νέοι ήταν μέλη ομάδας 100 ατόμων που εκτόξευσαν εναντίον τους αντικείμενα με σκοπό να τους σκοτώσουν...

Στις 30/1 το βράδυ οι δυνάμεις κατοχής έκαναν για μία ακόμη φορά εκτεταμένη χρήση χημικών. Από κοντινή απόσταση μπάτσοι πυροβολούσαν με όπλο ρίψης δακρυγόνων βολίδων, στοχεύοντας στα πρόσωπα διαδηλωτών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός κατοίκου. Μετά το γεγονός αυτό, δεκάδες κάτοικοι επιτέθηκαν εναντίον διμοιρίας ΜΑΤ.

Τη νύχτα της 1/2 κάτοικοι της Λαυρεωτικής άρχισαν να «χτίζουν» συμβολικά την είσοδο του κτηρίου όπου στεγάζονται η ΔΟΥ και το ΙΚΑ Λαυρίου. Εμφανίστηκαν 2-3 περιπολικά και ασφαλίτικα οχήματα, περικύκλωσαν τους πολίτες και συνέλαβαν 3 άτομα, μεταξύ αυτών έναν ανήλικο. Η είδηση της σύλληψης μαθεύτηκε αστραπιαία στα μπλόκα του Λαυρίου και της Κερατέας: Αμέσως δεκάδες άτομα πολιόρκησαν το αστυνομικό τμήμα Λαυρίου για συμπαράσταση στους κρατουμένους και απαίτησαν την άμεση απελευθέρωσή τους. Περίπου μία ώρα μετά, οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι – ο ανήλικός είχε αφεθεί νωρίτερα. Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στο κτήριο της ΔΟΥ και ολοκλήρωσαν το «χτίσιμο».

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Δελτίο αντιπληροφόρησης/κινητοποιήσεων Κερατέας (έως 10/1):

http://ovriokastro.squat.gr

Πηγές:

http://athens.indymedia.org

http"//deltio.radio98fm.org

www.mylavrio.gr/radio – τηλ. για καταγγελίες/μαρτυρίες: 22920-27911

Ενημερώσεις στ’ αγγλικά:

http://rioter.info / http://occupiedlondon.org/blog

http://contrainfo.espiv.net/

http://gr.contrainfo.espiv.net/2011/02/09/keratea-lavre...atias

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KhBec1_Z3bE&feature=play...edded[/youtube]

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]