Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Kuzey Afrika

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Kommende Veranstaltungen

Kuzey Afrika | Community struggles

Keine kommenden Veranstaltungen veröffentlicht
Recent articles by Uluslararası anarşist komünist bildiri
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Kuzey Afrika Community struggles

A rua egípcia mais forte que as urnas! Dec 20 13 by Alternative libertaire

La rue égyptienne plus forte que les urnes Jul 09 13 by Alternative libertaire

Οι δρόμοι της &... Jul 09 13 by Alternative Libertaire

Tunus: devrim henüz bitmedi

category kuzey afrika | community struggles | press release author Sunday January 30, 2011 17:45author by Uluslararası anarşist komünist bildiri Report this post to the editors

Uluslararası anarşist komünist bildiri

Bir ay süren halk ayaklanmasından sonra, tiranlık çöktü. Ben Ali ve çetesi sürgüne gitme yolunu seçti. Bu, Tunus halkı için bu muazzam bir zaferdir ve özgürlüğü seven herkes tarafından kucaklanması gerekir. Aynı zamanda, bölgedeki polis devletlerinde yaşayan bütün halklar için de [iyi] bir örnek ve büyük bir umuttur.
460_0___30_0_0_0_0_0_tunisia2_1_1.jpg


Tunus: devrim henüz bitmedi

Uluslararası anarşist komünist bildiri

Bir ay süren halk ayaklanmasından sonra, tiranlık çöktü. Ben Ali ve çetesi sürgüne gitme yolunu seçti. Bu, Tunus halkı için bu muazzam bir zaferdir ve özgürlüğü seven herkes tarafından kucaklanması gerekir. Aynı zamanda, bölgedeki polis devletlerinde yaşayan bütün halklar için de [iyi] bir örnek ve büyük bir umuttur.

Ancak devrim sona ermedi, Anayasal Demokratik Yürüyüş (RCD) halen meclisteki 214 sandalyenin 161'ini elinde tutuyor ve geçici başkan Fuat Mebazaa ile başbakan Muhammed Ghannouchi de diktatörlüğün destekçileri arasında. Gerçek bir değişiklikten öte, acilen atılan ilk adımlar, genel olarak iktidardakilerin sokakların sakinleşmesine yönelik tutkularını yansıtıyor. Altmış gün içerisinde seçimler yapılacak, ancak RCD tarafından hazırlanmış olan mevcut anayasanın kurallarına göre gerçekleştirilecek. Ulusal birlik hükümeti oluşturma müzakereleri başladı, fakat hangi partilerin katılacağını RCD belirliyor. Operasyonun amacı açık: isyanı siyasal alana kanalize ederek halkın zaferini geçersiz kılmak. Ayaklanmanın ateşleri söndükten sonra, yönetimdeki partinin aşağılık muhalefeti bünyesine alarak, yapmacık bir demokrasi sunma olasılığı bir hayli yüksek. Ben Ali gibi Élysée Sarayı ile Beyaz Saray'ın desteğini alacak yeni bir diktatörün yükselme olasılığını da yok sayamayız.

Sıradan Tunuslular, onlarca ölüm pahasına ellerinden kaçırdıkları özgürlüklerini tehlikeye atan tuzakların farkındalar. Ülkenin dört bir yanında, ülkeyi yağmalamaya devam eden Ben Ali-Trabelsi grubunun militanlarına karşı mücadele etmek için öz-savunma komitelerinde kendiliğinden örgütleniyorlar. RCD'yi iktidarda tutmaya yönelik manevralara kanmıyorlar. Halen yürürlükte olan olağanüstü hal durumuna meydan okuyan protestocular, 16 Ocak'ta gerçek değişim taleplerini haykırmak için yine sokaktaydılar: "Karton muhalefet partileriyle birlik hükümeti kurulsun diye isyan etmedik."

Devrim henüz bitmedi, çünkü önemli meselelerin hiçbiri çözülmedi: yoksulluk, kitlesel işsizlik, yolsuzluk, kayırmacılık, eşitsizlik ve diğerleri. Demokratik bir sistem kurmanın yanında, toplumsal sorun Tunuslular'ın esas endişesi olmayı sürdürüyor. Ülkenin karşı karşıya kaldığı sorunlar, servetin yeniden dağıtılmasına yönelik fiili bir politika, piyasaların diktatörlüğünün yıkılmasından başka bir yolla çözülemez.

Örgütlerimiz, Tunus halkının özgürlük ve sosyal adalet mücadelesi ile topyekun dayanışmasını ve militan anti-kapitalist Tunuslular'a desteğini teyit eder. Her zaman için Ben Ali'nin otoriter iktidarını fiilen desteklemiş olan Batılı Devletler'in ve daha genel anlamda hem sağcı hem de sosyal demokrat siyasal sınıflarının tutumlarını kınıyoruz.

19 Ocak 2011

Özgürlükçü Alternatif- Alternative Libertaire (Fransa)
Anarşist Komünist Federasyon- Federazione dei Comunisti Anarchici (İtalya)
Özgürlükçü Sosyalist Örgüt- Organisation Socialiste Libertaire (İsviçre)
Özgürlükçü Komünist Birlik- Union Communiste Libertaire (Québec, Kanada)
Özgürlükçü Eylem Winterthur- Libertäre Aktion Winterthur (İsviçre)
Zabalaza Anarşist Komünist Cephesi- Zabalaza Anarchist Communist Front (Güney Afrika)
Özgürlükçü Sosyalistler- Libertære Socialister (Danimarka)
Kuzey-Doğu Anarşist Komünistler Federasyonu- North-Eastern Federation of Anarchist Communists (ABD)
İşçilerin Dayanışma Hareketi- Workers Solidarity Movement (İrlanda)
Hombre y Sociedad (Şili)
Colectivo Socialista Libertaria (Uruguay)

[Türkçesi - Ainfos Türkçe]

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Kuzey Afrika | Community struggles | Press Release | tk

Thu 18 Apr, 17:12

browse text browse image

Sorry, no stories matched your search, maybe try again with different settings.
Sorry, no stories matched your search, maybe try again with different settings.
Sorry, no press releases matched your search, maybe try again with different settings.
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]