Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Βόρεια Αφρική

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Kommende Veranstaltungen

Βόρεια Αφρική | Λαϊκοί Αγώνες

Keine kommenden Veranstaltungen veröffentlicht
Recent articles by Paul (WSM)
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Βόρεια Αφρική Λαϊκοί Αγώνες

A rua egípcia mais forte que as urnas! Dez 20 13 by Alternative libertaire

La rue égyptienne plus forte que les urnes Jul 09 13 by Alternative libertaire

Οι δρόμοι της &... Jul 09 13 by Alternative Libertaire

Τυνησία: Η δύναμη του λαού ανατρέπει τον δικτάτορ&

category Βόρεια Αφρική | Λαϊκοί Αγώνες | Νέα author Samstag Januar 15, 2011 19:32author by Paul (WSM) - Anarkismo Report this post to the editors

Αλλά οι άνθρωποι αυτοί σήμερα γνωρίζουν ότι αφού έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν ένα μακρόχρονο δικτατορικό καθεστώς, πόσο πιο εύκολο θα είναι να ανατρέψουν ένα νέο ασταθές καθεστώς.
tunisia2.jpg

Μετά από δραματικές 24 ώρες όταν ο δικτάτορας πρόεδρος της Τυνησίας Ben Ali προσπάθησε πρώτα να δοκιμάσει να μιλήσει για κάποια μέτρα απελευθέρωσης καθώς και για κάποιο τέλος στους πυροβολισμούς των αστυνομική κατά των διαδηλωτών, στη συνέχεια, το απόγευμα της ίδιας μέρας, αφού κήρυξε στρατιωτικό νόμο, τελικά ανατράπηκε και φυγαδεύθηκε.

Ενώ οι φήμες εξακολουθούν να στροβιλίζονται στην ατμόσφαιρα, ένα πράγμα είναι σαφές: Ο Ben Ali έχει ήδη εγκαταλείψει την Τυνησία και ο στρατός ανέλαβε τις ευθύνες.

Η ημέρα ξεκίνησε με μια μαζική διαδήλωση που καλέστηκε από τη συνδικαλιστική ομοσπονδία της Τυνησίας, την UGTT, στην πρωτεύουσα Τύνιδα. Μεταξύ 10 και 15.000 άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το αρχικά ειρηνικό σκηνικό άλλαξε άρδην καθώς η αστυνομία άρχισε να χρησιμοποιεί δακρυγόνα και κλομπ για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, κάποιοι από τους οποίους είχαν ήδη εισέλθει στο κτίριο και ειχαν ανέβει στη στέγη του. Από τότε, το κέντρο της πόλης παραδόθηκε στο χάος, με διαδοχικές μάχες μεταξύ της αστυνομίας και Τυνήσιων όλων των ηλικιών και των προλεύσεων που αγωνίζονται για την ανατροπή του μισητού δεσπότη.

Τέλος, θωρακισμένα αυτοκίνητα του στρατού εμφανίστηκαν στο δρόμο και κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και απαγόρευση της κυκλοφορίας, με τον Ben Ali να απειλεί το λαό ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν εν λευκώ εξουσιοδότηση να ανοίγουν πυρ ενάντια σε κάθε συνάθροιση άνω των τριών ατόμων. Σύντομα, όμως, εξαφανίστηκε από το προσκήνιο και οι φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν. Ο στρατός ανέλαβε τον έλεγχο του αεροδρομίου και υπήρξαν αναφορές για κονβόι λιμουζίνων προς το αεροδρόμιο από το παλάτι του Ben Ali. Τέλος, η επίσημη ανακοίνωση ήρθε. Ο Ben Ali είχε φύγει. Ο πρωθυπουργός Mohammed Ghannouchi εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση για να ανακοινώσει ότι ήταν υπεύθυνος για μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που υποστηρίζεται από το στρατό.

Έτσι ο πολύπαθος λαός της Τυνησίας μπορεί να χαίρεται που η ηρωική του αντίσταση τις τέσσερις τελευταίες είχε ως αποτέλεσμα το τέλος του δικτάτορα, ο οποίος δημιούργησε το πιο φαύλο αστυνομικό κράτος στη Βόρεια Αφρική για τα τελευταία 23 χρόνια.

Ωστόσο, αύριο το πρωί θα βρείτε το στρατό να κυβερνά. Το τι θα συμβεί αύριο και τις μέρες που θα ακολουθήσουν είναι η έγνοια του καθένα. Αλλά οι άνθρωποι αυτοί σήμερα γνωρίζουν ότι αφού έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν ένα μακρόχρονο δικτατορικό καθεστώς, πόσο πιο εύκολο θα είναι να ανατρέψουν ένα νέο ασταθές καθεστώς.

* Από την ιστοσελίδα του ιρλανδικού Workers Solidarity Movement http://www.wsm.ie Μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 15 Γενάρη 2011.

Verwandter Link: http://www.wsm.ie
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
George Floyd: one death too many in the “land of the free”

Βόρεια Αφρική | Λαϊκοί Αγώνες | Νέα | gr

Do 21 Jan, 23:47

browse text browse image

7.jpg imageΟι επιτροπές για τη ... 19:13 Do 05 Mai by Mouatamid - CGT 0 comments

Οι επιτροπές για τη διασφάλιση της Επανάστασης - Το παράδειγμα του Bizerte -- Το Χρονικό της Τυνησίας, σημείο 7

460_0___30_0_0_0_0_0_dsc00499_1_2.jpg imageΤο κίνημα των ανέργ&... 19:09 Do 05 Mai by Mouatamid - CGT 0 comments

Το κίνημα των ανέργων στην Τυνησία: μια ασταμάτητη διαδικασία - Το Χρονικό της Τυνησίας, Σημείο 6

1.jpg imageΗ φωνή των δρόμων εί... 20:36 Do 28 Apr by Mouatamid και M.H. - CGT 0 comments

Η φωνή των δρόμων είναι σαφής: η επανάσταση στην Τυνησία μόλις άρχισε - Το Χρονικό της Τυνησίας, σημ. 1

2.jpg imageThala: Το κατεχόμενο αστ&... 08:46 Do 28 Apr by M.H. - CGT 0 comments

Το Χρονικό της Τυνησίας, σημείο 2 - Το δεύτερο μέρος μια σειράς αναφορών από δύο μέλη της CGT που επισκέπτονται την Τυνησία. Εδώ, ο συγγραφέας επισκέπτεται την πόλη Thala στη βορειοδυτική Τυνησία, μια πόλη όπου οι διαμαρτυρίες του λαού οδήγησαν στην κατάρρευση της τοπικής αστυνομίας.

egyptianrevolution300x220.jpg imageΑίγυπτος: Οι εργαζό&... 19:19 Di 22 Feb by contrainfo 0 comments

Κάλεσμα της συντακτικής επιτροπής της αιγυπτιακής ομοσπονδίας ανεξάρτητων συνδικάτων

imageΑιγύπτιοι εργάτες: &... Jun 11 by Jumanah Younis 0 comments

Μεταφράζουμε εδώ μια πρόσφατη ανταπόκριση για το εργατικό κίνημα στην Αίγυπτο πριν και μετά την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ (πηγή: Ceasefire, 1/6/2011). Εν όψει και του δικού μας κοινωνικού αναβρασμού, έχει σημασία να συνεχίσουμε να έχουμε στο νου μας τα βασικά: τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες των εξεγέρσεων, τα όρια των κινημάτων, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της τάξης μας. Τις μέρες που έρχονται, ας μην ξεχάσουμε στιγμή από πού ερχόμαστε, ποιοι είμαστε και πού θέλουμε να πάμε. Όπως λέει και ο αιγύπτιος εργάτης του κειμένου: «Εμείς είμαστε η επανάσταση των φτωχών, που θα έρθει σύντομα».

imageΕπείγον: Σφαγή και Ε... Feb 23 by Mazen Kamalmaz 0 comments

Τα νέα για όλα όσα συμβαίνουν τη Λιβύη είναι αρκετά σοκαριστικά. Το καθεστώς του Καντάφι είναι δράστης μιας φρικτής σφαγής εναντίον των επαναστατημένων μαζών, οι μισθοφόροι (κάτι παρόμοιο με την baltajia του καθεστώτος Μουμπάρακ) που προσλήφθηκαν από το καθεστώς Καντάφι, εκτός από τον τακτικό στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας, άνοιξαν πυρ κατά άοπλων Λίβυων με αναπηρίες ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, οπλισμένων με πολύ ελαφρά όπλων.

imageΟι δρόμοι της Αιγύπ&... Jul 09 Anarkismo 0 comments

Οι δρόμοι της Αιγύπτου είναι πιο ισχυροί από τα εκλογικά κέντρα [Français] [English] [Castellano] [Italiano]

imageΗ επανάσταση στη Βό&... Feb 18 Anarkismo 0 comments

Η επαναστατική αλλαγή που σαρώνει τη Βόρεια Αφρική και τον αραβικό κόσμο προσφέρει μεγάλη ελπίδα για τους εργαζόμενους και τους καταπιεσμένους λαούς της Γης. Τα αιτήματα για δημοκρατία και αξιοπρεπή ζωή μοιράζονται από εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια, ανθρώπους. Την ίδια στιγμή έρχεται στην επιφάνεια η στάση των καπιταλιστών του κόσμου, έξω από κάθε επαφή με την κοινωνία και τρομοκρατημένοι από το κίνημα του οποίου γίνονται μάρτυρες.

imageΥποστηρίξτε τους Α&#... Feb 04 Anarkismo 0 comments

Υποστηρίξτε τους Αιγύπτιους άνδρες και γυναίκες που καταστέλλονται από την αστυνομία!

imageΤυνησία, Αίγυπτος, Α... Feb 03 Anarkismo 0 comments

Η Alternative Libertaire υποστηρίζει τον αγώνα των ανθρώπων αυτών για την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη και καταγγέλλει τη συνεργασία του γαλλικού κράτους με τα αυταρχικά καθεστώτα των αραβικών χωρών.

imageΆμεσες δράσεις αλλ&#... Feb 03 0 comments

Ο Μαζέν Καμαλμάζ, Αναρχικός από τη Συρία καλεί να δείξετε την υποστήριξή σας στον Αιγυπτιακό λαό

more >>
© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]