user preferences

Solidariteit met de Europese volkeren in strijd!

category internationaal | economie | persbericht author Monday December 06, 2010 03:13author by Alternative Libertaire - AL Report this post to the editors

In recente weken zijn de tekens van woede onder de volkeren van Europa sterker geworden: een algemene staking in Portugal, demonstraties van historische omvang in Ierland, de studenten beweging in Engeland en, hopelijk, het begin van een blijvende beweging volgend op de mobilisatie over pensioen hervormingen in Frankrijk. [Français]
300_0___20_0_0_0_0_0_al.jpg


Solidariteit met de Europese volkeren in strijd!


In recente weken zijn de tekens van woede onder de volkeren van Europa sterker geworden: een algemene staking in Portugal, demonstraties van historische omvang in Ierland, de studenten beweging in Engeland en, hopelijk, het begin van een blijvende beweging volgend op de mobilisatie over pensioen hervormingen in Frankrijk. Hoewel de leuzen kunnen varieren van land tot land heeft de opstand de zelfde oorsprong: de weigering van de volkeren om te betalen voor een crisis die ze niet veroorzaakten, om zelf met bezuinigingsmaatregelen te maken te krijgen, terwijl de kapitalisten niets hoeven te betalen.

Het geval van Ierland is symbolisch - verlaagde sociale uitkeringen, ontslag van ambtenaren en loonkortingen, de uitbreiding van inkomstenbelasting naar degenen die nu niet betalen - de laagst betaalde arbeiders. De regering weigert aan de belasting voor bedrijven te komen, die een van de laagsten van Europa is. Het Ierse volk weigert te buigen en tienduizenden mensen bestormden het afgelopen weekend de straten om NEE te zeggen.

In Groot Brittannië en Ierland worden de collegegelden fors verhoogd, waardoor toegang tot hoger onderwijs nog meer afhankelijk wordt van het hebben van geld. Opnieuw reageerden studenten met een bijzonder strijdbare protest beweging.

Vergis je niet: als de Europese Unie en het IMF hun bezuinigingsplannen opleggen is het niet vanwege economische noodzaak, aangezien deze plannen er slechts toe zullen leiden dat landen nog dieper in de recessie belanden; het is omdat ze de crisis als een historische mogelijkheid zien om af te rekenen met de weinige sociale rechten die we over hebben.

Hiermee geconfronteerd moeten we reageren met de strijd en solidariteit tussen de arbeiders in de verschillende getroffen landen. Geconfronteerd met deze aanvallen is internationalisme meer dan ooit noodzakelijk: we hebben een Europa-brede sociale beweging nodig.

Alternative Libertaire staat in solidariteit met alle mensen die strijden tegen bezuinigingsmaatregelen en het barbarisme van het kapitalisme.

Alternative Libertaire

29 november 2010

Vertaling naar het Engels door FdCA - Kantoor voor Internationale Betrekkingen.
Vertaling naar het Nederlands door a-infos-nl

Related Link: http://www.alternative
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]