user preferences

Solidaritat amb els pobles europeus en lluita!

category internacional | economia | comunicat de premsa author Friday December 03, 2010 04:26author by Alternative Libertaire Report this post to the editors

En les últimes setmanes han augmentat les mostres de descontent dels pobles d’Europa: una vaga general a Portugal, manifestacions de proporcions històriques a Irlanda, mobilitzacions estudiantils a Anglaterra o el que pot ser el començament d’un moviment durador després de les mobilitzacions contra la reforma de les pensa França. [Français] [English] [Castellano] [Português] [Italiano]
300_0___20_0_0_0_0_0_al_1_1.jpg

En les últimes setmanes han augmentat les mostres de descontent dels pobles d’Europa: una vaga general a Portugal, manifestacions de proporcions històriques a Irlanda, mobilitzacions estudiantils a Anglaterra o el que pot ser el començament d’un moviment durador després de les mobilitzacions contra la reforma de les pensions a França. Encara que els lemes varien d’un país a un altre, es tracta d’un procés amb un mateix origen: el rebuig dels pobles a pagar una crisi que no van crear, el rebuig de carregar en solitari amb les mesures d’austeritat, sense que els capitalistes hagin de fer-ho.

El cas d’Irlanda és paradigmàtic: reducció de la despesa social, acomiadaments en el sector públic, retalls salarials, augment d’impostos per als més desfavorits. Però el govern no augmenta l’impost a les grans fortunes, que és un dels més baixos d’Europa. El poble irlandès s’està negant que li toregin, i desenes de milers de manifestants van omplir els carrers el passat cap de setmana.

En Gran Bretanya i Irlanda, les taxes universitàries s’han disparat, fent que l’accés a l’educació superior depengui més encara de tindre o no tindre diners. Una vegada més, els estudiants han respost amb un moviment de protesta especialment combatiu.

Que no ens enganyin: la Unió Europea i el FMI no imposen els seus plans d’austeritat degut a una necessitat econòmica, aquests plans només serviran per a sumir encara més als països en la recessió. Ho fan perquè veuen la crisi com una oportunitat històrica per a acabar amb els pocs drets socials que tenim.

Enfront d’això, hem de respondre amb la lluita i la solidaritat entre els treballadors dels països afectats. Davant d’aquests atacs, l’internacionalisme és més necessari que mai: necessitem un moviment social d’abast europeu.

Alternative Libertaire expressa la seva solidaritat amb els que lluiten contra les mesures d’austeritat i la barbàrie del capitalisme. 

Alternative Libertaire
29 de novembre de 2010

Related Link: http://www.alternativelibertaire.org/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]