user preferences

Για το πραξικόπημα στο Εκουαδόρ

category Βολιβία / Περού / Ισημερινός / Χιλή | Λαϊκοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday October 05, 2010 20:39author by Hijos del Pueblo - Anarkismo Report this post to the editors

Δήλωση Hijos del Pueblo

Δήλωση της αναρχοκομμουνιστικής οργάνωσης Hijos del Pueblo (Παιδιά του Λαού) σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος στο Εκουαδόρ (Ισημερινό)
hdp_1.jpg

Αυτή είναι η θέση που πάαίρνει η οργάνωσή μας σε σχέση με τα γεγονότα στη χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου.

1. Η απόπειρα πραξικοπήματος (ή υπονοούμενης προσπάθειας, μιας και σύμφωνα με πρόσφατους προβληματισμούς θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε αυτο-πραξικόπημα, δεδομένου ότι ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή κατα την οποία η ψήφιση ορισμένων νομοθετημάτων έδωσε στους αντιπάλους του καθεστώτος Correa την ευκαιρία κοινωνικής εξέγερσης) έχει στην πραγματικότητα συμβάλει στην ενίσχυση της διαδικασίας που ακολουθεί η Συμμαχία του PAIS (του κόμματος του Correa) υπό το όνομα "Επανάσταση των Πολιτών», στην ίδια γραμμή με το λεγόμενο "Σοσιαλισμό" του 21ου αιώνα. Γιατί; Σε περίπτωση απουσίας ενός μαζικού, επαναστατικού σημείου αναφοράς της ταξικής πάλης, το προλεταριάτο του Εκουαδόρ θα συνεχίσει να στηρίζει και να υπερασπίζεται την αστική δημοκρατία ως την υποτιθέμενη εγγυήτρια της κοινωνικλης τάξης. Η οργάνωσή μας καλεί το λαό να προχωρήσει πέρα από την αστική δημοκρατία προς την οικοδόμηση της λαϊκής εξουσίας, ως εναλλακτικής λύσης από τα κάτω, προς την κατεύθυνση ενός πλήρους επαναστατικού μετασχηματισμού.

2. Το τμήμα που εξεγέρθηκε προσπάθησε να συγκαλύψει ό,τι συνέβη με την ένδειξη ότι προκλήθηκε αναταραχή από μια υποτιθέμενη συλλογική εξέγερση (ως διαμαρτυρία για τις δημόσιες υπηρεσίες), όταν η ουσία και η μορφή όσων συνέβησαν υπερβαίνουν την πολιτική σφαίρα και τοποθετούνται στην αντιπολίτευση και στη Δεξιά του Εκουαδόρ, υπό την ηγεσία - από τις 21 Γενάρη - του Πατριωτικού Κόμματος της Κοινωνίας και άλλων τμημάτων που απαρτίζουν αυτό το στρατόπεδο.

3. Σε αυτό το σενάριο, οι δυνάμεις της οπορτουνιστικής Αριστεράς χωρίζονται σε δύο πολύ σαφή στρατόπεδα: το πρώτο, με επικεφαλής τα στοιχεία εκείνα που υποστηρίζουν τον Correa με το σύνθημα της «ριζοσπαστικοποίησης των διαδικασιών” και το δεύτερο που συνεργάστηκε με τη Δεξιά και, κατά συνέπεια, με την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας. Και τα δύο στρατόπεδα είναι ενταγμένα στην αντεπανάσταση και την πολιτική προδοσίας των μαζών, καθώς οι ευκαιριακές θέσεις τους και το γλείψιμό τους στην αντίδραση έχει μόνο ως αποτέλεσμα τη συνδιαλλαγή και τον περιορισμό της ανάπτυξης της ταξικής πάλης στη χώρα.

4. Μετά τα γεγονότα αυτά είναι αναπόφευκτο ότι η διαδικασία με την "Επανάσταση των Πολιτών” θα ενταθεί. Ταυτόχρονα, ενώ ο κατακερματισμός και η αποσύνθεση του λαϊκού κινήματος θα παρέχει τον ιδανικό συνδυασμό ώστε να επιβληθεί άμεσος έλεγχος στις εκμεταλλευόμενες μάζες, αυτοί οι οποίοι θα μείνουν χωρίς κόμμα θα μπορούν να θεωρούνται δικοί τους. Κάτι το οποίο αργότερα θα είναι μια τρομερή παγίδα που θα ακινητοποιήσει τον Λαό όταν θα βρεθεί αντιμέτωπος με εσωτερικές ή εξωτερικές επιθέσεις του ιμπεριαλισμού, ή ακόμα και με τη Δεξιά αντιπολίτευση.

Η οργάνωσή μας Hijos del Pueblo πιστεύει, συνεπώς, ότι αυτό το μάθημα θα πρέπει να επιτρέψει στην Αναρχική Κομμουνιστική τάση μας να αποσαφηνίσει και να συνάψει ουσιαστικούς δεσμούς με το προλεταριάτο του Εκουαδόρ, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο, μέσω της δημιουργίας ενός ταξικού κόμματος, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως μια στέρεα επαναστατική αιχμή δόρατος και ως το κανόνι των μαζών με ένα επαναστατικό πρόγραμμα, οι πιθανότητές μας για νίκη θα είναι περισσότερο βιώσιμες. Καλούμε όλους όσους αισθάνονται ότι αποτελούν μέρος της τάσης μας να ενισχύσουμε και να συγκεκριμενοποιήσουμε τις προτάσεις μας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι άνθρωποι χρειάζονται ένα σημείο αναφοράς της ταξικής πάλης, αν θέλουμε ποτέ να δούμε μια πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία.

Hijos del Pueblo (Παιδιά του Λαού)

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

* Αγγλική μετάφραση Γραφείου Διεθνών Σχέσεων της ιταλικής αναρχικής κομμουνιστικής ομοσπονδίας FdCA. Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 4 Οκτώβρη 2010.

Related Link: http://www.hijosdelpuebloec.blogspot.com

This page has not been translated into Română yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]