user preferences

Politieke verklaring door de 4e Algemene Vergadering van de Red Libertaria Popular Mateo Kramer

category venezuela / colombia | anarchistische beweging | persbericht author Monday August 09, 2010 04:47author by Red Libertaria Popular Mateo Kramer - RLPMKauthor email redlibertariapmk at yahoo dot com Report this post to the editors

Twee plezierige dagen van intens debat, bijeenkomsten, genot, geweldig veganistisch voedsel en socialiseren in een atmosfeer van solidariteit dienden allemaal om het noodzakelijke klimaat te scheppen voor onze vierde Algemene Vergadering. Met de duidelijke kwalitatieve en kwantitatieve groei in onze organisatie, bereikten de 12 collectieven die de RLPMK vormen de volgende definities en overeenkomsten. [Castellano] [English] [Français] [Ελληνικά]
ivga.jpg


Politieke verklaring door de 4e Algemene Vergadering van de Red Libertaria Popular Mateo Kramer


Twee plezierige dagen van intens debat, bijeenkomsten, genot, geweldig veganistisch voedsel en socialiseren in een atmosfeer van solidariteit dienden allemaal om het noodzakelijke klimaat te scheppen voor onze vierde Algemene Vergadering. Met de duidelijke kwalitatieve en kwantitatieve groei in onze organisatie, bereikten de 12 collectieven die de RLPMK vormen de volgende definities en overeenkomsten:
  • De RLPMK is een libertaire en jeugd organisatie die - door middel van bewuste (en niet naieve) horizontaliteit - politieke, sociale en culturele alternatieven opbouwt voor een leven van waardigheid en vrijheid van onderop, in de gebieden van Cundinamarca die zowel geografisch als niet geografisch zijn.

  • Gegeven het wijdverspreide klimaat van prijzen van de militaire en politie krachten voor hun duidelijke schendingen van mensenrechten "die de afgelopen acht jaar van de regering hebben gekenmerkt en dat zeker zullen blijven doen in de vier komende jaren", is de urgente taak die de RLPMK op zich heeft genomen de strijd tegen de militarisering van het leven, met een speciale nadruk op strijd tegen de repressie van jonge mensen, tegen politie brutaliteit en ter ondersteuning van gewetensbezwaren tegen de militaire dienstplicht.

  • In de huidige context van het escaleren van imperialistische agressie, met de installatie van zeven nieuwe militaire basis in dit territorium, de slachting door de transnationale bedrijven, het politieke geweld van onteigening en economische, sociale, politieke en culturele onderwerping, die slechts dienen om de notie van neo-koloniale afhankelijk verder te laten wortelen, bevestigt de RLPMK diens anti-imperialistische positie en ondersteunt het Latijns Amerikaanse eenheid onder het raamwerk van de soevereiniteit en autonomie van onze volkeren.

  • De RLPMK herbevestigt dat het een onderdeel is van het volksblok van oppositie en maakt het tot een prioriteit om samen te werken met andere jeugd sectoren die streven naar het opbouwen van Volksmacht, en met andere organisaties in de Minga.
Deze verklaring is ondertekend door:

ESPORA (Grupo de Difusión e Investigación Libertaria y Popular)
RESMA (Revolución Estudiantil Social Mentes Abiertas)
CILEP (Centro de Investigación Libertaria y Educación Popular)
CEA-LA (Centro de Estudios Abolicionistas por la Liberación Animal y de la Tierra)
Radio Despertar Libertario
Barriga Llena Corazón Contento
Colectivo Mecha Libertaria
Colectivo ContraCultura
Colectivo Res Gestae
Colectivo 6 de Mayo
Colectivo Juana Julia Guzmán
Colectivo Rexiste Riot Grrrl

Red Libertaria Popular Mateo Kramer

Strijden, Scheppen, Volksmacht!

5 Augustus 2010
Bogotá, Colombia

Vertaling naar het Engels door FdCA - Kantoor voor Internationale Betrekkingen.
Vertaling naar het Nederlands door a-infos-nl

Related Link: http://www.redlibertariapmk.org
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]