user preferences

Recent articles by contrainfo

imageΑλληλεγγύη σ ... 0 comments

imageΕξέγερση χιλ ... 0 comments

imageلحظات حاسمة... 0 comments

Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αναρχικό κίνημα

Η ανάγκη για restart May 29 23 by Ευριπίδης Καλτσάς

1η Μάη: μέρα ταξ... May 01 23 by Πρωτ. Αναρχ. Αγ. Αναργ.-Καματερού

Αντιεκλογικ^... Mar 31 23 by Αναρχικοί Αγ.Αναργύρων-Καματερού

contrainfo.espiv.net

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday July 11, 2010 20:44author by contrainfoauthor email contrainfo at espiv dot net Report this post to the editors

μεταφραστικό δίκτυο αντιπληροφόρησης

Επιδικώκουμε να ξεσκεπάσουμε τους μύθους περί αντικειμενικότητας και αμεροληψίας της λεγόμενης «ενημέρωσης» αντιτάσσοντας τη μετάφραση ως πρόσφορο και αναγκαίο εργαλείο για τη διάδοση ειδήσεων, απόψεων και κάθε είδους κινηματικής αντιπληροφόρησης.

To contrainfo.espiv.net είναι το αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας για δημιουργία μιας μεταφραστικής κολλεκτίβας του ευρύτερου αναρχικού/ αντιεξουσιαστικού/ ελευθεριακού χώρου. Είναι ένα εγχείρημα ανοιχτό και αυτοδιαχειριζόμενο με στόχο την αντιπληροφόρηση, τη δικτύωση του αναρχικού/ αντιεξουσιαστικού κινήματος στην Ελλάδα με αυτά του εξωτερικού και τη διάχυση του αναρχικού λόγου στην κοινωνία. Ως τέτοιο, λοιπόν, προτάσσει την ακηδεμόνευτη επικοινωνία ως εργαλείο στα χέρια των κινημάτων, ως προϋπόθεση για μια ελεύθερη κοινωνία, ως μέσο και ως σκοπό. Παράλληλα έρχεται να δράσει συμπληρωματικά σε κάθε είδους ανεξάρτητα δίκτυα αντιπληροφόρησης και σε παρόμοια εγχειρήματα του εξωτερικού.

Η αναγκαιότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος σήμερα είναι προφανής, καθώς η εξουσία εντατικοποιεί και εκσυγχρονίζει τους μηχανισμούς μαζικής προπαγάνδας.Τελικός της στόχος η συλλογική ύπνωση, η απομόνωση, η πλήρης χειραγώγηση των συνειδήσεών μας. Εργαλεία της το σκόπιμο ψέμα, η ανακρίβεια και η διαστρέβλωση στοιχείων, ειδήσεων και πληροφοριών. Φορείς αυτής της ιδεολογικής τρομοκρατίας τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης και αποπληροφόρησης. Απέναντι στην απάνθρωπη και παρακμάζουσα ιδεολογία της κυριαρχίας προτάσσουμε τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση.

Επιδικώκουμε να ξεσκεπάσουμε τους μύθους περί αντικειμενικότητας και αμεροληψίας της λεγόμενης «ενημέρωσης» αντιτάσσοντας τη μετάφραση ως πρόσφορο και αναγκαίο εργαλείο για τη διάδοση ειδήσεων, απόψεων και κάθε είδους κινηματικής αντιπληροφόρησης. Σε αυτή τη λογική δημιουργήθηκε ένα μεταφραστικό δίκτυο με υποδομή 12 γλωσσών (ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, γαλλικά, γερμανικά, σερβικά, τουρκικά, πορτογαλικά, ολλανδικά, αλβανικά και αραβικά). Πρωταρχικός μας στόχος είναι να μεταφέρουμε σε μηνιαία βάση μια εικόνα της ελληνικής επικαιρότητας στο εξωτερικό (δελτίο αντιπληροφόρησης), και αντίστροφα να μεταφράζουμε προς τα ελληνικά τα σημαντικότερα νέα από το εξωτερικό.

Η συμμετοχή όσων συντρόφων/ ισσών ενδιαφέρονται είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη, είτε σε μεταφραστικό είτε σε διαχειριστικό επίπεδο.

Επικοινωνία: contrainfo@espiv.net

Related Link: http://contrainfo.espiv.net
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]