user preferences

Στόχος εκφοβισμού της αστυνομίας

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday June 24, 2010 20:46author by Common Cause Ontario - Anarkismoauthor email commoncauseontario at gmail dot comauthor address Common Cause, P.O. Box 347, Station E, 772 Dovercourt Rd., Toronto, ON, Canada, M6H 4E3 Report this post to the editors

Ακτιβιστές στο Λονδίνο

Ως αναρχικοί και αγωνιστές για την κοινωνική δικαιοσύνη, έχουμε κάθε πρόθεση να συνεχίσουμε "την προώθηση της διατάραξης" του καπιταλιστικού status quo, με γνώμονα την αθάνατη δέσμευσή μας στη διεθνή ταξική πάλη και, εν τέλει, την επανάσταση.

Οι πρόσφατες συλλήψεις δύο ακτιβιστών του Λονδίνου * για «προώθηση διατάραξης» αποτελούν μια ακόμη δραματική κλιμάκωση στις συνεχιζόμενες προσπάθειες του καναδικού κράτους να ποινικοποιήσει τη διαφωνία.

Καταγγέλλουμε αυτές τις συλλήψεις ως μια επαίσχυντη τακτική εκφοβισμού από πλευράς της αστυνομίας και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους δύο συλληφθέντες – στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και το νεότερο μέλος της οργάνωσής μας, Andrew Cadotte.

Είναι σαφές ότι οι πολιτικοί και οι αξιωματικοί της αστυνομίας στη χώρα αυτή είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να προσπαθήσουν να εκφοβίσουν όλους εκείνους που επιδιώκουν να αμφισβητήσουν τη συνέχιση της κυριαρχίας των φτωχών από τους πλούσιους.

Αναφερόμενη στην αφισοκόληση ως «καταστροφή περιουσίας», η αστυνομία προσπαθεί να ανακαλυψει μια κάποια ψυχολογική σχέση μεταξύ της νόμιμης διαφωνίας και της βίας τη στιγμή που δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους.

Η αστυνομία θεώρησε το "αρνητικό μήνυμα" των αφισών ως λόγο της διανυκτέρευσης των δύο συλληφθέντων στο κρατητήριο. Αλλά τα αληθινά αρνητικά μηνύματα είναι αυτά που κολλιούνται γύρω στην πόλη και βρίσκονται στις σεξιστικού τύπου διαφημίσεις προώθησης των γυναικών ως εμπορεύματα χωρίς αισθήματα, καθώς και οι αμέτρητοι διαφημιστικοί πίνακες που πουλούν απαθή καταναλωτισμό ως τρόπο ζωής.

Ο δημόσιος χώρος θα πρέπει να ανήκει στην τοπική κοινότητα, όχι σε επιχειρήσεις. Θα πρέπει να είναι ένας χώρος όπου θα μπορούμε να εκφράζουμε ελεύθερα τις ιδέες μας ως μέρος της δημοκρατικής διαδικασίας. Αυτό το δικαίωμα πρέπει να ασκείται τακτικά και να υπερασπίζεται με θέρμη, αλλιώς ο δημόσιος χώρος θα είναι χώρος άσκησης του κατασταλτικού χαρακτήρα του κράτους.

Για το λόγο αυτό πολλά από τα μέλη μας συμμετείχαν στην άμεση δράση την Πέμπτη, 17 Ιούνη, με την οποία καλύφθηκε το κέντρο του πυρήνα της πόλης μας με την αφίσα για την οποία συνελήφθησαν οι σύντροφοί μας δύο νύχτες νωρίτερα.

Ως αναρχικοί και αγωνιστές για την κοινωνική δικαιοσύνη, έχουμε κάθε πρόθεση να συνεχίσουμε "την προώθηση της διατάραξης" του καπιταλιστικού status quo, με γνώμονα την αθάνατη δέσμευσή μας στη διεθνή ταξική πάλη και, εν τέλει, την επανάσταση.

Common Cause - London

* Εννοείται το Λονδίνο του Καναδά και όχι η πρωτεύουσα της Αγγλίας.

** Η Common Cause είναι αναρχική οργάνωση με τμήματα στο Λονδίνο, το Χάμιλτον, το Τορόντο και την Οτάβα.

*** Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 24 Ιούνη 2010.

This page has not been translated into 한국어 yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]