user preferences

Παραπληροφόρηση από την Ελευθεροτυπία για τους 6 &

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday June 19, 2010 16:53author by (Α) Report this post to the editors

Παραπληροφόρηση από την Ελευθεροτυπία για τους 6 &

Δημόσια καταγγελία αισχρής προβοκατόρικης παραπληροφόρησης από την Ελευθεροτυπία για τους 6 της Σερβίας.

Η Ελευθεροτυπία δημοσίευσε στις 16 Ιουνίου άρθρο που αφορά τη γνωστή υπόθεση των 6 συλληφθέντων από τη Σερβία, στο οποίο αναφέρεται πως "Οι Ράτιμπορ Τριφούνατς, Ταντέι Κούρεπα, Ίβαν Βούλοβιτς, Σάνια Τζόκιτς, Ίβαν Σάβιτς και Νίκολα Μίτροβιτς, μέλη της οργάνωσης «Αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία» πέταξαν βόμβες μολότοφ στην είσοδο του κτιρίου της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές, τη νύχτα της 24ης Αυγούστου του 2009."

Η παραπάνω παράγραφος της "Ε" είναι ψευδής και συκοφαντική, καθώς οι 6 συλληφθέντες από τη πρώτη στιγμή αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Την ευθύνη για τη δράση, η οποία ήταν συμβολική και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί βίαιη, ανέλαβε άγνωστη μέχρι τότε ομάδα με προκήρυξη στην οποία αναφερόταν στην υπόθεση του Θ. Ηλιόπουλου.

Η σύλληψη των 6 με κατηγορίες διεθνής τρομοκρατίας (!) μοναδικό σκοπό είχε να τρομοκρατήσει τα κοινωνικά κινήματα και να φοβίσει το κόσμο που ονειρεύεται μια δικαιότερη κοινωνία. Έγινε με καθαρά πολιτικά κριτήρια και χωρίς κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο. Ακόμη και τους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών (BIS) βάλανε για να αναλύσουν τις τηλεφωνικές κλήσεις όχι μόνο των συλληφθέντων μα και των συντρόφων τους, αλλά δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που θα μπορούσε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, κάτι που τα "μεγάλα κεφάλια" της ασφάλειας το γνώριζαν ήδη αλλά ήθελαν απλά μια αφορμή για να "χαρτογραφήσουν" καλύτερα συγκεκριμένους κοινωνικούς χώρους.

Τελικά μπροστά σε σειρά δράσεων διεθνής αλληλεγγύης και της μεγάλης δημοσιότητας του θέματος, οι αρχές κατάλαβαν πως θα αντιμετώπιζαν πολύ μεγαλύτερη αντίδραση αν τους φυλάκιζαν με ψευδή στοιχεία. Με τη διεθνή αλληλεγγύη κατάλαβαν πως το σχέδιό τους να τρομοκρατήσουν τα κοινωνικά κινήματα απέτυχε. Όχι μόνο δεν πέρασε η τρομοκρατία, μα αμέσως μετά τη σύλληψη οργανώθηκε διεθνές κίνηση αλληλεγγύης υπέρ των συλληφθέντων, δείχνοντας την ετοιμότητα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου να αντιμετωπίσει κάθε επίθεση του κράτους εναντίων κοινωνικών αγωνιστών.

Σε κάθε σύλληψη, σε κάθε προβοκάτσια, σε κάθε επίθεση του κράτους και των αφεντικών ενάντια στη κοινωνία απαντάμε με άμεσες δράσεις αλληλεγγύης και αντεπίθεσης. Δεν αφήνουμε κανέναν στα αιματοβαμμένα με το αίμα των εργατών χέρια του συστήματος. Οι μεθοδεύσεις τρομοκράτησης του κράτους εναντίων αγωνιστών και ολόκληρων κοινωνικών χώρων δεν περνάνε, ούτε και οι προβοκάτσιες των δημοσιογράφων. Η μόνη διεθνής τρομοκρατία είναι αυτή του καπιταλισμού και του κράτους!

(Α)

Διεύθυνση του εμετικού άρθρου της Ελευθεροτυπίας και αναδημοσίευσή του στο Athens Indymedia:

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=173872

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_...84650

Related Link: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1185365

This page has not been translated into Dansk yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]