user preferences

Recent articles by μια αναρχική τρανς
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Φύλο

Παρεμβάσεις ... Jun 30 22 by καρακ(Α)ηδόνες

Nα καταστρέψε&#... Mar 08 22 by Several anarchist organisations

Έμφυλα οδοφρ ... Dec 14 21 by Enantia...

Διαμαρτυρία στο τρανσφοβικό ΕΣΡ

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Φύλο | Νέα author Thursday May 20, 2010 21:46author by μια αναρχική τρανς Report this post to the editors

Επιτυχής διαμαρτυρία έξω από το ΕΣΡ στην Αθήνα

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στην Αθήνα για να καταγγελεθεί η ομοφοβική και τρανσοφοβική στάση του.
transgender_symbol2.jpg

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για να καταγγελεθεί η ομοφοβική και τρανσοφοβική στάση του. Το ΕΣΡ έχει στο βιογραφικό του 7 ομοφοβικές καταδικαστικές αποφάσεις με πρόστιμα για κανάλια και εκπομπές.

Οι διαδηλωτές/τριες κόλλησαν τις αποφάσεις του ΕΣΡ στις κολόνες έξω από το κτίριό του στην διεύθυνση Αμερικής 5, και η τελευταία τρανσοφοβική καταγγελία κολλήθηκε στα τζάμια της εισόδου του ΕΣΡ.

Όση ώρα πραγματοποιούνταν η διαμαρτυρία η διεύθυνση του ΕΣΡ είχε δώσει εντολή στην φύλακα να έχει κλειδωμένες τις πόρτες...Το ΕΣΡ προφανώς φοβήθηκε μήπως οι τρανσέξουαλ μπουν μέσα στο κτίριο και για άλλη μια φορά αποτελέσουν το κακό παράδειγμα (sic).

Φ.Δ.

http://www.babylonia.gr/index.php?option=com_content&vi...ng=el

---------------------------------

το κάλεσμα πριν τη διαμαρτυρία:

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) επέβαλε και πάλι πρόστιμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς 1) για την προβολή της ταινίας Straight Story (ελληνική ελαφριά κωμωδία με γκέι θεματολογία), 2) για την παρουσία της συγγραφέος Μπέττυς Βακαλίδου, η οποία έχει προβεί σε δίορθωση φύλου, σε απογευματινή εκπομπή.

Στην απόφασή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η ομοφυλοφυλία κι η αλλαγή φύλου… αφορά μια μικρή μερίδα ανθρώπων. Αποτελεί μια κατάσταση που ξεφεύγει από το φυσιολογικό». Το ίδιο το ΕΣΡ στην απόφασή του δέχεται για την εκπομπή όπου παρουσιάστηκε η κ. Βακαλίδου, ότι τόσο η ίδια όσο κι η εκπομπή ήταν ιδιαιτέρως σεμνή. Θυμίζουμε ότι αντίθετα, στις καθημερινές προσβλητικές δηλώσεις κατά LGBT (γκέι, λεσβιών, αμφί και τρανς) ατόμων στην τηλεόραση, το Ε.Σ.Ρ. δεν έχει υπερασπίσει ποτέ τα άτομα αυτά.

Το Ε.Σ.Ρ.:

- καταπατά κάθε έννοια ελευθερίας της έκφρασης και ισότιμης αντιμέτωπισης πολιτών.

- κινείται εκτός του ίδιου του κανόνα λειτουργίας του, ο οποίος ρητά αναφέρει ότι οφείλει να προστατεύει ΚΑΙ άτομα με ομοερωτικό προσανατολισμό και τελικά

- αψηφά με αναίδεια την απόφαση- κόλαφο του ΣτΕ, το οποίο αντικρύζοντας την πραγματικότητα ότι οι LGBT είμαστε «μια υπαρκτή κοινωνική ομάδα» με δικαίωμα στην έκφραση κι άρα ότι κι η τηλεόραση μπορεί να δείχνει την ύπαρξή μας, είχε ακυρώσει παλιότερο ομοφοβικό πρόστιμο του ΕΣΡ

-αναπαράγει με το χειρότερο δυνατό τρόπο τη θεσμική ομοφοβία

-δείχνει ότι επιθυμεί μια κοινωνία όπου όλες κι όλοι θα είναι υποταγμένες /οι στο ετεροκανονικό πρότυπο. Επιθυμεί μια κοινωνία ελεύθερη από «ανώμαλους», ολοκληρωτική κι ανελεύθερη.

Το Αthens Pride απαντά με το φετινό του σύνθημα: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ. Είμαστε και στην τηλεόραση, όπως είμαστε και στην καθημερινότητα σας.

Σημείωση: Δελτίο τύπου εξέδωσε και το «Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών» http://www.transgender-association.gr/ Η Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας http://www.olke.org/ H ομάδα queertrans ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΡ (Πανεπιστημίου και Αμερικής 5) ΤΕΤΑΡΤΗ 19.5 ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Δελτίο Τύπου - ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Στις 17 Μαΐου 1990, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφαίρεσε την ομοσεξουαλικότη τα από τον κατάλογο των ψυχικών διαταραχών. Σε ανάμνηση αυτής της ημέρας, τα τελευταία χρόνια η 17η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, αναγνωρισμένη και από το Ευρωκοινοβούλιο .

Η Ελλάδα ανήκει στις πιο ομοφοβικές χώρες της Ευρώπης:
• η ελληνική νομοθεσία δεν αναγνωρίζει δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια
• σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΕ, το 64% των Ελλήνων κι Ελληνίδων δηλώνει ότι η δυσμενής μεταχείριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού των πολιτών είναι «πολύ η αρκετά διαδεδομένη»
• μόνο το 17% των Ελληνίδων κι Ελλήνων αναφέρουν ότι έχουν φίλους/ες γκέι ή λεσβίες
• στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα, έρευνες δείχνουν ότι τα LGBT άτομα έχουν 26% λιγότερες πιθανότητες απάντησης ως υποψήφιες/ οι σε θέσεις απασχόλησης.
• Σημαντική είναι κι η θεσμική ομοφοβία, όπως αυτή εκφράζεται από φορείς όπως το ΕΣΡ με τα πρόσφατα πρόστιμά του (και το ακραίο σκεπτικό του) και η Εκκλησία
Αυτό που τρέφει την ομοφοβία είναι η ΑΓΝΟΙΑ: η κοινωνία δεν έρχεται σε επαφή με γκέι και λεσβίες κι ενισχύει έτσι τα ομοφοβικά στερεότυπα και συμπεριφορές. Στο βαθμό που εμείς αποδεχόμαστε τον εαυτό μας και παύουμε να κρυβόμαστε, δίνουμε στην υπόλοιπη κοινωνία τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή μαζί μας. Αυτό στηρίζει το Φεστιβάλ μας φέτος με το σύνθημα – διαπίστωση ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΡ: ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ, 12.00 Η ΏΡΑ

Athens Pride

http://www.babylonia.gr/index.php?option=com_content&vi...ng=el

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article...72446

esr20100520b.jpg

esr_keimeno1.jpg

esr_keimeno2.jpg

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]