user preferences

Αλληλεγγύη με τους συντρόφους στην Oaxaca

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday May 15, 2010 21:59author by Αναρχοκομμουνιστικές οργανώσεις - Anarkismo Report this post to the editors

Ελευθεριακή ανακοίνωση

Παίρνουμε αυτήν την ευκαιρία για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με τους ανθρώπους αυτούς καθώς και να εκφράσουμε την υποστήριξή μας και να υποβοηθήσουμε κάθε μελλοντική προσπάθεια για να σπάσει αυτό το κλίμα και να ηττηθεί η συμμαχία του πολιτικού γκαγκστερισμού, οι σε στυλ μαφίας παραστρατιωτικές ομάδες και ο ολιγαρχικός δεσποτισμός. Ο αγώνας του λαού της Oaxaca είναι και δικός μας αγώνας.

Στο φως των τραγικών γεγονότων της 27 Απρίλη 2010, όταν καραβάνι αλληλεγγύης και παρατηρητές από τον Αυτόνομο Δήμο του San Juan Copala της Oaxaca έγινε αντικείμενο και στόχος κτηνώδους επίθεσης παραστρατιωτικών οι οποίοι συνδέονται με τον κυβερνήτη Ulises Ruiz Ortiz, με αποτέλεσμα τον θάνατο της συντρόφισσας Beatriz Alberta Cariño Trujillo και του Φιλανδού συντρόφου Jyri Jaakkola, οι οργανώσεις που υπογράφουμε παρακάτω, δηλώνουμε:

1. Την ολική μας αλληλεγγύη με τις οικογένειες αυτών των αγαπητών μας συντρόφων που δολοφονήθηκαν κατ' αυτό τον κτηνώδη τρόπο.

2. Την πολιτική μας υποστήριξη στις διαδικασίες των κινημάτων της βάσης του λαού της Oaxaca, που, παρά την κρατική τρομοκρατία, σημειώνουν προόδους στον αγώνα για αυτονομία και απελευθέρωση των λαών της περιοχής. Η πολιτική μας αυτή υποστήριξη απευθύνεται ιδιαίτερα σε εκείνες τις οργανώσεις που ήσαν τα άμεσα θύματα αυτής της επίθεσης, Centro de Apoyo Comunitario Trabajando Unidos (CACTUS - Κέντρο Κοινοτικής Υποστήριξης "Δουλεύοντας Μαζί”) και Voces Oaxaqueñas Construyendo Autonomía y Libertad (VOCAL - Φωνές Οικοδόμησης Αυτονομίας και Ελευθερία της Oaxaca).

3. Τη συμπάθεια και υποστήριξή μας στον Αυτόνομο Δήμο San Juan Copala, ο οποίος είναι τώρα περικυκλωμένος από τους παραστρατιωτικούς οι οποίοι έχουν αποκόψει την παροχή ηλκτρικού και την αποστολή τροφίμων προς τον ντόπιο λαό με μπλόκα, ενώ δολοφονούν και παρενοχλούν το λαό για αρκετά χρόνια.

4. Ότι η δραστηριόττα των παραστρατιωτικών διεξάγεται σε πλήρη συνεργασία με τα ντόπια αφεντικά, και όλοι μαζί βρίσκονται στην υπηρεσία της διεφθαρμένης μαφίας του PRI, του πολιτικού κόμματος του οποίου στην Oaxaca ηγείται ο τωρινός τύραννος κυβερνήτης Ulises Ruiz Ortiz.

5. Ότι το γεγονός αυτό δεν είναι απομονωμένο, αλλά το πιο πρόσφατο επεισόδιο μιας σειράς απειλών και επιθέσεων του Κράτους στους λαούς της Oaxaca και τις οργανώσεις αυτές που αντιστέκονται και οι οποίες είναι μέρος μιας γενικότερης, ελευθεριακής στα χαρακτηριστικάμ πάλης. Από το 2006, η καταστολή έχει ενταθεί και οι Αρχές έχουν δείξει απροκάλυπτα την κτηνωδία τους - το έγκλημα αυτό είναι μέρος της γενικότερης κρατικής τρομοκρατίας και παρ’ ότι είναι κάτι το σκληρό, δεν αποτελεί έκπληξη.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, οι υπογράφοντες απαιτούν:

1. Προσδιορισμό των γεγονότων που οδήγησαν στη δολοφονία των συντροφων μας, ακολυθούμενου απο μια δίκη και τιμωρία των ενόχων καθώς και των πολιτικών που είναι ηθικοί αυτουργοί στο έγκλγμα.

2. Τέλος στην εγκληματική δράση των παραστρατιτικών στον Αυτόνομο Δήμο San Juan Copala.

Βέβαια δεν έχουμε αυταπάτες ότι οι Αρχές θα ικανοποιήσουν τα αιτήματα αυτά, από τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι είναι τελικά αυτοί που ειναι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες, με τους παραστρατιωτικούς να κάνυν απλώς τη βρώνπμικη δουλειά.

Η ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων θα έρθει μόνο μέσω του αγώνα του λαού, μέσω της πίεσης εκ μέρους των λαϊκών οργανώσεων και μέσω της ικανότητάς τους να κινητοποιούνται από τα κάτω.

Έτσι, παίρνουμε αυτή την ευκαιρία για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με τους ανθρώπους αυτούς καθώς και να εκφράσουμε την υποστήριξή μας και να υποβοηθήσουμε κάθε μελλοντική προσπάθεια για να σπάσει αυτό το κλίμα και να ηττηθεί η συμμαχία του πολιτικού γκαγκστερισμού, οι σε στυλ μαφίας παραστρατιωτικές ομάδες και ο ολιγαρχικός δεσποτισμός. Ο αγώνας του λαού της Oaxaca είναι και δικός μας αγώνας.

Τα μάτια μας στηνOaxaca!

Απλώνουμε το ένα χέρι στους συντρόφους μας και υψώνουμε το άλλο ενάντια στην τυραννία!

Organización Revolucionaria Anarquista–Voz Negra (Χιλή)
Estrategia Libertaria (Χιλή)
Revista Hombre y Sociedad (Χιλή)
Unión Socialista Libertaria (Περού)
Federazione dei Comunisti Anarchici (Ιταλία)
Red Libertaria Popular Mateo Kramer (Κολομβία)
Workers Solidarity Alliance (ΗΠΑ-Καναδάς)
Workers Solidarity Movement (Ιρλανδία)
Cruz Negra Anarquista, DF (Μεξικό)
Northeastern Federation of Anarchist Communists (ΗΠΑ)
Zabalaza Anarchist Communist Front (Νότια Αφρική)
Organisation Socialiste Libertaire (Ελβετία)
Common Action (ΗΠΑ)
Alternative Libertaire (Γαλλία)
Union communiste libertaire (Κεμπέκ)

* Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 13 Μάη 2010.

This page has not been translated into Čeština yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]