user preferences

Κυκλοφόρησε το περιοδικό “Especifista”

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Τοπικές Επαφές | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday May 13, 2010 19:14author by “Amanecer: Για ένα Λαϊκό Αναρχισμό” - Anarkismoauthor email especifista at gmail dot com Report this post to the editors

Η ομάδα “Amanecer: Για ένα Λαϊκό Αναρχισμό” παρουσιάζει με περηφάνεια το πρώτο τεύχος της έκδοσής της “Especifista.

Η ομάδα “Amanecer: Για ένα Λαϊκό Αναρχισμό” παρουσιάζει με περηφάνεια το πρώτο τεύχος της έκδοσής της “Especifista.

Το περιοδικό “Especifista” είναι μια σποραδική έκδοση από την αναρχική ομάδα “Amanecer: Για έναν Λαϊκό Αναρχισμό”. Το “Especifista” στοχεύει να ξεκινήσει μια συζήτηση με όσους συμμετέχουν σε διάφορους κοινωνικούς αγώνες, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας ή οπουδήποτε αλλού, σχετικά με τις ρίζες των δεινών της κοινωνίας, την πιθανότητα θεμελιωδών αλλαγών και πώς μπορούμε να τις επιτύχουμε.

Το “Especifista” είναι μια έκδοση από αναρχικούς, δηλαδή, ανθρώπους που πιστεύουν ότι η κοινωνία πρέπει να οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει τα αγαθά σε όλους με βάση τις ανάγκες τους, και όπου η εξουσία και οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται από τα κάτω προς τα πάνω, με έναν πραγματικά δημοκρατικό τρόπο.

Έχουμε επιλέξει το όνομα “Especifista” επειδή περιγράφει καλύτερα την πολιτική μας προοπτική.

Especifismo είναι μια πρακτική του αναρχισμού που προέρχεται από τη Νότια Αμερική και θεωρητικοποιήθηκε αρχικά από την Federacción Anarquista Uruguaya (Αναρχική Ομοσπονδία Ουρουγουάης) τη δεκαετία του 1950.

Όσον αφορά το αναρχικό κίνημα, η θεωρία αυτή βασίζεται στην ιδέα ότι οι αναρχικοί θα πρέπει πρωτίστως να συμμετέχουν στους αγώνες του λαού, όχι για να τους ελέγξουν, αλλά για να διατηρήσουν τον δημοκρατικό και ριζοσπαστικό χαρακτήρα τους. Αυτό λέγεται κοινωνική ενσωμάτωση και προέρχεται από την πεποίθηση ότι οι λαϊκές κινητοποιήσεις δεν είναι μόνο τα χέρια της επανάστασης, αλλά και ο εγκέφαλός της.

Οι αναρχικοί θα πρέπει να οργανωθούν από μόνοι τους σε μια μορφή ειδικής αναρχικής οργάνωσης, για να αναλύσουν και προσδώσουν μια ξεκάθαρη στρατηγική στη συμμετοχή τους στα κοινωνικά κινήματα καθώς και να μάθουν οι ίδιοι από αυτά.

Η οργάνωση των αναρχικών θα πρέπει, επίσης, να είναι μια φωνή για τις αρχές της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και του αντι-καπιταλισμού στα λαϊκά κινήματα.

Με το “Especifista”, στόχος μας είναι να προσθέσουμε τη δική μας φωνή στη συνέχιση της προώθησης αυτών των αρχών στο εσωτερικό των κοινωνικών κινημάτων.

Για επικοινωνία: especifista@gmail.com

* Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 4 Μάη 2010.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]