user preferences

Solidariteit met de strijd van de Griekse arbeiders!

category griekenland / turkije / cyprus | economie | persbericht author Wednesday May 12, 2010 17:03author by Anarchistisch communistische organisatie Report this post to the editors

Verklaring over de Griekse crisis van anarchistisch communistische organisaties

Griekenland is een test voor het sociaal ontmantelen die ons allen te wachten staat. Dit beleid wordt uitgevoerd door alle institutionele partijen, door iedere regering en door alle instituties van het wereldwijde kapitalisme. Er is slechts een manier om dit beleid van het barbaarse kapitalisme tegen te houden: directe actie van het volk, om de stakingsbeweging te verbreden en het aantal demonstraties in heel Europa te laten toenemen. [Italiano] [Ελληνικά] [English] [العربية] [Français] [Castellano] [Čeština] [Dansk]

300_0___20_0_0_0_0_0_greece_1_3.jpg


SOLIDARITEIT MET DE STRIJD VAN DE GRIEKSE ARBEIDERS!


De Griekse arbeidersklasse is kwaad, en met goeie redenen, met de poging om de verantwoordelijkheid voor het bankroet van de Griekse staat op hun schouders te leggen. We houden in plaats hiervan vol dat de internationale financiële instituties en de Europese Unie verantwoordelijk zijn.

De financiële instituties hebben de wereld, en Griekenland in het bijzonder, ondergedompeld in een economische en sociale crisis van historische proporties, waarbij landen in de schulden worden gedwongen, en nu klagen deze zelfde instituties dat bepaalde staten het risico lopen dat ze niet in staat zullen zijn hun schulden terug te betalen.

We verwerpen deze hypocrisie en zeggen dat zelfs als Griekenland - en alle andere landen - de schulden kunnen terugbetalen, ze dit niet zouden moeten doen: het is aan degenen die verantwoordelijk zijn voor de crisis - de financiële instituties, niet de arbeiders - om te betalen voor de schade die door deze crisis is veroorzaakt. De Griekse arbeiders hebben gelijk als ze weigeren de schulden van hun land terug te betalen. We weigeren voor hun crisis te betalen!

Laten we in plaats hiervan de kapitalisten in de vuurlinie plaatsen: het Griekse kapitaal genereert wat van de hoogste winstmarges in Europa, vanwege diens investeringen in de armere Balkan landen, de afwezigheid van sociale bescherming, collectieve garanties en een minimumloon voor Griekse arbeiders, om nog maar te zwijgen over de gigantische zwarte economie in arbeid in het land en een nog grotere uitbuiting van immigranten werk. Het Griekse kapitaal wordt ook zeer licht belast, vanwege de zwakte van de staat (tegenover de rijken) en vergaande corruptie die fraude en belasting ontduiking op een massieve schaal toestaat. Dus is het aan de Griekse kapitalisten om voor deze crisis te betalen.

We verwerpen ook de houding van de Europese Unie. De EU werd tegenover ons gepresenteerd als een veronderstelde garantie van vrede en solidariteit tussen de volkeren, maar nu toont het diens ware gezicht - dat van optreden als een onvoorwaardelijke steunpilaar voor het neoliberalisme, in een volledige ontkenning van de notie van democratie. Zo gauw een land in de problemen raakt verdwijnt alle pretentie van solidariteit. Dus zien we dat Griekenland wordt uitgescholden en beschuldigd van laksheid, met beledigende taal die grenst aan racisme. Het Europa dat ons beschermt dat liberalen en sociaal-democraten toonden op het moment van het schandalige gedwongen aannemen van het Lissabon Verdrag (in het bijzonder in Frankrijk en Ierland) lijkt nu heel ver weg te zijn.

Wat betreft werkelijke bescherming hebben de EU en de financiële instituties hun inspanningen gecombineerd om Griekenland te duwen in de richting van het gedwongen ontmantelen van publieke dienstverlening, door bezuinigingsplannen die herinneren aan de Structurele Aanpassing Plannen van het IMF: het niet vervangen van staf, bevriezingen van lonen, privatiseringen en verhogingen van de BTW. Nu eist de EU dat de pensioenleeftijd wordt terugverhoogd naar 67, niet alleen in Griekenland maar ook in andere landen, en dreigt ook met het ontmantelen van het sociale uitkeringen systeem. Op deze manier openen ze nieuwe markten voor investeerders, terwijl ze de activa van rijke investeerders garanderen, ten koste van de basale belangen van de arbeidersklasse. Het is een Europa van de heersende klasse, en een Europa waar we tegen moeten samenwerken.

Dit is waarom we oproepen tot deelname in heel Europa in solidariteit initiatieven met de Griekse arbeidersklasse en met toekomstige slachtoffers van de slachting van de banken.

Laten we tegenover de waarden van hebzucht en roofzucht waarop de Europese Unie gebaseerd is, reageren met klassen solidariteit! Griekenland is een test voor het sociaal ontmantelen dat ons allen te wachten staat. Dit beleid wordt uitgevoerd door alle institutionele partijen, van de meest botte kapitalisten tot liberalen en sociaal democraten, door iedere regering en door alle instituties van het wereldwijde kapitalisme. Er is slechts een manier om dit beleid van het barbaarse kapitalisme tegen te houden: directe actie van het volk, om de stakingsbeweging te verbreden en het aantal demonstraties in heel Europa te laten toenemen.

Solidariteit met de strijd van de Griekse arbeiders!


Alternative Libertaire (Frankrijk)
Workers Solidarity Movement (Ierland)
Federazione dei Comunisti Anarchici (Italie)
Organisation Socialiste Libertaire (Zwitserland)
Zabalaza Anarchist Communist Front (Zuid Afrika)
Unión Socialista Libertaria (Peru)
Workers Solidarity Alliance (VS-Canada)
Common Action (VS)
Union communiste libertaire (Quebec)
Revista Hombre y Sociedad (Chili)
Melbourne Anarchist Communist Group (Australië)
Miami Autonomy & Solidarity (VS)
Libertære Socialister (Denemarken)
Common Action (VS)


6 mei 2010

Vertaling naar het Nederlands door a-infos-nl

Related Link: http://www.anarkismo.net
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) ¡Libertad inmediata a nuestro compañero Mikola Dziadok!

DAF’ın Referandum Üzerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları Açlık Grevinin 39 Gününde

The Fall of Aleppo

Italia - Ricostruire opposizione sociale organizzata dal basso. Costruire un progetto collettivo per l’alternativa libertaria.

Recordando a César Roa, luchador de la caña

Prison Sentence to Managing Editor of Anarchist Meydan Newspaper in Turkey

Liberación de la Uma Kiwe, autonomía y territorio: una mirada libertaria para la comprensión de la lucha nasa

Misunderstanding syndicalism

American Anarchist and Wobbly killed by Turkey while fighting ISIS in Rojava

Devlet Tecavüzdür

Griekenland / Turkije / Cyprus | Economie | Persbericht | nl

Sat 29 Apr, 13:26

browse text browse image

Sorry, no stories matched your search, maybe try again with different settings.
Sorry, no stories matched your search, maybe try again with different settings.
Sorry, no press releases matched your search, maybe try again with different settings.
© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]