user preferences

Η λαίλαπα των μέτρων είναι εδώ

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Γνώμη / Ανάλυση author Friday April 30, 2010 19:47author by Γ. Μεριζιώτηςauthor email isopedotes at yahoo dot gr Report this post to the editors

Τα μέτρα έρχονται μέσα στις επόμενες ώρες

Ετοιμαστείτε! Η επίθεση του κεφαλαίου και του κράτους ενάντια στην εργασία και στην τάξη μας θα είναι ανελέητη.

Η Εργατική Πρωτομαγιά του 2010 θα είναι η σημαδιακή ημερομηνία για την ανατροπή των πάντων στην Ελλάδα. Η διαδικασία του διαλόγου με την διεθνή «τρόικα» ολοκληρώνεται (αν δεν έχει ήδη, επί της ουσίας, ολοκληρωθεί) και το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση των μέτρων που θα ανατρέψουν κεκτημένα ετών και θα επιφέρουν, εν μέσω άνοιξης, τον «χειμώνα» στα ατομικά οικονομικά των Ελλήνων πολιτών. Μέτρα που εννοείτεθα ανακοινωθούν μετά την πρωτομαγιά πιθανόν την Κυριακή.

Πέφτουν και οι τελευταίες μάσκες της περί κάθε είδους «κόκκινης γραμμής» . Η κυβέρνηση θα δηλώσει ότι, εν μέσω αδυναμίας και οικονομικής δυσπραγίας, δεν μπορείς να θέτεις «κόκκινες γραμμές».Όχι ότι την πιστέψαμε αλλά μέσα σε λίγες μέρες παίρνει πίσω αυτά που μέχρι χθες έλεγε, ότι αφενός υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» και αφετέρου ότι μέσα στο 2010 δεν θα ληφθούν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα, διότι έχει, μέσω του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ), προβλέψει αυτά να μην χρειαστούν.

Όμως, το περίφημο ΠΣΑ κατέπεσε εν ριπή οφθαλμού, και τώρα η κυβέρνηση υπογράφει το δανειοδοτικό συμβόλαιο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο λαμβάνοντας μια σειρά από νέα μέτρα, τα οποία υπαγορεύτηκαν ως εντολή μετ’ επιτάσεως από την «τρόικα».

Ποια είναι τα μέτρα

* Νέες μειώσεις μισθών και επιδομάτων στον Δημόσιο τομέα, που θα φτάσουν το 10%

* Νέα σημαντική αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) κατά δύο μονάδες, στο 23%., και στα είδη πρώτης ανάγκηςτρόφιμα κλπ . Μέτρο που, αυτομάτως, θα ρίξει την αγοραστική ικανότητα του εργαζόμενου στα «τάρταρα»

* Νέα αύξηση των έμμεσων φόρων (ποτά, τσιγάρα, ενδεχομένως και καύσιμα)

* Περικοπές στα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα και στον ιδιωτικό τομέα

* Τουλάχιστον τρία χρόνια πάγωμα στις συμβάσεις εργασίας

* Πλήρης ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις με την χαλάρωση του καθεστώτος των απολύσεων

* Κατάργηση των αργιών -εκτός ελαχίστων- και μη μεταφορά τους.

* «Σφαγή των αμνών» στον Δημόσιο τομέα, καθώς δεν θα ανανεωθούν χιλιάδες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα μείνουν οι απολύτως απαραίτητοι υπάλληλοι, οι οποίοι είναι άγνωστο το πώς θα κριθούν.

* Κατάργηση θέσεων στους οργανισμούς που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν. Σύμφωνα με την πρόσφατη δήλωση Πάγκαλου, ότι «σύμφωνα με το Σύνταγμα η μονιμότητα στο Δημόσιο δεν ισχύει όταν δεν υπάρχει η θέση», ενδεχομένως να απολυθούν και οι αποκαλούμενοι μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η αντισυστημική αριστερά και οι αναρχικοί – αντιεξουσιαστές πρέπει να ενεργοποιηθούν πάραυτα αφήνοντας καταμέρους τις διαφωνίες. Να αποκτήσουν μονοθεματικότητα ούτως ώστε να καταφέρουν να κινητοποιήσουν και να ξεσηκώσουν τους εργαζόμενους και τους εργάτες.

Από εδώ και πέρα, είμαι της γνώμης, ότι μόνο ένα θέμα πρέπει να μας απασχολεί: η ανατροπή των μέτρων της κυβέρνησης μέσα από την εξέγερση της εκμεταλλευόμενης και καταπιεζόμενης κοινωνίας.Και αυτό μόνο για αρχή …

Η νεολαία στην εξέγερση του Δεκέμβρη έδειξε το δρόμο. Καιρός να μιλήσουν και οι γκριζομάλληδες.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ – ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]