user preferences

Oaxaca: Νεκροί και αγνοούμενοι

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday April 29, 2010 20:56author by Oaxaca: Νεκροί και αγνοούμενοι Report this post to the editors

Από ενέδρα παραστρατιωτικών

2-5 νεκροί, μέχρι και 22 αγνοούμενοι σε ενέδρα παραστρατιωτικών ενάντια σε καραβάνι αλληλεγγύης στην Οαχάκα (Μεξικό)
47633_42843_37500_untitled_3.jpg

2-5 νεκροί, μέχρι και 22 αγνοούμενοι σε ενέδρα παραστρατιωτικών στην Οαχάκα (Μεξικό)

Ενέδρα παραστρατιωτικών ενάντια σε καραβάνι αλληλεγγύης στο Σαν Χουάν Κοπάλα (Οαχάκα, Μεξικό).

Την Τρίτη 27 Απριλίου στις 11 το πρωί έφυγε από την πόλη Ουχουαπάν δε Λεόν ένα καραβάνι με περίπου 100 άτομα, μέλη διαφόρων κοινωνικών οργανώσεων και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Μεξικό και τον κόσμο με στόχο να σπάσουν τον κλοιό των παραστρατιωτικών από τον οποίο υποφέρει ο αυτόνομος δήμος Σαν Χουάν Κοπάλα στη ζώνη των ιθαγενών Τρίκι στην πολιτεία της Οαχάκα.

Αυτό ο δήμος πολιορκείται από ένοπλους παραστρατιωτικούς από τον Ιανουάριο, οι οποίοι ανήκουν στην οργάνωση UBISORTπου συνδέεται με το κόμμα PRI το οποίο κυβερνά στην πολιτεία και ευθύνεται για πολυάριθμες επιθέσεις και δολοφονίες στην περιοχή.

Ο κλοιός είχε στόχο να εμποδίσει την οικοδόμηση της αυτονομίας που επιχειρείται στην κοινότητα και έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη νερού, ηλεκτρικού ρεύματος, αγαθών και υπηρεσιών.

Στο καραβάνι συμμετείχαν μέλη του τμήματος 22 του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Εκπαίδευση της Οαχάκα, μέλη των οργανώσεων CACTUS και VOCAL (Φωνές της Οαχάκα που Οικοδομούν την Αυτονομία και την Ελευθερία), διάφορες οργανώσεις της APPO (Λαϊκή Συνέλευση των Λαών της Οαχάκα) καθώς και διεθνείς παρατηρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Φιλανδία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και δημοσιογράφοι κοινοτικών και ιθαγενικών ραδιοφώνων του νοτιοανατολικού Μεξικού.

Γύρω στις 14.50, και ενώ βρίσκονταν σε χωριό δίπλα από το Σαν Χουάν Κοπάλα, δέχθηκαν ένοπλη επίθεση από ενέδρα περίπου 15 παραστρατιωτικών, οι οποίοι πυροβόλησαν ακόμη και το ασθενοφόρο που κατέφθασε.

Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των τραυματιών και των νεκρών αφού η τοπική κυβέρνηση απαγορεύει την πρόσβαση στην περιοχή.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκονται: 1 πολίτης Βελγίου, 3 μέλη της VOCAL, 2 δημοσιογράφοι του μεξικανικού περιοδικού Contralinea.

Οι δύο επιβεβαιωμένοι νεκροί από την επίθεση των παραστρατιωτικών είναι οι Beatriz Alberta Carino Trujillo, μέλος της οργάνωσης Cactus της Οαχάκα, και ο Φιλανδός Juri Antero Jaakola.

Ωστόσο αρκετά μέσα ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 5 ενώ μιλούν και για 18 τραυματίες.

This page has not been translated into 한국어 yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]