user preferences

Όλοι στους δρόμους

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday March 18, 2010 13:15author by ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗauthor email info at esethessalonikis dot grauthor phone 6984835444 Report this post to the editors

Η κοινωνία στα χέρια των εργαζόμενων

Προκήρυξη της ΕΣΕ Θεσσαλονίκης που μοιράζεαι στις απεργιακές και άλλες εκδηλώσεις και πορείες.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ. ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΕΤΥΧΕ. Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συγκρούονται δύο κόσμοι:

Από τη μια μεριά η κοινωνία, ο κόσμος της δουλειάς, οι άνεργοι οι οποίοι δεχόμαστε την πιο σκληρή επίθεση των τελευταίων χρόνων ,(περικοπές στους μισθούς μας, απολύσεις, και εργοδοτική τρομοκρατία, ), όλοι εμείς που μετράμε δανεικά για να περάσει ο μήνας, όλοι εμείς που καταδικαστήκαμε από ένα σάπιο διεφθαρμένο και άδικο σύστημα να επιβιώνουμε στα σύγχρονα κάτεργα των μεγαλουπόλεων και να δουλεύουμε ίσα ίσα για να τα βγάζουμε πέρα για τα κέρδη των εταιριών και των επιχειρήσεων,

Και από την άλλη μεριά

η « σοσιαλιστική κυβέρνηση», οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ ,της Ν.Δ., οι φασίστες του ΛΑΟΣ , που μαζί με την ευρωπαική ένωση και τους τραπεζίτες, τους επιχειρηματίες, και όλους τους διαπλεκόμεινους που τους περιβάλλουν, ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΡΙΣΗ και θέλουν να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα.

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ

-ρημάξαν τα ασφαλιστικά ταμεία ,

- βουτηγμένοι στα σκάνδαλα, στη διαπλοκή ( σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα),αυτοί που μας παραμύθιασαν με την ΟΝΕ, ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ,ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ και τις eurovision ,ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ , την ισχυρή Ελλάδα.

-οι απόγονοί τους δε θα χρειάζεται να δουλέψουν τα επόμενα εκατό χιλιάδες χρόνια και μας μιλάνε τώρα για κρίση, χρεωκοπία, και μας ζητάνε να σκύψουμε το κεφάλι γιατί «η πατρίδα κινδυνεύει».

- μας καταδίκασαν να δουλεύουμε για τις εφορίες ,το ΙΚΑ , το ΤΕΒΕ κ.τ.λ., και το χρεοκωπημένο, διεφθαρμένο κράτος τους , μιλάνε για κοινωνική ειρήνη και για συναίνεση. Οι ξεφτίλες της διαπλοκής και της μίζας ,τα ΜΜΕ , οι φασίστες, τα αφεντικά, οι ψεύτικοι συνδικαλιστές της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., οι πολιτικοί και οι επιχειρηματίες ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ.

Μας θέλουν φοβισμένους και υποταγμένους σε μια πραγματικά δύσκολη συγκυρία, όπου το οικονομικό και ψυχολογικό βάρος της επίθεσης που δέχεται ο καθένας μας είναι δυσβάσταχτο.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ – ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ!

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Related Link: http://www.esethessalonikis.gr

This page has not been translated into Português yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]